Cieknie mi chłodnica i pytanie kieruje do was czy kleił już ktoś z was chłodnice poksyliną?
Czy na długo taki zabieg wystarczy czy wogule to nic nie pomoze?
A może znacie jakieś inne patenty na chłodnice?
Hmmm Paweł ja u siebie mialem malutka dziyrke w dolnej czesci jednej z rurek chłodnicy... Po rozmowie z mechaniorem opojechałem do sklepu ( tu sie zdziwisz ale przypadkiem wpadlem do sklepu Daewoo) i kupilem taki klej ktory wytrzymuje do nawet kilkuset stopni. Facet w sklepie mowil ze wlasnie do chlodnic u nirego to biora! Dziala od marca!! kosztowal ok 30 zeta
niestety chcialem dzis zajechac tam i dowiedziec sie dokladnie jak sie nazywa ale sklaep juz nie istnieje ( wiadomo Daewoo)
Jednak sam zajedz do dobrze wyposazonego sklepu moto i popytaj o cos takego.
sa specjalne spoiwa ktore kleja nawet aluminium. Na przyklad firmy DeWelt - kosztuja okolo 20-30 pln (sa tez firmy K2). Ja pokleilem nimi miske i juz nie cieknie...
Mozesz sprobowac tez dosypac czegos do ukladu - jakis granulek czy czegos innego.
Granulek nie radzę,miałem wsypane i niespecjalnie pomogły a zasyfiły odpowietrzenie i nagrzewnicę.W Twoim przypadku poxipol będzie lepszy od poxiliny.Pozdrawiam.
sa specjalne spoiwa ktore kleja nawet aluminium. Na przyklad firmy DeWelt - kosztuja okolo 20-30 pln (sa tez firmy K2). Ja pokleilem nimi miske i juz nie cieknie...
Mozesz sprobowac tez dosypac czegos do ukladu - jakis granulek czy czegos innego.
SARNA1 WLASNIE O CZYMS TAKIM PISALEM. JEST TO NAPEWNO LEPSZE OD POXILINY, POXIPOLU ITP. GDYZ JEST PRZEZNACZONE SPECJALNIE DO ELEMENTOW NARAZONYCH NA WYSOKA TEMPERATURE --->JAK CHLODNICA.
_________________ www.bmw-e30.pl
Go
Wysany: 2004-08-20, 20:16
Mozesz sprobowac tez dosypac czegos do ukladu - jakis granulek czy czegos innego.[/quote]
-Poprzedni user wsypał jakiś szuwaks do mojego e34.Dzięki temu musiałem wymienić chłodnicę i zawory ogrzewania.Straszny syf.Nie polecam
dobra temat skończony niewiem co jest z tą chłodnicą wyjołem ją dmuchałem pod ciśnieniem powietrze w chłodnice,chłodnica była pod wodą i ani jeden bombelek nie poleciał.
Jezdziłem dzisiaj cały dzień nic nie ciekło a teraz coś kapie noi cholera wie co jej jest