BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
Co sadzicie o Suzuki Samurai
Autor Wiadomo
MrKrYH_e34 

Doczy: 24 Sie 2004
Skd: Turek- Poznań
Wysany: 2006-04-11, 18:41   Co sadzicie o Suzuki Samurai

siemanko czy jezdziliscie kiedys takim malym wozem ?? dokladnie chodzi mi o ten model nie vitara nie inne ale wlansie ten 'SUZUKI SAMURAI" .. jak to sie spisuje .. jak to jzedzi ile pali czy nie leci przy hard topie i takie tam .. jesli ktos to posiadal to niech pisze .. bardzo interesuje mnie ten temat pozdrawiam

[ Dodano: Wto Kwi 11, 2006 7:47 pm ]
no podoba mi sie to autko .. ale nie wiem nic o takich pojazdach

http://www.otomoto.pl/ind...how&id=C1048786

Sosen 
BORN TO DRIVE

Pomg: 8 razy
Doczy: 01 Kwi 2004
Skd: Szczecinek
Wysany: 2006-04-11, 18:57   

Mój fader ma takiego z silnikiem 1.3 i super się tym lata, w terenie spisuje się nadzwyczaj dobrze bo jest krótki, ma krótkie zwisy i ogólnie bardzo sprawnie śmiga. Silnik 1.3 jest całkiem żwawy i nie ma żadnej krzywdy w jeździe miejskiej. Nie wiem ile pali bo nim nie latam, ale chyba nie ma tragedii bo ojczulek nie narzeka. Nie jest to samochód komfortowy bo jest mały, krótki i lekki także nie oczekuj pływania po drodze, ale nie do tego został stworzony. Niedawno zachorowałem na terenówkę i właśnie jako drugie auto miałem w planach samuraja, z tym że jednak finansowo nie dam rady, a nawet jakbym miał kasę to jednak kupiłbym E30 do zabawy :lol: Podsumowując, uważam samuraja za całkiem fajne drugie lub trzecie auto w rodzinie i w celach rekreacyjnych spisuje się wyśmienicie, latem zdejmuesz daszek i wietrzysz po lasach z wielką przyjemnością.

e36 318ti compact szrotex

marcinpb 
Poszukaj zanim napiszesz !!!

Doczy: 09 Lut 2006
Skd: bochnia
Wysany: 2006-04-11, 20:50   

W pełni zgadzam się z przedmówcą, jeśli do zabawy i upalania po lasach to samuraj jest najlepszy. Tani w zakupie i tani w utrzymaniu, a przy tym w miare bez usterkowy. Natomiast do jazdy na codzień nie polecam głośny , ciasny i ze względu na konstrukcje zawieszenia starsznie skacze po drodze.

KotSylwester 

Doczy: 10 Kwi 2005
Skd: nie stąd
Wysany: 2006-04-11, 22:07   

Wybacz że to napiszę, nie stresuj się...

Widziałem takiego czarnego na mieście, orurowany z przodu.. myslę jakaś dupeczka jedzie, wiesz małe terenowe autko odpicowane - więc na pewno kobieta. A tu siedzi za kółkiem łysy bezkarkowiec i jedzie na szerokim łokciu, jakby dorwał okulara... myśleliśmy z moja kobietką że sie posikamy ze śmiechu...

Tzn autko fajne ale jak się koleś nim stara zwrócić uwagę to wygląda jak tez hindus z reklamy klepanej 206 :mrgreen:

el-viz 

Pomg: 1 raz
Doczy: 15 Lis 2005
Skd: z nikąd
Wysany: 2006-04-11, 22:45   

Ostatnio zmieniony przez el-viz 2007-03-11, 23:16, w caoci zmieniany 1 raz  

KotSylwester 

Wysany: 2006-04-12, 08:06   

Łada Niva - tania, chamska, można myć wężem ogrodowym w środku.

i jest cabrio:
http://www.otomoto.pl/ind...show&id=C231677

Powaga łatwo o części i łatwo sprzedać, alebo przerobić na trakator.

Kosa 

Pomg: 13 razy
Doczy: 01 Mar 2005
Skd: DDZ
Wysany: 2006-04-12, 08:37   

Co do Suzuki widziałem fajnego, wystarczy przełożyć pióra nad oś i uzyskuje się dodatkowe 15 cm prześwitu, + większe kółka i poprawa hamulców na tylniej osi (Discovery), można delikatnie poszaleć w terenie :lol:

pozdro

Łukasz 
Samotny Nawigator

Pomg: 22 razy
Doczy: 26 Sie 2004
Skd: W-wa
Wysany: 2006-04-12, 09:38   

Moja szefowa w takim Suzuku straciła dziecko - auto wpadło ze skarpy do Wisły i utonęło z synem. Wrażliwe na wiatr na szosie, wąskie i wysokie, stąd łatwo je przewrócić w terenie np.
Przy 100km/h jest głosno jak w 30ltnim Ikarusie.

Arczi e30 
ZBANOWANY

Pomg: 2 razy
Doczy: 09 Wrz 2004
Skd: Płock
Wysany: 2006-04-12, 12:04   

czyli jednym słowem nito terenowy samochód, nito cabriolet, nie nadaje sie do jazdy po asflacie .... pytanie zasadnicze do czego sie nadaje .... od zawsze sadziłem i myslałem ze jest to samochód plażowy ....

Baur 

Doczy: 05 Lip 2004
Skd: Warszawa
Wysany: 2006-04-12, 12:57   

FAJNIE SIĘ TU ROBI - CO SĄDZICIE O AUDI ? CO SĄDZICIE O SUZUKI ? :arrow: BEEMKA-KLUB :?

"(...) Proste są dla szybkich samochodów, zakrety są dla szybkich kierowcow" C. McRae

duchPW
[Usunity]

Wysany: 2006-04-12, 13:05   

taki lajf - ale nie ma tego złego - tematy przeminą, a zostaną sami pasionaci... po czym przyjdą nowi ludzie - część się wykruszy, a z części zrobią się nowi pasionaci .... i tak po troszeczku krąg osób z zajawką się powiększy... a reszta przesiądzie się na audi i suzuki

jak dla mnie suzuki może być, tylko brak jej RWD i śmigła na masce - czyli jak dla mnie nie istnieje

Sosen 
BORN TO DRIVE

Pomg: 8 razy
Doczy: 01 Kwi 2004
Skd: Szczecinek
Wysany: 2006-04-12, 13:41   

Akurat samuraj jest RWD hehe, przedni napęd jest dołączany, ale pomijając ten drobny fakt potwierdzam to co napisałeś Piotrze.

e36 318ti compact szrotex

Łukasz 
Samotny Nawigator

Wysany: 2006-04-12, 14:36   

Nie można mieć klapek na oczach i zauważać jedną tylko markę, nawet na forum BMW :wink:

KotSylwester 

Wysany: 2006-04-12, 14:47   

Ale to forum BMW a nie innej marki, więc po co mówiić pisać o innych markach? Po co pisać o komórkach? itp?

forumm beemka to forum beemek i powinno się tu pisać o wszystkim dotyczącym beemek, od stawianiu garażu dla beemki, do planowania wspólnego wyjazdu na kilka beemek albo ich właścicieli...

Łukasz 
Samotny Nawigator

Wysany: 2006-04-12, 14:48   

Przypomnij sobie Radziu ile razy zabierałes głos w sprawach z beemkami nie majacych nic wspólnego :idea: , na forum oczywiście.
Pozdr.

Baur 

Doczy: 05 Lip 2004
Skd: Warszawa
Wysany: 2006-04-12, 14:55   

Łukasz napisa/a:
Nie można mieć klapek na oczach i zauważać jedną tylko markę, nawet na forum BMW :wink:

ok - dlatego jest forum suzuki, audi itd. A klub bmw powinien skupiać fanów bmw - a nie przypadkowych posiadaczy czujących potrzeba popisania, pobawienia się, polansowania, szukających znajomych itd... bez urazy oczywiście. Dla mnie fan ktory kupił bmw troche przypadkowo, a nastepne jego auto to może audi albo corolla to nie fan bmw i tyle.

"(...) Proste są dla szybkich samochodów, zakrety są dla szybkich kierowcow" C. McRae

KotSylwester 

Wysany: 2006-04-12, 15:06   

Łukasz a czy dlatego że też mi się zdarzało (lub zdarza) pisać nie o BMW i nie wokół BMW lub nawet zakładać temat nie o BMW, oznacza że tak ma być na fourm, że ja również nie zbaczam z drogi? Nie nie oznacza, notabene przypomnij mi o czym to pisałem nie z BMW? Oprócz oczywiście odpowiedzi na czyjś nie-BMW post lub topic?

BAUR, można być fanem BMW i fanem Jaguara itp. Ja jestem miłośnikiem tej marki ale widzę również inne i wołabym Audi Allroad od BMW X3, X5, e60 kombi itp... ale wolałbym e60 kombi od A6 kombi:)

Łukasz 
Samotny Nawigator

Wysany: 2006-04-12, 15:08   

Mylisz się Marcin, można być fanem BMW, ale z różnych i często obiektywnych przyczyn nie jeździć autem tej marki.
Hobby, konik, czy jak mu tam nie jest wartością nadrzędną. Przynajmniej tak mi sie wydaje w przypadku człowieka, który ma rodzinę, dziecko, np. kupno mieszkania, potrzebę posiadania ekonomicznego auta itp.

duchPW
[Usunity]

Wysany: 2006-04-12, 15:12   

skoro lecimy w marzenia, to ja wolałbym E39M5 - jakieś srebrne bądź czarne ... ewentualnie granatowe, bo ten dziwny niebieski jakoś mi nie pasi :lol:

Cytat:
Mylisz się Marcin, można być fanem BMW, ale z różnych i często obiektywnych przyczyn nie jeździć autem tej marki.
Hobby, konik, czy jak mu tam nie jest wartością nadrzędną. Przynajmniej tak mi sie wydaje w przypadku człowieka, który ma rodzinę, dziecko, np. kupno mieszkania, potrzebę posiadania ekonomicznego auta itp.

bzdura - prawdziwy fan zrobi wszystko by mieć BMW

KotSylwester 

Wysany: 2006-04-12, 15:19   

Więc nie jestem fanem BMW.

A czy to nie fanatyk zrobi wszystko by mieć BMW?

Czyli Fan zamiast zamieszkac z dziewczyną, będzie wolał kupić BMW a mieszkać z rodzicami?

A ilu z fanów BMW pomyka inną marką? Autem ,d ziewczyny, żony, brata, syna, wujka, matki, ojca, kolegi, służbowym taxówką, autem zastępczym...

Łukasz 
Samotny Nawigator

Wysany: 2006-04-12, 15:31   

Pioter , prosze Cię, ocieramy sie o Bin Ladena tym stwierdzeniem :evil:

nie zrobię wszystkiego by mieć BMW, mam zajoba na punkcie beemek, ale zdroworozsądkowego i nie mam klapek na oczach.

KotSylwester 

Wysany: 2006-04-12, 15:33   

i tu Łukasz mamy podejście bardzo zbliżóne.

duchPW
[Usunity]

Wysany: 2006-04-12, 15:37   

kiediś jeden koles na tym forum (któremu szary wiruje pył) napisał coś mądrego - zamiast narzekać zmień pracę na lepszą - dla chcącego nic trudnego - fan BMW nie musi przesiadywać na forum, ale musi (piszę o wewnętrznej potrzebie, a nie o zewnętrznym wyznaczniku) mieć BMW.... i zrobi wszystko by je mieć - nie chodzi o to by mieć je w każdym momencie (np. między sprzedażą jednego a zakupem drugiego :wink: ) ale o dążeniu do jego posiadania, które jest jednym z życiowych celów - na tym właśnie polega (m.in) bycie fanem marki BMW - takie jest moje zdanie - są oczywiście sytuacje ekstremalne, ale moje twierdzenie odnosi się do przeciętnej sytuacji przeciętnych ludzi - takich jak my

a ludzie, którzy z własnego wyboru rezygnują z możliwości jeżdżenia beemkami - nie są fanami BMW - choćby nawet darzyli te samochody sympatią

Łukasz 
Samotny Nawigator

Wysany: 2006-04-12, 15:45   

W tym momencie cholernie Pitrus przesadzasz, jak dla mnie fanatyzm.
Ale pozdro oczywiście.

duchPW
[Usunity]

Wysany: 2006-04-12, 15:52   

nie wiem w którym momencie przesadzam... i oczywiście też Cię pozdrawiam

BTW - to, że ktoś nie jest fanem marki, to żadna ujma, a co do fanatyzmu, to prześledź sobie etymologię słowa fan - podpowiem, że nie chodzi o zabawę :wink:

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: