BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
problem z 320 e30 (dymienie)
Autor Wiadomo
MarekS
Go
Wysany: 2004-07-29, 13:42   problem z 320 e30 (dymienie)

na poczatku chcialem sie przywitac

a teraz mam pytanie:
mam na oku 320 rocznik 91 przebieg 240 tys km, LPG.
problem jest taki ze przy odpalaniu na benzynie przez pierwsza sekunde z wydechu wydobywa sie siwy oblok dymu a potem wszystko jest ok, chodzi niezle. mechanicy mowili ze silnik jest w dobrym stanie, byl niedawno poddawany lekkiemu remontowi (uszczelnienie i wymiala niektorych elementow)

pozdrawiam
Marek S.

sarna1 
hooligan rootz

Pomg: 15 razy
Doczy: 19 Mar 2004
Skd: Słupsk
Wysany: 2004-07-29, 13:46   

moj tez czasami sobie pusci takiego siwego baczka - zuzyte uszczelniacze zaworowe - szczegolnie widoczne jak pokatuje auto, zgasze i odpale po jakim czasie -- zawsze wyleci baczek - ale sie tym zasadniczo nie przejmuje..olej jest tani i jak znika w granicach przyzwoitosci to nic takiego (u mnie dolewam litr na 10 tys km)

lokop e30 320i 
Tylko honorowo.

Doczy: 23 Mar 2004
Skd: Lubin-Haverhill
Wysany: 2004-07-29, 14:19   

sarna1 napisa/a:
moj tez czasami sobie pusci takiego siwego baczka - zuzyte uszczelniacze zaworowe - szczegolnie widoczne jak pokatuje auto, zgasze i odpale po jakim czasie -- zawsze wyleci baczek - ale sie tym zasadniczo nie przejmuje..olej jest tani i jak znika w granicach przyzwoitosci to nic takiego (u mnie dolewam litr na 10 tys km)
Nic dodac nic ujac 8)

ScOOti
[Usunity]

Wysany: 2004-07-29, 15:00   

a pierscienie nie koncza sie?

Dolej uszlachetniacz do oleju niech oczysci nagar aby bylo wszystko ok moze przestanie dymic.

BADYL 

Pomg: 5 razy
Doczy: 20 Mar 2004
Skd: *****
Wysany: 2004-07-29, 16:04   

Przy odpalaniu TO NORMALNE ze moze puscic kopcia!!!!!!!!Poprostu dostaje duzo wieciej paliwa niz rozgrzany silnik.

ScOOti
[Usunity]

Wysany: 2004-07-29, 17:45   

za uboga lub za bogata mieszanka paliwa = czarny dymek

branie oleju = niebieski dymek

Anonymous
Go
Wysany: 2004-07-30, 08:26   

Witam moj rekin taz rano pusci chmorke a potem czysciutko
Pozdrawiam

Anonymous
Go
Wysany: 2004-07-30, 09:38   

Nic sie nie martw. Zawsze zimny silnik chwilke podymi to jest normalne (nie bede pisał dlaczego tak sie dzieje bo jest troszke pisania). Moja 325 e30 tez zadymi. A co do brania oleju to poprzedni silnik bral 1l na 1500 km a teraz jeszcze nie wiem ile mi bierze mój nowy silnik.

Baur 

Doczy: 05 Lip 2004
Skd: Warszawa
Wysany: 2004-07-30, 10:46   

Nie słuchaj rad wlewania jakiś uszczelniaczy do silnika !! ! To niepotrzebnie zagęści olej, a napewno nie usunie nagaru !! ! :shock: Takie patenty robiliśmy w silnikach które już zasłone dymną robiły z tyłu, i śmierdziały trupem... . Ale jak Tobie puszcza lekkiego dymka to olej to. Prawda jest taka większość naszych silników ma duże przebiegi, co i rusz dostaną po tyłku i maja prawo do tego. No i maja po 15-20 lat... :) A fakt jest faktem że nowy, dobry silnik nie puścić żadnego dymka. A nasze staruszki niech sobie puszczą rano bączka, i tak zajeżdzą wszystkie fiaty i daewoo (przepraszam- chevrolety !)

"(...) Proste są dla szybkich samochodów, zakrety są dla szybkich kierowcow" C. McRae

Go

Wysany: 2004-08-05, 12:16   

hmmm ta ostatnia wypowiedź pasuje jak ulał do mojego maleństwa :) ) firewalla za sobą mam niestety za kazdym razem jak ją mocniej wciągnę na obroty i odpuszczę ...:((( Głowica cala zrobiona ale dół nie ruszany :(

SmasherE30 
Coś tam wiem

Pomg: 11 razy
Doczy: 19 Mar 2004
Skd: Warszawa Skorosze
Wysany: 2004-08-05, 12:48   

To właśnie niedawno robił Scooti ... taki dym po odpuszczeniu to wina pierścieni tłokowych :wink:

This post was sponsored by letter ///M like Maciek ;)

Go

Wysany: 2004-08-05, 12:53   

no nic :( narazie wymiana oleju i uszczelniacz , później pomyślę nad zaręczynami i kupie pierścionki :P

mam nadzieje ze do Torunia (spokojnie) dojadę :) )

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: