BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
luzy w przekładni kierowniczej
Autor Wiadomo
Anonymous
Go
Wysany: 2004-11-23, 20:41   luzy w przekładni kierowniczej

mam luzy w przekładni kierownicze,niesa to luzy na koncówach drążków tylko na samej przekładni.czy da sie to jakos zniwelowac???bo sa dość duze i troszke lipa sie z tym jezdz.szłyszałem ze jakąś śróbe trzeba dokrecic w tej przekładni ale niewiem która.ogólnie bmw to strasznie dziwne auto,nigdy nie naprawiałęm takich aut i niewiem zaco sie złapać.

korzuch 

Pomg: 2 razy
Doczy: 29 Mar 2004
Skd: z stąd
Wysany: 2004-11-23, 21:54   

yo!
Lukas ma na sprzedaż ten element na którym masz luzy to krzyżak pewnie jedz najpierw na PKsy na szarpaki i facio ci powie gdzie masz luzy to n ic nie kosztuje a pozniej otworz maske i zobacz co trzeba odkręcić chłopie troche inwencji twórczej tez byłem zielony a jakos sam majstruje chyba bardziej łopatologicznie tego na tym forum nikt ci nie napisze a jak jestes "kasiasty' to zapraszam do mechaników :wink: wymiana tych krzyzaków mysle ze z 2 godziny roboty z pifkiem w reku i po temacie tylko nie prowadz pozniej bo szkoda prawka :wink:
pozdro
PS pragne przeprosić wszystkich za moja nomenklature (nazewnictwo )częsci nazywam to po swojemu :wink:
Ostatnio zmieniony przez korzuch 2004-11-23, 22:06, w caoci zmieniany 1 raz  

ChriS 
Miłośnik literki M

Pomg: 7 razy
Doczy: 28 Cze 2004
Skd: Chojnice
Wysany: 2004-11-23, 21:59   

ICEMAN99 nie narzekaj ja mam E30 od 7 lat i nie raz rączki pobrudziłem :) ,ale nie zamieniłbym jej na żaden inny samochód.
Przegub przekładni kierowniczej wymieniłem w całości i mam spokój.

jakub
[Usunity]

Wysany: 2004-11-23, 22:10   

Saab 900 mojego brata to dziwne auto, ale e30 ?? ??

duchPW
[Usunity]

Wysany: 2004-11-24, 00:25   

Panowie
może niektórych z was już nic w życiu nie zaskoczy :twisted: , a dla kolegi E30 jest dziwne*, ale to nie powód żeby sie doje**wać - jeśli nie macie nic do powiedzenia, to nic nie mówcie

*dziwne nie znaczy &^$%*# więc zluzujcie :wink:

nokerman 
ostatni mohikanin

Pomg: 21 razy
Doczy: 22 Mar 2004
Skd: Puławy
Wysany: 2004-11-24, 07:03   

hmm

pewnie masz luz po prawej stronie (auta) na tej maglownicy.
Jeżeli jest to tylko luz wzdłużny to może i da się coś podkręcić aby to zniwelować, ale jeśli jest także poprzeczny to obawiam się że albo renegocja... regeneracja albo szrocik.

Pozdro :wink:

E30 325iA 1987r. Coupe :mrgreen: Spritmonitor.de
E39 528iA 1999r. Touring :mrgreen: Spritmonitor.de
E61 530dA 2005r. Touring :mrgreen: Spritmonitor.de
«Nigdy Nikogo O Nic nie Proś Sami Przyjdą Sami Dadzą»

globi 

Pomg: 5 razy
Doczy: 04 Lip 2006
Skd: Trójmiasto
Wysany: 2006-07-18, 21:58   

Witam wszystkich też miałem luz w układzie kierowniczym na samym poczatku cos strzelało a później przestało i powstał luz wystarczyło otworzyc maske jedna reka poruszać kierownica i popatrzec na łacznik przekładni z listwa kierownicza (takie 2 krzyżaki i taka czarna guma na środku i na tym bliżej przekładni był dosyć duży dzisiaj chciałem to wymienic bez odkrecania przekładni ale aż taki dobry nie jestem trzeba ja popuscic zrobie to na dniach. Pozdrawiam a i jeszcze jedno BMW to jest bardzo mądrze zrobiony samochód i trzeba tylko pomyślec albo poszukac na forum :D

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: