BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
Auto zdycha na beznzynie ... :(
Autor Wiadomo
sarna1 
hooligan rootz

Pomg: 15 razy
Doczy: 19 Mar 2004
Skd: Słupsk
Wysany: 2004-08-13, 13:31   Auto zdycha na beznzynie ... :(

nie wiem co dolega mojej betce - nie chce chodzic na Pb, objawy sa takie ze po odpaleniu strasznie trzesie silnikiem (tak jakby nie pracowal na wszystkie gary) - swiece wczoraj wymienione, przewody WN dobre, pompa paliwa na moje oko sprawna (auto trzesie sie na wolnych - nie chce wkrecac do 2000 - przerywa - powyzej 2000 obr/min ciagnie jak zyleta az do samego odciecia), silnik krokowy przeczyszczony - slychac jak pracuje, przeplywomierz dziala - po odpieciu na Pb auto przygasa - po przypieciu z powrotem zaczyna chodzic, paliwo jest swieze - Vpower - sam juz nie wiem na czym sie skupic - co radzicie jeszcze sprawdzic....guma od dolotu szczelna - specjalnie jeszcze ja obsmarowalem siliconem w niektroych podejrzanych miejscach - wszystkie podcisnienia podlaczone i :cenzura:...

Na gazie auto chodzi super - nic nie telepie - wszystko w najlepszym porzadku - ale lubie tez pojezdzic na Pb a niestety nie moge....

Gepard 

Pomg: 7 razy
Skd: Warszawa - Tarchomin
Wysany: 2004-08-13, 20:46   

Dzis mialem identyczny przypadek w Omedze MV6 przyczyna byly zasyfione wtryskiwacze czyszczenie wtryskow i po klopocie sproboj moze u Ciebie pomoze. Najlepiej odlacz zaplon wymontuj listwe wtryskowa (bez odpinania elektryki i paliwa) i popros kogos niech pokreci rozrusznikiem i spojz czy wszystkie wtryskiwacze tak samo pracuja

ChriS 
Miłośnik literki M

Doczy: 28 Cze 2004
Skd: Chojnice
Wysany: 2004-08-13, 21:19   

Miałem coś podobnego w mojej 320i - czujnik położenia przepustnicy,ale ja nie miałem gazu.Może sonda lambda?

SmasherE30 
Coś tam wiem

Pomg: 11 razy
Skd: Warszawa Skorosze
Wysany: 2004-08-13, 22:52   

Gepard ... jak przeczyścić wtryskiwacz gdy okaże się że jest nieco przytkany? :roll:

This post was sponsored by letter ///M like Maciek ;)

sarna1 
hooligan rootz

Pomg: 15 razy
Skd: Słupsk
Wysany: 2004-08-13, 23:20   

ja poki co zaleje mu Vpowera (podobno ma jakies oczyszczacze) i doleje jakiegos STP - moze zacznie chodzic :? -oczywiscie najpierw zmienie filtr paliwa bo to moze on jest winny - w sumie nie wiem kiedy zmieniany :?:

center 

Pomg: 17 razy
Doczy: 31 Lip 2004
Skd: Katowice
Wysany: 2004-08-13, 23:52   

mam podobnie...
320 w gazie i nawet nie mysli o tym zeby dzialac na beznzynce...
na gazie smiga jak szalona, przy zmianie na pb jest tylko spadek obrotow i gasnie...
jutro wrzucam wutko do warsztatu i zaczyna sie dlubanie i szukanie przyczyny, moze cos z tego bedzie, a jak nie to wkolko mechanik, gazownik, mechanik, az nie zabraknie kasy, tak przynajmniej mysle bo jak narazie kazda jej focha mnie wzmacnia do dzialania :)

mgr inż. Jędrek ;)

Gepard 

Skd: Warszawa - Tarchomin
Wysany: 2004-08-15, 00:42   

Na uszkodzonym TPSie to raczej falowaly by obroty zreszta wyregolowac mozesz i prawdzic zwyklym miernikiem czy dziala. Mi nie dzialalo maksymalne otwarcie i autko chodzilo normalnie. Co do filterka skoro nie wiesz kiedy zmieniales to oczywiscie dobry pomysl . Natomiast jezeli chodzi o wtryskiwacze i ich czyszczenie to stosowalem srodek do mycia przepustnic niestety jest on cholernie drogi ale za to naprawde skuteczny. podejzewam ze zwykla benzynka lub rozcienczalnik plus cala noc tez wystarczy. Co do metody to zalalem cala listwe wtryskowa (zatykajac pozniej wlocik) no i siteczka z wtryskiwaczy namoczylem w miseczce i same wtryskiwacze rowniez zalelem (chodzi o koncowke z otworkami). Pomoczylo sie pomoczylo podlaczylem to spowrotem bez montazu w kolektor pokrecilem pare minutek az wszystkie tak samo dzialaly.

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: