Pytanie jak wtemacie jaki jest dyfer w e30 320i z 88r chodzi mi nie o przełożenie tylko czy z dużą czy z małą głową? Bo mam okazje kupic od 325i ze szperą i niewiem czy bedzie pasował?
ok. dzięki nawiasem mówiąc to co to znaczy ta mała i duża głowa??
A co do tego przełożenia czy rzeczywiście może być odczuwalna różnica miedzy dyfrem z 320 a 325?
Ostatnio zmieniony przez burgund 2006-05-15, 10:09, w caoci zmieniany 1 raz
ja zmienilem dyfer z 3,73 na 3,64 i nie zauwazylem roznicy z tego co wiem w 320, 325, zdazaja sie te same dyfry 3,91 moge sie mylic nie jestem pewien. mala glowa byla wkladana do silnikow o mniejszej mocy 1,6 1,8 a duza czyli trwalsza mocniejsza masywniejsza do najmocniejszych czyli 320, 325, M3
mała i duża różnią się tylko flanszami, do 320 najlepiej 3.91 , bo wtedy troche lepiej się zbiera, a nie jest extremalnie krótko. Duży łeb oczywiście wytrzyma wiecej baków niz mały.
dziwne słowo, to kufa, ale na mój rozumek na ostrzeżenie się chyba jeszcze nie kwalifikuje
używasz Łukasz zbyt ogólnych skrótów myślowych, to się nie dziw
BTW - wszystko to już było poruszane wiele razy - były przełożenia do wszystkich E30, różnice między wielkością głów razem ze zdjęciami, więc nie ma sensu po raz setny dyskutować o tym samym
burgund - poszukaj, a jak nie znajdziesz, to dopiero pisz ... ale 100%, że nie szukałeś