BEEMKA - KLUB Strona Główna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Pomoc dla jednego z nas - update
Autor Wiadomość
Bruner 

Wysłany: 2006-07-24, 23:12   Pomoc dla jednego z nas - update

Kochani! Wszyscy znamy kolegę Nerwowego46 i jego piękną e-30 Warsteiner. Jak niektorzy pewnie wiedza, jest po ciężkim wypadku, w którym odniósł poważny uraz nóg. Rehabilitacja będzie trudna długa i droga, (kilka lat), przez ten czas Nerwowy nie może normalnie korzystac z samochodu i z tego powodu auto wymagać będzie zmian. W tej chwili ma zamontowany prowizoryczny mechanizm ręcznego sterowania sprzęgłem, bardzo niewygodny w użyciu i gwarantujący utrate dowodu rejestracyjnego w razie kontroli policyjnej (brak homologacji) do tego niepewny pod względem trwałości i awaryjności. Niedawno pojawił się pomysł przełożenia do tego auta skrzyni automatycznej, tak aby mogl nim normalnie jezdzic. Jeden z nas znalazł wszystkie potrzebne graty gotowe do przekładki w cenie 1000 zl, niestety, Nerwowy po wypadku jest na rencie i zebranie tej kwoty jest dla niego problemem. Stąd pomysł ogólno-forumowej zrzutki na automat dla kolegi - chcemu wspólnie pomóc mu w przebudowie auta, aby tak jak każdy z nas i on mógł się cieszyć tym cackiem, ale potrzebny jest Wasz udział - mysle ze wspólnie damy rade zebrać potrzebną kwotę - w koncu jest nas wielu na tym forum i nie raz udowodniliśmy, że nie jest nam obcy los innych. Dla każdego z nas to tylko kilka litrów paliwa, a może naprawde pomóc. Nerwowy jest jednym z nas, cos takiego mogło się przydażyć każdemu, pomyśl, jak Ty byś się czuł w jego sytuacji.

Jako skarbnik podjąlem sie poprowadzenia zbiórki pieniędzy na ten cel, prosze wszystkie osoby chetne pomóc Nerwowemu46 o wysyłanie do mnie zgłoszenia na PW wraz z informacją jaka maksymalnie kwotę mogą przeznaczyc. Za tydzień (tj w poniedziałek 31.07) podliczę zgłoszenia, podziele kwotę potrzebną do zebrania przez ilość osób i prześlę każdemu informacje jaka kwota wyszla po podzieleniu oraz nr konta.

Wiecej szczegółów na temat Nerwowego46 i jego auta można przeczytać tutaj:
http://forum.beemka-klub.pl/viewtopic.php?t=16059
E30 318i Touring '92
E30 325e '86
E30 320i '90
Ostatnio zmieniony przez Bruner 2006-09-21, 19:31, w całości zmieniany 4 razy  

piotr323 

Wysłany: 2006-07-25, 07:15   

a nie lepiej podać nr konta niech każdy wpłaca ile może :?:

Pawel-e30 

Wysłany: 2006-07-25, 07:21   

słuchaj najpier trzeba sprawdzić czy wogóle jesteśmy w stanie zebrać tą sume puźniej można przelewać kase żeby nie było zamieszania :wink:

Kosa 

Wysłany: 2006-07-25, 07:24   Re: Pomoc dla jednego z nas

Bruner napisał/a:

Jako skarbnik podjąlem sie poprowadzenia zbiórki pieniędzy na ten cel, prosze wszystkie osoby chetne pomóc Nerwowemu46 o wysyłanie do mnie zgłoszenia na PW wraz z informacją jaka maksymalnie kwotę mogą przeznaczyc. Za tydzień (tj w poniedziałek 31.07) podliczę zgłoszenia, podziele kwotę potrzebną do zebrania przez ilość osób i prześlę każdemu informacje jaka kwota wyszla po podzieleniu oraz nr konta.

i wszystko w temacie ;)

pozdro

Bruner 

Wysłany: 2006-07-25, 07:47   

piotr323 napisał/a:
a nie lepiej podać nr konta niech każdy wpłaca ile może :?:

Mysle ze tak jak teraz bedzie lepiej, w razie gdybysmy nie uzbierali calej kwoty nie bedzie problemu co zrobic z zebranymi pieniedzmi, po drugie nie bedziemy zbierac zbednej nadwyzki. Jest konkretny cel, konkretna kwota, wiec jak bedzie wiadomo ilu jest chetnych do pomocy to podzieli sie po rowno (chyba ze ludzi bedzie na tyle malo ze bedzie trzeba uwzgledniac max kwoty podane przez chetnych) i po sprawie.
E30 318i Touring '92
E30 325e '86
E30 320i '90

ChriS 
Miłośnik literki M

Wysłany: 2006-07-25, 18:18   

Bruner ma rację,nie dyskutować za dużo bo wszystko już ustalone. :D

nerwowy46 

Wysłany: 2006-07-25, 22:27   

słuchajcie a moze jak nie uda się z tą zbiórką funduszy na ten automat z osprzętem to jest inny sposób,. może znacie kogoś kto by chciał umieścić reklamę swojej firmy na tak charakterystycznym aucie? w zamian za jakieś niewielkie pieniądze co miesiąc i wtedy opcja ze skrzynią by przeszła trochę to naiwne wiem ale tonący ..................... . a serce by mi pękło jak by E30 stało w garażu. jeszcze raz Wam dziękuję!!!!!!!!!!!!!!!!

kuzyn 

Wysłany: 2006-07-25, 23:05   

nerwowy46 napisał/a:
słuchajcie a moze jak nie uda się z tą zbiórką funduszy na ten automat z osprzętem to jest inny sposób,. może znacie kogoś kto by chciał umieścić reklamę swojej firmy na tak charakterystycznym aucie? w zamian za jakieś niewielkie pieniądze co miesiąc i wtedy opcja ze skrzynią by przeszła trochę to naiwne wiem ale tonący ..................... . a serce by mi pękło jak by E30 stało w garażu. jeszcze raz Wam dziękuję!!!!!!!!!!!!!!!!

Twój pomysł z reklamą na aucie nie jest taki zły. Warto byłoby zapukać do jakiegoś dilera BMW. Jeśli mają tam przytomnych ludzi od reklamy i marketingu powinni pójsć na taki układ. Reklama salonu na takim egzemplarzu BMW... chyba nie trzeba tłumaczyć przekazu. Każdy "łapie" ten skrót myślowy. Spróbuj.

PS: Jak będziesz negocjował z ewentualnym reklamodawcą, zawsze podkreślaj że robisz duzo kilometrów, że jeżdzisz po dużych miastach...wiesz o co chodzi :wink:

jacekg.deviantART. com - galeria moich zdjęć

mira_croft
[Usunięty]

Wysłany: 2006-07-25, 23:12   

zapytam Fote! ale tam to ciezko :)
Miruska

Kosa 

Wysłany: 2006-07-26, 07:08   

a ja mysle ze zbiorka sie uda, glowa do gory

co do reklamy swoja droga dobry pomysl,

pozdro :)

Bruner 

Wysłany: 2006-07-28, 23:00   

Hot news:
Koles ktory ma te wszystkie graty zgodzil sie przytrzymac je i zaczekac do przyszlego poniedzialku na kase (tj. do 07.08 ), dodatkowo jak dowiedzial sie o co chodzi to opuscil cene do 900 zl (taki jego wklad w cala akcje).
W tej chwili mam na liscie 22 osoby, i teraz szybkie pytanko co robimy, mamy 2 mozliwosci:
1) Jesli nikt wiecej nie zglosi sie do poniedzialku zbieramy po niecale 50 zl na glowe (chyba ze ktos zadeklarowal mniej, ale uwzgledniajac to wychodzi dla tych osob max kwota a dla calej reszty po niecale 50 zl) i kupujemy skrzynie
2) Liczac po maksymalnych kwotach zadeklarowanych mamy 1200 zl, kazdy wplaca tyle ile max deklarowal i kontynuujemy zbiorke bo dodatkowo bedzie kasa na transport tych gratow z Poznania do Czestochowy i jest szansa uzbierac na przeszczep (400 zl).
Co Wy na to? czekam na propozycje, jak ktos nie chce pisac tutaj niech pisze na PW.

W poniedzialek podam wszystkim ktorzy sie zglosili nr konta oraz wkleje liste uczestnikow akcji.
E30 318i Touring '92
E30 325e '86
E30 320i '90

Pawel-e30 

Wysłany: 2006-07-28, 23:07   

bruner napisz już nr. konta i wpłacam kase :wink:

od poniedziałku mnie nie będzie przez jakiś czas i nie będe miał czasu żeby myśleć o takich żeczach :wink:

Menel 

Wysłany: 2006-07-28, 23:08   

dodam jeszcze to :

MOZE JESZCZE KTOS JEST CHETNY ABY POMOC FANATYKOWI BMW ?? ?

Kosa 

Wysłany: 2006-07-28, 23:17   

no to potwierdzenie konta i robie przelew

ale chce miec zdjecie przy tej bumie ;)

pozdro

piotr323 

Wysłany: 2006-07-28, 23:27   

pewnie dawaj konto już się nie możemy doczekać :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Kosa, a ja obok Ciebie :roll: :mrgreen:

PS. historia aż niemożliwa, myslałem że więcej osób "zciśnie za serce" :evil: , klubowicze i userzy obudzcie się ................ :? :x

nie wiem czy mogę, ale rozszerzyłem ten apel na inne forum :roll:
Ostatnio zmieniony przez piotr323 2006-07-28, 23:42, w całości zmieniany 1 raz  

adamm 
9" fan ;-)

Wysłany: 2006-07-28, 23:34   

siemanko.

Rozmawiałem z nerwowym i zgodziłby się na reklame, tylko że moja "góra" jest na wczasach i nie mam póki co odpowiedzi.

Dzisiaj byłem w Skarżysku w salonie Forda ( tylko spokojnie - jeżdże firmowym a nie prywatnie :? ) i przy okazji zapytałem o firmę przerabiającą autka pod potrzeby dla niepełnosprawnych. Oni robią takie coś, ale nie w BMW i zaproponowali zakup nowego Forda. Tylko po co komuś takie g...

Koleś dał mi namiar na firmę która w Skarżysku robi takie rzeczy, tylko że właściciel jest na wczasach i wraca w czwartek w przyszłym tygodniu.

Zobaczymy czy się zgodzi na takie coś, ale z tego co się dowiedziałem, to oni raczej skrzyni by nie zmienili, tylko inne udogodnienia.

Dzisiaj też byłem w Końskich u kumpla i ma mi się dowiedzieć odnośnie takiej firmy, bo podobno u nich też ktoś przerabia autka.

Ale widzę, że czas goni i zanim spotkam się z właścicielami tych firm to już może być za późno.

W razie jakby coś, to dopisujcie mnie do tej listy. W końcu 50 peelenów to nie tak wiele.

Trzymam kciuki za nerwowego i jego BMW

Pozdro dla mojej kierowniczki, która uwaliła mi w tym miesiącu premie :twisted:

.

Menel 

Wysłany: 2006-07-28, 23:44   

Cytat:
PS. historia aż niemożliwa, myslałem że więcej osób "zciśnie za serce" Evil or Very Mad , klubowicze i userzy obudzcie się ................ Confused Mad

wiesz piotrek, dla wiekszosci to forum jest tylko dla zbicia czasu i przegladania i maja wszystko w :cenzura: :?

Pscolka 
Moto PszczoŁa ;)

Pomogła: 1 raz
Wysłany: 2006-07-28, 23:50   

Hejka!!

Jestem za opcja nr 2.
Jak juz cos zaczynamy to pomorzmy do konca....... bo szkoda zeby ta skrzynka lezala skoro moze byc uzywana :)

Adamm nie obraz sie, ale po to robimy sciepe zeby mu sie wygodnie jezdzilo i zeby nie mordowal sie z tym sprzeglem recznym :wink: (tak wogole brawo za pomyslowosc :D )
Skoro jest skrzynka, montaz i nawet upust na graty to mysle ze nie ma sie nad czym zastanawiac :)

Chlopcy mam nadzieje ze mozna na was liczyc :?:
Kto jest jeszcze za opcja nr 2 :?:

pozdrawiam
Pscolecka

ps: jestem pod ogromnym wrazeniem Twojego autka Nerwowy. Jeszcze raz brawo za pomyslowosc i upor w dazeniu do celu bo to dzis dosc zadkie cechy w pozytywnym tego slowa znaczeniu :D

piotr323 

Wysłany: 2006-07-29, 00:37   

menel napisał/a:
wiesz piotrek, dla wiekszosci to forum jest tylko dla zbicia czasu i przegladania i maja wszystko w :cenzura: :?

:evil: no tak,
ale są i inni.............................................podobni do nas :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: i to jest piekne :!: :!: :!:

PS. ja tez jestem za opcją no 2

puz 
swapownik

Wysłany: 2006-07-29, 01:03   

jak najbardziej opcja nr 2 jesli chodzi o transport polecam UPS wysylalem ostatnio dyfer zalany olejem zaplacilem 35 złociszow!!! wiec duzo nie zabrakloby. Szkoda, ze tak daleko do czestochowy bo mam mechanika ktory zrobilby to za poldarmo czyli przyslowiowa stowka i pare browarkow!!! tak na marginesie nie ma kogos blizej jasnej gory, ktory ma garaz, kanal i troche checi to raczej nic trudnego. pozdro dla przegladaczy forum

henry 

Wysłany: 2006-07-29, 16:04   akcja

...Witam !! Akcja tak błyskawiczna , że az nie zdążyłem sie zadeklarować. Proszę uwzględnic mnie wśród wpłacających.........PZDR - henry
Ale będzie jeszcze coś.......!!!

Menel 

Wysłany: 2006-07-29, 16:41   

dobra dobra heniek - nie sciemniaj :lol:

ChriS 
Miłośnik literki M

Wysłany: 2006-07-29, 17:30   

Opcja nr 2.Jak pomagać to do końca.

nerwowy46 

Wysłany: 2006-07-29, 17:55   

PANOWIE DZIĘKUJĘ WAM JESZCZE RAZ I NAPEWNO JESZCZE NIE RAZ TO UCZYNIĘ. właśnie wczoraj padła mi jednostka tzn; zesrało się sprzęgło ale dziś już znów działa zamontowałem siłownik na patencie pod większym kontem i chodzi nawet o połowe lżej zapodałem dłuższy wodzik i śmiga. pisze tam KOSA że chce zdjęcie przy tej E30 żaden problem choćby skały sra... to do torunia jadę. a co do przeżutki tych gratów moji kolesie mają pożądny warsztat i zajmują się raczej tylko bmw inne auta to przy okazji naprawiają. i wiem że cena jak dla mnie nie jes niska ale dla mnie od nich mam promocję bo tak to szarpią ponad 500zl i mam ich na miejscu. podam jeszcze raz nr.tel 606-767-342 dziękuję za całą akcje :oops: bardzo wm wszystkim :D
Ostatnio zmieniony przez nerwowy46 2006-07-29, 18:17, w całości zmieniany 1 raz  

BM 6 

Pomogła: 7 razy
Wysłany: 2006-07-29, 18:04   Re: akcja

henry napisał/a:
...Witam !! Akcja tak błyskawiczna , że az nie zdążyłem sie zadeklarować. Proszę uwzględnic mnie wśród wpłacających.........PZDR - henry

Nic się nie przejmuj, ja wszystko kontroluję i zgłosiłam Ciebie i siebie na PW do Brunia.
Jaką opcję wybierzecie, to mnie jest obojętne, ale też jestem za nr 2.
Pozdrowienia i całuski dla wszystkich, którzy mają serce po właściwej stronie chętne do pomocy w potrzebie - M.

Odpowiedz do tematu