BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
Pomysły na zabezpieczenie felg
Autor Wiadomo
--==maly==-- 

Pomg: 7 razy
Doczy: 29 Mar 2005
Skd: Warszawa
Wysany: 2006-04-03, 19:23   Pomysły na zabezpieczenie felg

Zdawalo mi sie,ze taki temat juz byl ale nie moge znalesc. Zalozylem nowe felgi a mieszkam na osiedlu i obawiam sie,ze ktoregos ranka znajde samochod na ceglach. Jezeli macie jakies pomysly na ich zabezpieczenie prosil bym o opisanie jezeli nie chcecie tu to prosił bym na pw.
pozdrawam

korzuch 

Pomg: 2 razy
Doczy: 29 Mar 2004
Skd: z stąd
Wysany: 2006-04-03, 19:35   

yo!
3 komplety srób zabezpieczających nie dadzą rady złodzieje rozwiercic wszystkich :shock:
pozdro

--==maly==-- 

Wysany: 2006-04-03, 19:37   

No sposób niezly ale koszty spore. 50zl jeden komplet. Ale chodzi Ci ze w kazdym kole inna sroba czy 3 z piaciu srob specjalne? D sie taka srobe mocno dokrecic jak zwykla?

p.s. Wybaczcie ze ostatno nie pisze prawie wcale polskich znakow i robie bledy ale mam klawiature fordable czyjak to sie tam zwie dziadostwo!!!

korzuch 

Wysany: 2006-04-03, 19:46   

yo!
tak jak napisałes na koło 3 rózne sróby koszty raczej niskie(biorac pod uwage felunek) a sruby kupic w niemczech bo u nas powtarzaja sie wzory i sa uniwersalne klucze juz :shock:
pozdro
Ostatnio zmieniony przez korzuch 2006-04-04, 10:33, w caoci zmieniany 1 raz  

ChriS 
Miłośnik literki M

Doczy: 28 Cze 2004
Skd: Chojnice
Wysany: 2006-04-03, 19:58   

Ja mam oryginalne zabezpieszenia BMW nakładkę na śrubę na kluczyk(po jednej na koło) ale nie mam śrub.

center 

Pomg: 17 razy
Doczy: 31 Lip 2004
Skd: Katowice
Wysany: 2006-04-03, 20:50   

w motoryzacyjnym kupisz sroby specjalne, razem z nakladka na klucz, pod bmw, wiec spoko looz..
koszty rzeczywiscie niezbyt duze, a kupujesz sobie troche spokoju...

mgr inż. Jędrek ;)

sarna1 
hooligan rootz

Pomg: 15 razy
Doczy: 19 Mar 2004
Skd: Słupsk
Wysany: 2006-04-03, 21:29   

ostatnio mojemu koledze ukradli z VR6 piekne 17'' - mial 2 komplety srub ale nasadka w bagazniku - wybili szybke - otworzyli kufer i nasadki wzieli.....i po felgach takze takie sruby to tez nie rozwiazanie. Jedyna opcja to praking strzezony.

--==maly==-- 

Wysany: 2006-04-03, 22:07   

Parking strzezony u mnie kosztuje 170zl za miesiac wiec mam ich w glebokim powazaniu. Tak jak mowisz trzeba by te nakladki gdzies schowac w samochodzie,zeby nie znaleźli w razie czego.

Mariusz 

Doczy: 20 Lut 2005
Skd: Warszawa/Katowice
Wysany: 2006-04-03, 22:38   

Trzymam auto pod blokiem. Nie boje się kradzieży.
W razie czego wiem do kogo mam się zgłaszać po moją własność.

korzuch 

Wysany: 2006-04-03, 23:21   

yo!
Na parkingach strzezonych jest zazywczaj kartka z napisem "za auta pozostawione za parkingu właściciel parkingu nieodpowiada " :shock: :shock:
pozdro

damiano_e30 
GERMAN STYLE

Pomg: 1 raz
Doczy: 27 Sty 2006
Skd: Bydgoszcz
Wysany: 2006-04-03, 23:30   

Słyszałem że jak złodziejaszki nie dadzą rady odkrecić kół to potrafią ze złości wybić szyby albo porysować lakier. Więc chyba najlepsze zabezpieczenie to garaż.
Co za chory kraj... :cry:

korzuch 

Wysany: 2006-04-03, 23:33   

yo!
Garaż na prywatnej posesji bo reszta to lipa :shock:
pozdro

Menel 

Pomg: 10 razy
Doczy: 23 Lis 2004
Skd: Warszawa-praga
Wysany: 2006-04-04, 00:07   

ja znam inna bajke .jak nie mogli ukrasc ladnych alu to...ukradli cala beemke 8)
zabezpieczenia do kupienia u nas w sklepach to lipa. kazde sa do rozpracowania w pare sekund.zlodzieje maja do tego specjalny klucz i nie bawia sie w rozwiercanie.jak maja ukrasc to ukradna i juz.

CyRyL 

Pomg: 4 razy
Doczy: 22 Pa 2005
Skd: Kutno
Wysany: 2006-04-04, 10:18   

witam ja juz nie ufam takim srubom tym z naszych polskich sklepow
bylem 400 km od domu na wczasach golfem III na ATS 15' i mialem taki wlasnie komplecik srob i pewnego dnia wychodze z domu i patrze a przy jednym kole brakuje tej sruby łape za reszte i byly juz poluzowane na szczescie ktos ich spłoszył ale by bylo jakbym zostal na cegłach 400 km od domu :cry:
chyba jak maja ukasc fele to nic ich nie powstrzyma :x

viktor 

Doczy: 21 Gru 2005
Skd: Piekary śląskie
Wysany: 2006-04-04, 10:29   

Mozna udać się do tokarza i niech facet coś wymyśli , utoczy jakąś niebanalną srube do tego klucz i taką dołorzyc do zabezpieczenia tzw. sklepowego . Koszty u tokarza w granicach 40 zl :lol:

urbi 
SilaDrzemieWBemie

Pomg: 4 razy
Doczy: 19 Mar 2004
Skd: Krakow/Tbg
Wysany: 2006-04-04, 14:14   

na zlodziei nie ma rady ... zaspawac i lancuchem obkrecic !! !!! albo jezdzic na stalowkach caly rok :lol:

jaqub 

Pomg: 11 razy
Doczy: 22 Mar 2005
Skd: LUBLIN
Wysany: 2006-04-04, 19:04   

najlepsze sa garaze podziemne (parkingi u mnie w centrum LBN koszt 200pln miesiecznie i jest karta ze wjezdzasz i wyjezdzasz przez bramki, kamery, szlabany z kolczatkami itd... nie ma bata zeby cos zajumali). moje autko stoi u mnie na podworku (niestety pod chmurka bo jeden garaz a dwie fury), jedna brama od mojej posesji i jeszcze jedna na pilota zeby wjechac przez inna posesje, poza tym mnostwo wscipskich sasiadow...
poza zabezpieczeniami w postaci srub sa do alarmow czujniki grawitacyjne ktore podczas lewarowania zalaczaja alarm (dziala tez przy wciaganiu na lawete)...
a zeby rozwiazac problem trzeba sie zastanowic czy WARTO KUPOWAC FELECZKI Z NIEPEWNEGO ZRODLA (tak jak z radiami) POPYT NAKRECA PODAZ... a moze za tydzien TWOJE NOWE FELGI KUPI KTOS INNY???

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: