witam to znowu ja i znowu mam problem a mianowicie w poprzednim watku poruszanym przezemnie mowilem o skaczacych obrotach i szarpaniu samochodem na wolnych obrotach doszly mnie sluchy ze jedna z przyczyn moze byc uszkodzony przekaznik pompy paliwowej no i teraz problem - w ktorym miejscu ten przekaznik sie znajduje??(i czy wogole on sie tam znajduje bo na schematach na stronie nie moge takiego elementu odnalezc) przypomne tylko ze to 320 E30 88rok motronic
_________________ E46 320iT
E30 325i M TECHNIC II 89 coupe
Przekaźnik pompy paliwowej masz w takiej czarnej "kostce" obok zbiorniczka wyrównawczego płynu ,jeżeli masz go po lewej stronie auta i "kielicha" lewego amortyzatora.Ściągasz tę czarną pokrywę a pod spodem są trzy przekaźniki.Jeżeli stoisz przy lewym błotniku i patrzysz na silnik to pierwszy prżekaźnik z lewej strony to właśnie ten od pompy.
Myślę jednak ,że to nie przekaźnik jest powodem usterki.Przekaźnik jest albo dobry i łączy albo wogóle nie działa.Na razie tyle mogę Ci podpowiedzieć
pozdrawiam - henry
_________________ HENIEK
Klubowicz
BMW E30 325i (szpera 3,25) z s50b32 - made by MGarage &(suspension) Lukas Performance !
Ale będzie jeszcze coś.......!!!
wlasnie tak myslalem ze tam sie znajduje nawet tam zagladalem ale z tym czy on poprostu dziala lub poprostu nie dziala klocilbym sie gdyz z moich informacji wynika ze jest to elektroniczny przekaznik czyli brak w nim stykow a znajac nieco elektronike tam nie zawsze jest dziala - nie dziala jezeli jest to przekaznik mechaniczny to prosze o wyprostowanie mojej wypowiedzi a tak nawiasem to co moze byc jeszcze przyczyna skakania obrotow gdy wymienilem gume dolotowa za przeplywka czyscilem silnik krokowy wymienilem odme na szczelna swiece sa w miare nowe???
_________________ E46 320iT
E30 325i M TECHNIC II 89 coupe