Wysany: 2006-05-12, 17:14 Gaz firmy ZAVOLI (Tomasetto) - ma ktoś?
Jak w temacie. Czy ktoś ma instalację tej firmy? Jak się sprawuje, czy nie ma z nią problemów?
I jeszcze jedno, pozdespoły chyba w tych instalacjach są firmy TOMASETTO, słyszał ktoś ?
NIe napisałeś konkretnie o jaką instalke Ci chodzi ( której generacji) co za róznica czy tomasetto czy lovato, jesli dobrze zamontowana to jaka by nie była to bedzie oki
No właśnie ja nie wiem czy jest różnica pomiędzy np tomasetto czy lovato.
Niestety pierwszej generacji, chodzić to chodzi... jako tako...
duchPW [Usunity]
Wysany: 2006-05-14, 13:06
pierwszej generacji, to zakładaj jaką chcesz instalkę - i tak nie będziesz zadowolony z wyników - zwłaszcza z Twoim silnikiem, ale będziesz taniej jeździł - I generacja, to ostry kompromis, ale czasem trzeba
reasumując możesz sobie śmiało zakładać tomasetto, zavili czy lovato - bez znaczenia - ważne są raczej parametry użytych komponentów tzn. odpowiednio dobrany parownik i mikser oraz prawidłowo wykonana instalacja
więc jeśli finansowo jest to najkorzystniejsza opcja, to śmiało
Właśnie chodzi o to że auto zwiozłem dzisiaj i jest na takiej instalce:)
Chciałem się na początku zorientować, czy to nie przypadkiem jakiś paść, i czy ta pierwsza generacja nie rozwali mi silnika po krótkim czasie.
A co do parownika, i miksera to masz jakieś sugestie? Reduktor jest z zavoli, Przełącznik/cenatralka z lechowrm (?), a układ elektroniczny lecho mini. Reszta z tomasetto
I jeszcze jedna sprawa... dobrzeby bło chyba emulator zamontować, bo wtryski raczej na dłuższą metę nie pociągną bez niego. Masz jakieś sugestie co do emulatora?