Wysany: 2006-03-22, 21:50 Print Scrn - nie dziala :(
Witam
I to ze nie dzila to nie zupelnie tak.
Jesli robie jakiejs strony to jest OK, lecz potrzebuje zrobic kilka kadrow z filmu i tu zaczyna sie problem mam tylko czarny obrazek
musisz sciagnac specjalny program do zrzucania screenow ekranowych..
ale nie mam pojecia jak sie takowy nazywa, wiem ze to jest metoda na 100% i na bank jest do tego program...
musisz sciagnac specjalny program do zrzucania screenow ekranowych..
ale nie mam pojecia jak sie takowy nazywa, wiem ze to jest metoda na 100% i na bank jest do tego program...
Pomg: 1 raz Doczy: 27 Lis 2005 Skd: Zachodniopomorskie
Wysany: 2006-03-23, 07:59
Pełno jest programów do robienia screenów. Na przykład HyperSnap. Wystarczy w menu programu zaznaczy żeby robił zrzuty z aplikacji z directx'em i z wszystkiego co jest w 3d. Potem wybierasz tylko klawisz jakim chcesz robić screenshoty. Program zrobi ci zrzut z wszystkiego.
Wysany: 2006-03-24, 12:47
Goliat:
Z menu "Capture" wybierz "Enable special capture (DirectX, Glide), w nowym okienku zaznacz pierwsze dwie opcje, reszta odznaczona. Potem wybierasz jaki klawisz robi screena. Z menu "Options" wybierz "Configure Hot Keys". Będzie tam przycisk obok "Special Capture", kliknij i wyznacz klawisz do screenshota. Potem naciskasz "Close". Teraz wystarczy zalaczyc film (majac w tle HyperSnap'a) wcisnac wybrany wczesniej klawisz, a program zrobi screena i sam wytnie (tylko) klatke z filmu.
Może to nie działać w allplayerze, ale powinno. Gdyby nie działało otwórz film np. w windows media player i będzie ok.
Goliat:
Z menu "Capture" wybierz "Enable special capture (DirectX, Glide), w nowym okienku zaznacz pierwsze dwie opcje, reszta odznaczona. Potem wybierasz jaki klawisz robi screena. Z menu "Options" wybierz "Configure Hot Keys". Będzie tam przycisk obok "Special Capture", kliknij i wyznacz klawisz do screenshota. Potem naciskasz "Close". Teraz wystarczy zalaczyc film (majac w tle HyperSnap'a) wcisnac wybrany wczesniej klawisz, a program zrobi screena i sam wytnie (tylko) klatke z filmu.
Wielkie DZIEKI
A jeszcze pytanko ?
Zapisuje wielkosc taka jaka ma oryginalnie film czy mozna nadac wielkosc zapisywania ? [oryginalny rozmiar jest mniejszy niz caly ekram - potrzebuje na caly ekran]
Czy kazdy wyciety kawalek trzeba oddzielnie zapisywac np jako bmp czy jpg czy mozna wszystkie na raz ?
Wysany: 2006-03-24, 15:16
Trochę posiedziałem nad opcjami programu i mam chyba rozwiązanie... Wejdź w "capture" "capture settings" "quick save" i zaznaczasz pierwszą opcję (masz tam jeszcze pole do wyboru miejsca zapisu, formatu i kilka innych ustawień). W tym samym oknie wejdź w "crop & scale" zaznacz "scale" i w okienka wpisz rozdzielczość ekranu jaką masz na komputerze, albo inną wartość (w pikselach) w jakiej ma być obrazek. Jak to zrobisz to tylko naciskasz jakiś wybrany klawisz a zdjęcia będą zapisywane automatycznie w wybranum miejscu. Pozdrawiam.
Trochę posiedziałem nad opcjami programu i mam chyba rozwiązanie... Wejdź w "capture" "capture settings" "quick save" i zaznaczasz pierwszą opcję (masz tam jeszcze pole do wyboru miejsca zapisu, formatu i kilka innych ustawień). W tym samym oknie wejdź w "crop & scale" zaznacz "scale" i w okienka wpisz rozdzielczość ekranu jaką masz na komputerze, albo inną wartość (w pikselach) w jakiej ma być obrazek. Jak to zrobisz to tylko naciskasz jakiś wybrany klawisz a zdjęcia będą zapisywane automatycznie w wybranum miejscu. Pozdrawiam.
WIELKIE DZIEKI ZA POMOC
Juz mam obrazki tylko jeszcze zrobic pokaz i gotowe.