Pomg: 11 razy Doczy: 19 Mar 2004 Skd: Warszawa Skorosze
Wysany: 2004-08-21, 00:05 elastyczny przedłużacz na wiertarkę
Czy ktos ma do pozyczenia takie cudo? Koszt tego czegoś to ok. 170-250zł i nie za bardzo mi pasuje kupno. Wolałbym pozyczyć (za symboliczny czteropak). Chodzi konkretnie o elastyczny giętki przedłużacz z końcówką mocującą taką jak w wiertarce, samocentrująca, dzięki któremu mozna obrobić elementy trudnodostępne, w moim przypadku przeszlifowac i wypolerować kanały w kolektorach oraz w głowicy i kilka innych dupereli
PILNIE PROSZĘ O POMOC
Na poczatku mojej zabawy w tuning w polowie lat 80-tych użyłem w celu wyszlifowania o wypolerowania wewnatrz kanałów w głowicy i kolektorów w poczciwym 125p odpowiedniego odcinka gumowej rurki do acetylenu lub tlenu. jest ona dosyć sztywna.Wciskasz w jeden koniec odpowiedni "bolec" i masz juz mocowanie w wiertarce.W drugi koniec podobnie mocujesz stosowne "narzędzie" czyli trzpień szlifierski lub papier ścierny na trzpieniu , naczęściej ich średnica to 6mm.Czasem sie to zakleszczy i rurka sie urwie a i można się nawet pokaleczyc no ale dawniej nie było wiertarek z płynną regulacją obrotów.......
Dla zamocowania "narzędzi" można użyć opasek np typu NORMA ?dawniej tego tez nie było?
Powinno Ci sie udac , życzę powodzenia i pozdrawiam - henry
_________________ HENIEK
Klubowicz
BMW E30 325i (szpera 3,25) z s50b32 - made by MGarage &(suspension) Lukas Performance !
Ale będzie jeszcze coś.......!!!
Go
Wysany: 2004-08-22, 23:03 Re: elastyczny przedłużacz na wiertarkę
SmasherE30 napisa/a:
Czy ktos ma do pozyczenia takie cudo? Koszt tego czegoś to ok. 170-250zł i nie za bardzo mi pasuje kupno. Wolałbym pozyczyć (za symboliczny czteropak). Chodzi konkretnie o elastyczny giętki przedłużacz z końcówką mocującą taką jak w wiertarce, samocentrująca, dzięki któremu mozna obrobić elementy trudnodostępne, w moim przypadku przeszlifowac i wypolerować kanały w kolektorach oraz w głowicy i kilka innych dupereli
PILNIE PROSZĘ O POMOC
Smasz...jak dostaniesz daj mi znac tesz bym porzyczył//może wspólne szlifowanko? pozdro
Pomg: 11 razy Doczy: 19 Mar 2004 Skd: Warszawa Skorosze
Wysany: 2004-08-23, 00:17
Henry kochany nasz "klasyku" taka opcję jaką opisałes wziąłem pod uwagę na samym początku, ale to w ostatecznej ostateczności. Chodzi o to że taka samoróbka nie przeniesie tak duzych obrotów i momentu i się cuś ukręci, a żeby był dobry szlif i gładki to musi to odpowiednio ładnie chodzić. Tiaaaa ... wiem ... coś za coś, ale ja k*** lubie zrobić coś porządnie Poza Tym może i głupi jestem że się tak pcham w to dłubanie N/A przy małej pojemności, ale tuning mnie fascynuje i chciałbym w przyszłości z palcem w d*** robić takie rzeczy sam i wiedziec dokładnie jak je robić. Na upartego siedziałoby juz u mnie 3,5, ale ja po prostu nie lubie robić niczego na pałe. Najpierw trening na mniej kosztownym silniczku, heble zawias, a potem dopiero więcej mocy.
Pozdro!
P.S. A może ktoś zna wypożyczlnię sprzętu budowlanego w Wawie