Wysany: 2006-04-27, 19:15 Czy maglownica od E30 M3 pasuje do innych E30-tek?
Kto wie czym różni się maglownica od E30 M3 od innych maglownic ze wspomaganiem montowanych w modelach E30. Czy prawdą jest że maglownica od E30 M3 jest chudsza (chodzi mi o mniejszą średnicę przekroju, a nie o wagę ) niż pozostałe maglownice z e30 ? Bo mnie wydaje się, że powinno być dokładnie odwrotnie (z reguły grubsze znaczy mocniejsze...czy może czegoś nie rozumiem...
Zaryzykowałem, kupiłem i zamontowałem więc sam sobie mogę odpowiedzieć na pytanie Maglownica od E30 M3 jest rzeczywiście chudsza i żeby ją zamontować do zwykłej E30 trzeba podłożyć tulejki, lub kilka podkładek pod śruby.
Drugi problem to taki, że przewody hydrauliczne od wspomagania wchodzą do maglownicy w innym miejscu i trzeba trochę pokombinować ale bez większych problemów.
Podsumowując dopasowanie maglownicy od E30 M3 jest dziecinnie proste, a jazda z tą przekładnią to czysta przyjemność. Jak słusznie wspomniał Slawo ma inne przełożenie i auto reaguje na ruchy kierownicą dużo bardziej precyzyjnie i łatwiej się prowadzi po ciasnych zakrętach (idealna do driftu ) - ze swojej strony bardzo polecam! (Myślę że temat jest zakończony więc można zamykać)
to naprawde była okazja bo od M3 e30 częsci sa chorendlanie drogie ... drozesze niz do e36 m3 .. ostatnio na allegro był błotnik od m3 e30 troche pobiety i poszedł za prawie 200zł kupiłbym taka maglownie jakbym miał okazje i wiedział ze bedzie pasowac do cywila
ja musze oblukac u siebie bo mi sie po dzisiejszym lansie wydaje ze mam od eMki, kierownica jak za dotknieciem rozczki, lekko skrecam i zawracam tym bardziej ze mam wstawione tuleje wachaczy od eMki i jakies inne niz seryjne sworznie i laczniki, wiec moze i magiel tez jest od eMki