BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
2,5 tds czy 1,8is
Autor Wiadomo
marekfl 
Scyzoryk

Doczy: 10 Mar 2006
Skd: Kielce - Scyzoryk
Wysany: 2006-03-17, 15:29   2,5 tds czy 1,8is

Witam
Zamierzam zmienić autko myśle o modelu e36. Obecnie posiadam e30 '92 318 Touring
Nastepne autko też bedzie w kombii zastanawiam się tylko nad silnikiem ciągle myśle o TDS co wy uważacie jeżdzi ktoś ta TDSka dodam ze nie chcem zakłądac gazu do benzyniaka dlatego w gre wchodzi tylko 4 cylindrówka :-D
POZDRO!!!!

Łukasz 
Samotny Nawigator

Pomg: 22 razy
Doczy: 26 Sie 2004
Skd: W-wa
Wysany: 2006-03-17, 15:49   

Marku "chcę" nie "chcem" :wink:

TDSa radzę sobie podaraować , bierz is-a bo to bardzo zacny motor, może nie jest mistrzem przyspieszeń w E36, ale jest optymalny.

TDS bywa awaryjny niestety, diesle BMW dobre zaczęły się później (530d itp....)

nie mam nic przeciwko ON, ale hmmmm, może nie te silniki.

W is-e nie będziesz sie musiał martwić, ze ic wysiadł, że turbo padło itp, a is nawet jak go katujesz to wszystko dzielnie znosi.
Ewentualne naprawy isa beda tańsze.
I pali rozsądnie.

marekfl 
Scyzoryk

Doczy: 10 Mar 2006
Skd: Kielce - Scyzoryk
Wysany: 2006-03-17, 15:57   

Dzieki za odpowiedż wezme to pod uwage też słyszałem o awaryjności TDSek ;-) nie znam nikogo kto by jeżdził bo chciał bym sie przejechac a w komisach cięzko uświadczyć :-D dlatego zastanawiałem się czemu czy sa takie dobre ze ludzie nie sprzedają czy dlatego ze sa takie badziewne i nikt tego nie kupuje :-D

POZDRO

Jasiek1 

Doczy: 22 Lis 2005
Skd: Ząbki
Wysany: 2006-03-17, 17:08   

Hmmm, przepraszam, ze sie wtrące :D 1,8 TDS to porażka jeśli chodzi o jakiekolwiek osiągi ale 2,5 to co innego. Jeżdze takim autem na codzien i napewno nie uważam, ze jest to samochód awaryjny !! ! Zwłaszcza, ze rozbierałem taki silnik i naprawde tam nie ma co sie popsuć ..... no chyba, ze ktos ma taki talent. Jest w klubie także drugi TDS i myślę, ze jego własciciel tez złego słowa nie powie :D A nie ma to jak ''6 garów'' w Beemce. 4 cylindry to tylko ew. w M3 e30 :wink: Jeśli chodzi o osiągi .... są niezłe, zwłaszcza pow. 100 km/h, wtedy ładnie ''idzie''. Spalanie jak na taki silnik bardzo zadowalające. Pzdr.
E34 520i Touring - jest :D

Łukasz 
Samotny Nawigator

Pomg: 22 razy
Doczy: 26 Sie 2004
Skd: W-wa
Wysany: 2006-03-17, 20:25   

wyjątek potwierdza regułę, jakby tds był taki dobry to byłby popularniejszy, a nie jest, to o czymś świadczy, ludzie nie za bardzo chcą go kupować.
Choć mam kumpla co zrobił e36 2.5 tdsa na 180 km i 350Nm i to ładnie zapina, ale przeróbka była kompleksowa i nie tania.

Kup is-a , a nie będziesz żałował, oczywiście jak nie kupisz padła, ewentualne padło w diesku będzie Cie kosztowało wiele wiecej niż padło w benzynie :wink:
pozdrawiam

duchPW
[Usunity]

Wysany: 2006-03-18, 12:34   

skoro szukasz Touringa, to ISa raczej nie kupisz ... chyba, że zaproponujesz właścicielowi jakąś porządną kwotę :wink:
znam jednego ISa w touringu (niestety jak dla Ciebie w E30) i jednego widziałem kiedyś na jakiejś niemieckiej stronce (też w E30) - więc może być trudno ... i zawsze słuchaj Łukasza 8)

jaqub 

Pomg: 11 razy
Doczy: 22 Mar 2005
Skd: LUBLIN
Wysany: 2006-03-18, 13:12   

jak duzo jezdzisz i potrzebujesz kombi to 2.5 tds... szukaj dobrego i nie spiesz sie to nie bedziesz musial duzo wkladac kasy... jak jezdzisz nie zbyt duzo to 2.5 w benzynie bo jak zaladujesz isa to na trasie bedzie porazka....

Klauzi 
Poszukaj zanim napiszesz !!!

Doczy: 24 Mar 2006
Skd: Warszawa
Wysany: 2006-03-25, 10:49   

To fakt, iS już z kierowcą i dwoma pasażerami robi się strasznie mułowaty i trzeba go wyżej kręcić. Jak ktoś jeździ sam albo w dwie osoby to nie odczuje różnicy. IS-ik jest fajny. Jak to mówi mój kolega ze szkoły: "przy 5000 łapie drugi oddech". :wink: Pali 10,5/100 po Warszawie benzyny (!!!) oczywiście.

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: