Pomóg³: 15 razy Do³±czy³: 19 Mar 2004 Sk±d: SÅ‚upsk
Wys³any: 2004-08-04, 18:54
postaram sie ale to chwile zajmie slownik w ruch i na dnach bedzie
Go¶æ
Wys³any: 2004-08-05, 12:42
SmasherE30 napisa³/a:
PS: śruby torx występowały w m20 od września '87
PS2: dane z książki "Sam Naprawiam"
hmmm ja mam m20 '85 i juz mam torxy , wiec albo były wcześniej montowane albo ktoś mi grzebał w silniku
a przy okazji przy wymianie głowicy załozyłem stare sruby i żyje
co prawda zakładałem ja trzy razy zanim mi sie udało.
1. próba - (pozyczony klucz dynamometryczny) - urwana szpilka --klucz nawet przy 20 Nm nie dawał znaku życia -oddałem i grzecznie podziękowałem
2. próba - próba dokręcenia udana- niestety jak mi robili głowicę to jeden zawór im się skrzywił - głowica zdjęta
3. próba - nowy zawór i mechanik z własnym kluczem - jeździ
Ale i tak potzrebuję kogoś kto by do niej zajrzał bo mi gdzieś z 50 kucyków sobie poleciało....
ScOOti [Usuniêty]
Wys³any: 2004-08-05, 15:17
a moze masz wlasnie uszczelke zle cos i miedzy garami przelatuje? ? ?
ScOOti [Usuniêty]
Wys³any: 2004-08-13, 00:12
Ok wiec tak juz nie cieknie z pod glowicy
beemka nagle dostala takiego zaje.... kopa ze szok
ale nie katuje jej powyzej 3 tys poniewaz pierscienie musze dotrzec.
Teraz mam tylko problemy bo cos puka w silniku byc moze cos zle ustawilem zawory i na ktoryms jest duzy luz. Nastepna kwestia to woda nonstop dochodzi do polowy mimo wywalenia temrostatu wentylatora przedniego itd nie wiem czemu odpowietrze jeszcze uklad pozniej moze cos nie halo.
Pomóg³: 11 razy Do³±czy³: 19 Mar 2004 Sk±d: Warszawa Skorosze
Wys³any: 2004-08-13, 00:34
Scooti ... to finalnie utwierdź nas w pozytywnym przekonianiu jakimi momentami dokręcić głowicę śrubami TORX. Kłaniam się przed Tobą że wogóle się tak poswięcasz i chyle czoła przed tobą jako pionierem od remontów silnika hehe
P.S. Układ chłodzenia odpowietrz kilka razy, ale jeśli wywaliłeś twermostat odpowietrzanie może okazac się nieskuteczne
Wys³any: 2004-08-13, 00:43
nom jak jutro poprawie zawory i bedzie juz cichutko sobie szumic silniczek to napisze
A co do chlodzenia to moze i masz racje bo tylko raz odkrecilem srubke od odpowietrzania gdy wlewalem wode do silnika i mialem wlaczony na full ogrzewanie.
Pomóg³: 2 razy Do³±czy³: 17 Kwi 2004 Sk±d: Wawa-Grochów
Wys³any: 2004-08-13, 00:45
scooti jak ja miałem zje**** termostat to tak jak by go chyba wogule nie było to nie mogłem odpowietrzyć układu
ScOOti [Usuniêty]
Wys³any: 2004-08-13, 06:54
to co zakladac nowy termostat? Moze moj byl walniety bo ostatnio nie mogles jakos odpowietrzyc bo nonstop gotowal. Hmmm jak ogladalem temorstat to wygladal wporzadku. Hmmmmm
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach