BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
Mikser tuż za przepustnica?
Autor Wiadomo
Piotrek E-30 

Pomg: 1 raz
Doczy: 26 Sie 2005
Skd: Warszawa/Piaseczno
Wysany: 2006-04-30, 11:31   Mikser tuż za przepustnica?

Tak sobie pomyślałem, zeby ograniczyć strzały w przepływke można by było przeniesc mikser od gazu zmiejsca gdzie ja zawsze montują miedzy filtrem a przepływką, tuż za kolektor dot. bardziej przed przepustnice, robioty nie było by duzo, kwestia dopasowania
Co o tym myslicie, jak to bedzie chodzic, robił juz ktos tak?

Scigany 

Doczy: 15 Sie 2004
Skd: Gliwice
Wysany: 2006-04-30, 16:30   

tak sie wlasnie zastanawialem jak by to dzialalo w bmw, bo dokladnie tak jak piszesz mialem zalozone w vw golf i pieknie dzialalo. Pozniej juz taki myk zrobilem, ze odcialem calkowicie benzyne a zaraz przy wlocie do miksera zalozylem stozek. Powiem tak, na benzynie mi nie chodzil zbyt dobrze, ale po takim "przekombinowaniu" i skroceniu dolotu ruszajac z pierwszego biegu bez wciskania sprzegla przy samym wduszonym gazie kola mielily w miejscu. Wczesniej nawet na dobrze dzialajacej benzynie tak nie palil :) pozatym fajny dzwiek bylo slychac zasysanego powietrza , jak z odrzutowca

gg 3437874

ArtiBig 

Doczy: 10 Gru 2004
Skd: Białystok
Wysany: 2006-04-30, 21:46   

hej zeby ograniczyć strały w przepływke to sie jedzie do serwisu gazu i reguluje gaz albo wynienia sie swiece przewody i kopułke jezdze na gazie od 2 lat i niewiem co to wybuch

pozatym chyba masz antywybuch na dolocie załozony ?? ? wiec do przeływki wybuch nie powinien dojsc j pozatym mam jeszcze klapke na sprezynce w puszcze filtra

ja mam mixer przed płepływka ale przerobiony bez tego srodka z małymi dziurkami wycisnełem go z mixera wiec teraz prawie nie mam zwezki w dolocie , jest minimalna a gaz chodzi normalnie pali 13,5 w cyklu mieszanym

pzed przepustnica to niebardzo bo wczesniej na gumie jest silniczek krokowy od wolnych obrotów i on musi podac powietrze juz z gazem znieszane bo przepustnica jest zamknieta na wolnych obrotach

wiem ze przy starych systemach wtryskowych i gaznikach mozna montowac gaz jak najblizej ja w polonezie trucku na jednopunkcie nie mam wogule mixera tylko rurke z gazem do gaznika przed przepustnice doprowadzona i lekko spłaszczona na koncu

Piotrek E-30 

Pomg: 1 raz
Doczy: 26 Sie 2005
Skd: Warszawa/Piaseczno
Wysany: 2006-04-30, 22:01   

Strzelać to mi nie strzela, bardziej interesuje mnie wywalenie klapki anty,zawsze to jedna zwezka mniej, bo tak szczerze mówiąc to mało robi, kiedys jak strzelał za kazdym razem przepływka szła do garazu, poza tym im krótszy dolot, tym niebezpieczenstwo strzału powinno byc mniejsze.

Scigany 

Doczy: 15 Sie 2004
Skd: Gliwice
Wysany: 2006-04-30, 22:55   

ja u siebie wywalilem antywybuch, przez ponad rok czasu nic nie strzelalo, a dawalo opor i mi na benzynie wolnych nie trzymal, po wywaleniu antywybuchu kilka koni wiecej i z wolnych lepiej sie zbiera. Antywybuch u mnie jeszcze wieksze zwezenie robil niz mixer

gg 3437874

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: