BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
Już było...., ale nie dokońca
Autor Wiadomo
Anonymous
Go
Wysany: 2004-08-06, 12:26   Już było...., ale nie dokońca

Witam

Jako że to mój piewrszy post tutaj kilka słów o mnie....
No cóż, pochodze z centralnej Polski, ale obecnie mieszkam i pracuję w Wawie, licząc średnią długość życia to mam już z górki :P . Jestem żonaty, dzieciaty i wyrosłem już z większości młodzieńczych zamiłowań, za wyjątkiem jednego (no może dwóch....), a mianowicie podobnie jak Wy jestem maniakiem aut ze stajni BMW. Druga pasja to lotnictwo, ale to nie miejsce i nie czas na opowieści dziwnej treści.
Na forum trafiłem zupełnie przypadkiem z powodu poszukiwania rozwiązań nurtującego mnie problemu. Problem w zasadzie dotyczy E30, 316i na M40 z '89. Studiując zawartość porad technicznych natknąłem się na taki oto wątek: http://slave.e-edukacja.p...highlight=#4833.
"Moja mała" też ma podobne objawy, z tym że dodatkowo potrafi jeszcze czasami nierówno pracować nawet jak się rozgrzeje. Efekt wygląda dokładnie tak jakby się dławiła....
Z racji, że we wspomnianym wyżej wątku nie padła odpowiedź czy sugerowana przyczyna - uszkodzenie czujnika temperatury - okazała się słuszna prosiłbym o pomoc zwracając się odwiecznym pytaniem "Co to może do .... być....?"
Z góry dziękuję za pomoc.

Pozdr

P.S. Jeszcze jedno..., może ktoś z Wawki ma zbędny, działający (kupiłem na szrocie już 2, oba do wywyalenia... :evil: ) czujnik prędkościomierza to byłbym wdzięczny za kontakt na PW

KWKPiotr 

Pomg: 5 razy
Doczy: 22 Mar 2004
Skd: Radomsko
Wysany: 2004-08-06, 17:59   

Witam nowego Forumowicza :-)

U mnie ( co prawda w innym silniku - M20 ) podobne objawy były gdy nie łączył zawór który podaje dodatkowe powietrze przy zamkniętej przepustnicy ( zwany czesto nie wiem dlaczego silnikiem krokowym ) podejżewałem wtedy ten czujnik czasowo termiczny a to było poluzowanie mechamiczne kabli.....
No w kazdym razie pomogło wtedy poprawienie zamocowania i od roku problem nie występuje )
Nie znam jednak silnika m40 jedynie sugeruję mozliwosc....

Pozdrawiam

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: