BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
Jak zdobliście prawo jazdy?
Autor Wiadomo
Grucha Jr 

Pomg: 4 razy
Doczy: 20 Lut 2006
Skd: Warszawa/Raszyn
Wysany: 2006-03-28, 21:08   Jak zdobliście prawo jazdy?

Taki głupi temacik :wink:

Pochwalcie się jakie mieliście przygody na egzaminach, za którym razem zdaliście, w jakim wieku itp.

Ja zdałem za 2-gim razem. Za pierwszym byłem juz bliski ukończenia, ale egzaminator stwierdził że wjechałem na skrzyżowanie na czerwonym i mnie "zchamował" :wink: Drugim razem trafiłem na tego samego! Wiedziałem juz którą trasą mnie poprowadzi i wtedy nie miałem juz żadnego błędu :D Zdawałem w Wawce na Bemowie, miałem wtedy ledwo co ukończone 18 lat...

BADYL 

Pomg: 5 razy
Doczy: 20 Mar 2004
Skd: *****
Wysany: 2006-03-28, 21:11   

97 rok - kursy zaczałem w marcu a skonczyłem w listopadzie.

3 próby :

- 1 test oblany
- 2 test zaliczony ale jazda po miescie nie - facio stwierdził ze za wolno jadne w uliczne jednokierunkowej miedzy samochodami (jako jedyny zdałem manewry)
- 3 szczesliwy traf - podjazd pod ul.Dolna (jak ktos zdawal na warszawiance to bedzie wiedzial o co biega).

KAMILOS 

Pomg: 5 razy
Doczy: 04 Lip 2005
Skd: W-Wa Śródmieście
Wysany: 2006-03-28, 21:16   

A ja w poniedziałek zdałem za pierwszym razem i nie miałem żadnego problemu nawet nie parkowałem, nie zawracałem, nie miałem ronda tylko po mieście jeździłem ponad 30min aż się zdziwiłem i myślałem że oblałem jak zjechaliśy do ośrodka na bemowie a tu powiedział że nie ma żadnych zastrzeżeń i że zdałem he he
PZDR

BMW E-30 316 89" M40b16 - BYŁO
BMW E-30 318 89' M40b18 - BYŁO
BMW E-34 535i 90' M30B35 - BYŁO
BMW 750il 1995' m73b54 - JEST

--==maly==-- 

Pomg: 7 razy
Doczy: 29 Mar 2005
Skd: Warszawa
Wysany: 2006-03-28, 21:18   

Kurs z wyjeżdzeniem 20h trwał w moim przypadku 2 i pół tygodnia.
Egzamin zdalem za 3 razem.
Za 1 umoczyłem n manewrach bo uczyłem się na lanosie a zdawałem punto.
Za 2 gościu uwalil mnie za nie zawrócenie na najbliższym możliwym miejscu i jak to nazwał zbyt mało dynamiczną jazdę,
Za 3 wkońcu trafilem na normalnego gościa. Zdawałem w Wawce na bemowie. Zdalem mając 16 lat i 11 miesięcy ciekawe czy mnie ktoś pobije. Prawko odebralem dopiero 2 dni po urodzinach wcześniej nie mogłem.
Ostatnio zmieniony przez --==maly==-- 2006-03-28, 21:29, w caoci zmieniany 1 raz  

Justa E-30 

Doczya: 09 Mar 2006
Skd: Warszawa-Ochota
Wysany: 2006-03-28, 21:22   

Ja zdalam za 4 razem praktyke a teorie za 1:) 28 lutego:) .... a kursy zaczynalam w pazdzierniku i uczylam sie na starych zasadach:
1 próba- oblany plac na prostopadlym przodem
2 próba- wyjechalam za linie (juz nowe zasady)
3 próba- czepil sie ze nie patrze w tylnia szybe II próba za blisko stanelam w stanowisku
4 próba- placyk cacy, miasto jedno parkowanie prostopadle przodem:) zawracanie na rondzie i na malej uliczce:) powrót do ośrodka i zdane:)
Odebrałam prawko ok 2 tygodnie temu:) a niedlugo bede miec 19:) dopiero :D

Nareszcie !! ! hehe :mrgreen: :mrgreen:
Ostatnio zmieniony przez Justa E-30 2006-03-28, 21:26, w caoci zmieniany 2 razy  

ChriS 
Miłośnik literki M

Pomg: 7 razy
Doczy: 28 Cze 2004
Skd: Chojnice
Wysany: 2006-03-28, 21:24   

Zdałem za pierwszym razem,ale to był rok 1989 i inny egzamin.
Po teoretycznym,kaszlakiem 300m po osiedlowej ulicy i na parkingu trafić na wstecznym pomiędzy 2 pachołki rozstawione od siebie o ok.4m :lol: Takie kiedyś były egzaminy :D

MrKrYH_e34 

Doczy: 24 Sie 2004
Skd: Turek- Poznań
Wysany: 2006-03-28, 21:24   

Ja zdalem w 1999 roku majac 17 lat .. byly wakacje zapisalem sie 1 lipca a 14 lipca tego samego roku mialem egz czyli od zapisania do egz tylko 14 dni .. ale mialem pojecie o poruszaniu sie pojazdem :) ... oczywiscie zdalem za pierwszym razem ..
Bylem jedynym czlowiekiem w historii egzaminatora ktory wlaczy 2 gi bieg na luku ;) dodam ze kiedys robilo sie wszystkie manewry na placu i testy sie pisalo recznie a nie na kompie ..
Na miasto wyjechalem jako 2 ga osoba z egzaminatorem i po 25 min jazdy
egzaminator powiedzial ze dobrze jezdze i ze zalicza egz i wysiadlem .. i czekalem az przeegzaminuje 20 ludzi tylko po to aby mi potwierdzil jeszcze raz ze zdalem :)

Tomek3er 

Pomg: 1 raz
Doczy: 06 Sty 2006
Skd: Królewski Kraków
Wysany: 2006-03-28, 21:57   

kurs zaczynam po 21 czerwca :D , a co do egzaminu to wam napisze po 21 wrzesnia :) , ale umiem jezdzic przynajmneij tak m isie wydaj (zapytajcie sie Zioła) :)

LuKaSzQ18

Doczy: 28 Cze 2004
Skd: Tłuchowo
Wysany: 2006-03-28, 22:03   

Móje pierwsze prawko zdalem za 2 podejściami :) 1 podejście niestety niezaliczylem testów 16 błędów na 18 pytań przeliczylem się. 2 podejscie zdałem testy placyk i miasto miło to wspominam bo facet lubił bmw opowiadał mi o swoim tdsi'e:) , po zabraniu prawka też zdałem za 1 ale nie było tak miło ciągle dogryzał i się czepiał ale w ostateczniości mnie przepuścił.

Sosen 
BORN TO DRIVE

Pomg: 8 razy
Doczy: 01 Kwi 2004
Skd: Szczecinek
Wysany: 2006-03-28, 22:10   

Podaję daty wydania prawa jazdy:
Kat. B 18.01.1995 za pierwszym razem
Kat. BE 14.06.1999 za pierwszym razem
Kat. C 30.06.2000 za pierwszym razem
Kat. CE 30.05.2001 za pierwszym razem
Kat. D 22.04.2002 za pierwszym razem (dopisano Kat. DE)
Dodatkowo uprawnienia na koparkę o pojemności łyżki do 0.8m szcześciennego
Brakuje mi Kat. A ale jeszcze dorobię żeby ładnie wyglądało :)

e36 318ti compact szrotex

KORDI 
RWD love.. 8)

Pomg: 1 raz
Doczy: 12 Wrz 2005
Skd: Pacanów..... :))))))
Wysany: 2006-03-28, 22:51   

Zapisałem sie na egzamin 3maja(w święto... :mrgreen: )2005r,a wyznaczałem egzamin 2czerwca 2005roku....miałem 19lat...
Wyjeździłem 6godz......
Testy za pierwszym..-25pytań-2.30min.-0 błędów.....
Plac-Bez rzadnej korekty za pierwszym razem zaliczony,
Miasto-jeździłem 43min,zdałem bez rzadnego błędu......
Zdałem jako jedyny z 15 osobowej grupy która podchodziła......
Miejsce-Tarnów......

PozdrOOfki..... :D

jaqub 

Pomg: 11 razy
Doczy: 22 Mar 2005
Skd: LUBLIN
Wysany: 2006-03-28, 22:51   

kat B
w wieku 17lat zaraz po urodzinach... w sumie kurs, oczekiwanie na egzamin i egzamin ciut ponad miesiac czasu 3tyg po 17stce mialem kwit w dloni :)
za 1szym :D
jak zdawalem to 2 osoby odpadly na tescie a reszta (oprocz mnie, starszego kolesia i dziewczyny mlodej) na PLACU z czego ponad 80%na luku.. jedna panna to nawet na luku przodem a reszta luk tylem... kolejny chlopak na parkowaniu prostopadlym tylem i dziewczyna na zawracaniu... ja plac BEZBLEDNIE :D
na miescie zdali chyba wszyscy tzn. ja i pozostale dwie osoby...
Ogolnie egazmin wspominam milo bo w sumie to najbardziej balem sie testu... jak zdalem test (tez bez bledu) to wiedzialem ze bedzie dobrze... a i pamietam ze na placu jezdzilem totalnie nowym puntem ktore mialo ok 1000km przebiegu a na miasto dostalem tragiczne lanosa w ktorym siedzialem 1szy raz w zyciu...

Sosen 
BORN TO DRIVE

Pomg: 8 razy
Doczy: 01 Kwi 2004
Skd: Szczecinek
Wysany: 2006-03-28, 22:58   

Ja dodam, że na B zdawałem rozklekotanym Fiatem 126p, w którym nie można było włożyć pierwszego biegu hehe do tego było cholernie ślisko i zdałem jako jedyny z 20-to osobowej grupy.

e36 318ti compact szrotex

sarna1 
hooligan rootz

Pomg: 15 razy
Doczy: 19 Mar 2004
Skd: Słupsk
Wysany: 2006-03-28, 23:07   

ja zdalem za II razem - za I bylem na kacu i oblalem testy - 3 bledy :D - w sumie to kurs to jedna wielka bujda - mialem instruktora piwozlopa :D

metaldaw 
Emigrant

Pomg: 14 razy
Doczy: 01 Cze 2005
Skd: Glasgow
Wysany: 2006-03-28, 23:13   

Za moich czasów testy wypisywało się ręcznie i na placu wykonywało się wszystkie manewry.
Zdałem za drugim razem.
Za pierwszym oblałem manewry - a czemu? Było mokro, padał deszcz i przed "rękawem" nie zatrzymałem się dokładnie na lini z krórej należało rozpocząć manewr (po prostu zatrzymałem przed wjazdem do "rękawa" a nie widziełem tej lini bo ukrywała ją kałuża)... tego dnia nikt nie zdał a ja otrzymałem "najdziwniejsze" uzasadnienie.

http://metaldaw.posadzdrzewo.pl

CyRyL 

Doczy: 22 Pa 2005
Skd: Kutno
Wysany: 2006-03-28, 23:32   

3,5 roku temu pierwszy raz wyjechalem na główne ulice mojego miasteczka, ale byłem szczesliwy :mrgreen:
ale nie bez przeszkód
1 raz trafilem na typowego BUCA i na dodatek u mnie w mieście szkolił mnie koleś co przygotowywał na egzaminy w Płocku <na placu manewry na prawo> a ja chcialem w Sieradzu <tam był plac na prawo i lewo> i trafilem na lewo, jednak to nie to stanelo na przeszkodzie, na miescie jak juz mowilem byłem z typowym bucem, musial chyba wyrobic norme :roll:
2 raz wychodze na plac a tam ten sam człowiek :( i znów na mieście :cry:
nawet sobie powiedziaem ze jak mi sie nie uda za 3 razem to przeniose sie do Płocka bo jakby nie patrzec mam 2 razy dalej niz Sieradz
3 byl jednak inny :lol: był to koniec listpada a dokładniej andrzejki i trafilem fajnego typa, który mnie nie straszył :? <wtedy mi sie udało :wink: >

pozdro 8)

nokerman 
ostatni mohikanin

Pomg: 21 razy
Doczy: 22 Mar 2004
Skd: Puławy
Wysany: 2006-03-28, 23:42   

a ja kupiłem na stadionie za starych dobrych czasów jak jeszcze czarni sprzedawali najki, ruscy śpirytus niepodrabiany a nasi legalnie pirackie płyty

od tamtej pory sporo się zminiło na stadionie, a ja nauczyłem sie jeździć i żaden parking osiedlowy nie jest mi straszny.

:? tylko teraz niewiem gdzie wymieniac?? w urzędzie komunikacji czy też na stadionie :? :|

E30 325iA 1987r. Coupe :mrgreen: Spritmonitor.de
E39 528iA 1999r. Touring :mrgreen: Spritmonitor.de
E61 530dA 2005r. Touring :mrgreen: Spritmonitor.de
«Nigdy Nikogo O Nic nie Proś Sami Przyjdą Sami Dadzą»

Bruner 

Pomg: 16 razy
Doczy: 16 Lip 2004
Skd: Tczew
Wysany: 2006-03-28, 23:43   

Pierwszy raz zdawalem w 96 roku, zaraz po ukonczeniu 17 lat - jeszcze na starych zasadach, czyli testy recznie i wszystkie manewry na placu. Poszedlem na pewniaka i oblalem testy. Za drugim razem testy bezblednie, ale nie wyjechalem z placu (nie pamietam juz za co). Potem olalem prawko, ojciec nie mial w tym czasie samochodu wiec i tak nie mial bym czym jezdzic, a pozniej bylo krucho z kasa wiec dlugo nie wracalem do tematu. Po 5 latach stwierdzilem ze trzeba w koncu cos z tym zrobic i jeszcze raz poszedlem na kurs, bo wczesniej wcale nie jezdzilem a idac na egzamin "z marszu" na pewno bym nie zdal. Po drugim kursie zdalem za 1 razem we wrzesniu 2001. Bylem pewien ze nie zdam, bo bylem 10 w kolejce (na 11 osob ktore zdaly testy) a przede mna nikt nie wyjechal z placu. Na dodatek w punciaku ktorym jechalem sprzeglo bralo doslownie nad sama podloga i zgasl mi 2 razy, wiec pojechalem wyluzowany. No i sie bardzo zdziwilem jak uzlyszalem ze zdalem :)
E30 318i Touring '92
E30 325e '86
E30 320i '90

center 

Pomg: 17 razy
Doczy: 31 Lip 2004
Skd: Katowice
Wysany: 2006-03-29, 00:28   

a ja egz na B zaliczylem w lipcu 2004 wiec calkiem niedawno, za 1 razem..
ale z tego co widze historii jak ja nie mial nikt, bo u mnie bylo tak, ze:
skonczylem pieknie miasto, wjezdzam do osrdoka, zatrzymuje sie, koles cos tam skrobie, ma juz cos powiedziec, a ja widze jak babka cofa 'L' w kierunku mojego lewego przodu, ale nie przeczuwajac niczego stoje dalej i patrze...pomyslalem ze zatrzyma sie przed, jednak nie zatrzymala sie i lekko we mnie wrabala..koles zaczal sie na mnie drzec zebym, zaczal cofac, ja z nerwow nie umialem trafic w wsteczny, w koncu zapialem i ognia do tylo, koles sie drze zebym sie zatrzymal, wyskakuje z samochodu i zaczyna krzyczec na dziewczyne, ze 'to powinien byc koniec jej egzaminu,czy slepa jest ze nie widzi'(dziewczyna dopiero wyjezdzala na miasto)..
i tak sobie siedze w aucie i mysle, zaraz koles podejdzie i powie, za stluczke wynocha, niezaliczone, ale on spokojnie podszedl, 'wynik egzaminu pozytywny'..
dziewczyna pojechala na miasto ale nie wiem jak skonczyla :)

mgr inż. Jędrek ;)

Bad_Boy 
Poszukaj zanim napiszesz !!!

Doczy: 16 Kwi 2005
Skd: Germania
Wysany: 2006-03-29, 00:28   

a ja zdawalem w '92 roku, testy pisane recznie i zla odp tylko 1 w pytaniu, zrobile, 1 blad za duzo i pan kazal mi przejrzec jeszcze raz swoj test (!) a praktyczny odbyl sie na parkingu - okolo 1000m bez cofan, parkowan itd. Po 10 latach zlapalem 30 pnkt i musialem zdawac jeszcze raz ( w zeszlym roku). Do testow uczylem sie tydzien (1 blad) a praktyke zaplacilem(ale jestem zawodowym kierowca wiec jezdze dobrze tylko nie chcialem zeby jakis zakompleksiony debil mierzyl mi parkowanie)

urbi 
SilaDrzemieWBemie

Doczy: 19 Mar 2004
Skd: Krakow/Tbg
Wysany: 2006-03-29, 01:15   

15 czerwca mam urodziny - 16 czerwca mialem egzamin i zdalem za 1 razem :D
czas egzaminu czyli jak przyszedlem do osrodka do chwili jak wysiadlem z auta jest wyciety z zyciorysu - taki stres ze nie pamietam nic :D a pozniej ta euforia - skakalem przez 2 dni ze szczescia :D
dodam ze zdawalem prawko w 2005 roku :)
teraz czekam az bede mogl zrobic na ciezarowke .. brum brum :)

pozdroooooooo

Kosa 

Pomg: 13 razy
Doczy: 01 Mar 2005
Skd: DDZ
Wysany: 2006-03-29, 08:10   

egzamin w grudniu 1997, w Wałbrzychu Fiat UNO

test ok, placyk 1 poprawka parking tyłem, na miasto pojechałem jako ostatni bo miałem stresa, gościowi się spieszyło więc wyjechalismy za brame klikaset metrów w 1 strone nawrotka i spowrotem, ciężko było by nie zdać :D

pozdro

michalek
Poszukaj zanim napiszesz !!!

Doczy: 12 Lip 2005
Skd: Warszawa
Wysany: 2006-03-29, 12:46   

ja zdawalem majac dopiero 18 lat, bo w wieku 16 skasowalem staremu auto, to mi nie dal kasy na 17 urodziny :x aaa jeszcze w wieku 7 lat przytarlem dziadkowi malucha :D ale prawko zdane za 1 podejsciem

Łukasz 
Samotny Nawigator

Pomg: 22 razy
Doczy: 26 Sie 2004
Skd: W-wa
Wysany: 2006-03-29, 12:50   

Na ebayu, międzynarodowe, policja polska i tak nic z niego nie kuma :lol:
cena okazyjna

KotSylwester 

Doczy: 10 Kwi 2005
Skd: nie stąd
Wysany: 2006-03-29, 13:33   

A ja za 3 razem. Raz manewry oblane, raz miasto - skasowałbym czarna nubirę kombi ;)

Zdawałem na Bema, w 98roku w czerwcu na UNO:)

Po mieście jeździłem 45minut....

Sporo moich znajomych kupowało prawko, a ja powiedziałem że never!!! Do końca życia wiedzieć że się kupiło uprawnienia....

Co do Was którzy maja świeżo prawko, to uważajcie na drogach, dużo czasu minie zanim poznacie niespodzianki drogowe.

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: