BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
Problem... Co to za "uszczelka"???
Autor Wiadomo
Grucha Jr 

Pomg: 4 razy
Doczy: 20 Lut 2006
Skd: Warszawa/Raszyn
Wysany: 2006-03-17, 10:14   Problem... Co to za "uszczelka"???

Witam!
Ostatnio miałem niecikawą przygodę :? Otóż jadąc sobie Warszawką zauważyłem że furka lekko się grzeje i z nawiewów leci zimne powietrze. Zatrzymałem się, otworzyłem maskę i stwierdziłem że górny króciec na który jest założony wąż od chłodnicy pękł... :( Dojechałem ostrożnie do domu, uważając aby temp nie wychodziła za bardzo na prawo... Następnego dnia rano otwieram maskę i widzę coś takiego na silniku:

Wydaje mi sie że jest to jakiś silikon czy coś takiego... Jakiś czas temu zauważyłem mały kawałek czegoś podobnego w zbiorniku wyrównawczym.
PYTANIE: co to może być? Czy jest to jakaś uszczelka którą "wywaliło" z silnika?
Niestety po tym zdarzeniu puchną mi węże od chłodnicy, a jak odkręce korek od wyrównawczego to wywala wodę i lecą "bąbelki". To oznaka uszczelki pod głowicą, albo głowicy prawda???

arteek 
Poszukaj zanim napiszesz !!!

Doczy: 19 Lis 2005
Skd: LUBLIN
Wysany: 2006-03-17, 17:30   

uszczelka to była napewno ale swojej roboty:) i napewno z silnika to ci jej nie wydmuchało chyba że krążyła w układzie chłodzenia jak koledze szmata:), poszukaj koło tego miejsca co ją znalazłeś może ktoś dziury utykał albo kleił wąż, a co do tych bąbelków to jak jechałeś z pękniętym wężem to mogłeś przegrzać silnik a temperatura nie rosła bo woda nie dopływała do czujnika

filipfil 

Doczy: 07 Lis 2005
Skd: Wołomin
Wysany: 2006-03-17, 19:40   

Miałem podobną akcję i niestety po wymianie wężyka i zalaniu płynem na drugi dzień okazało się, że wydmuchało uszczelkę pod głowicą i płyn leciał na silnik (dobrze, że nie do oleju). Wskaźnik temperatury najpierw troszkę poszedł w prawo, a później opadł całkiem w lewo (jak już było mało wody), niestety zanim zwróciłem uwagę na zegary nie miałem już prawie wody; na usprawiedliwienie mogę tylko napisać, że poprzedni właściciel założył taką malutką kierownicę, że zegary mi zasłania...

Lord Lukasz 
ciągłe zmiany

Pomg: 5 razy
Doczy: 18 Kwi 2005
Skd: Sanok
Wysany: 2006-03-17, 20:32   

Cytat:
chyba że krążyła w układzie chłodzenia jak koledze szmata

:D :D :D

Ja dzisiaj cały dzień przejeździłem bezproblemowo i na wieczór wywaliło mi znowu płyn ze zbiorniczka, zauważyłem że nie płynie płyn przez tą cienką rurke od chłodnicy do do zbirniczka, kidy ma płynąc tamtędy a kiedy nie ?

E36 325i qp

http://www.youtube.com/user/TheLordLukasz

Artur C. 
Zawsze naprawić!

Pomg: 37 razy
Doczy: 31 Sty 2005
Skd: Lubuskie - Cybinka
Wysany: 2006-03-18, 09:42   

Przez tą rurkę ma płynąć cały czas. Więc trzeba udrożnić.

Grucha Jr 

Wysany: 2006-03-18, 13:15   

A teraz nie chce odpalić... :( Rozrusznik kręci, ale z silnikiem jest coś nie tak. Piszczy, prycha, nie wiem jak to opisać... Nie chce go za bardzo kręcić bo te dzwięki nie brzmią przyjemnie. Ma ktoś może jakiś pomysł co mogło się stać???

318isowicz 

Doczy: 22 Sty 2006
Skd: Jarosław
Wysany: 2006-03-18, 22:50   odp

u mnie tego koloru pod maską jest tylko korek który znajduje się na chłodnicy po prawej stronie u dołu jest na krzyżaka móg się stopić i tak się porobił a jak niema korka to trzeba by tam go wkręcić wlać płyn i odpowietrzyć i gra . a jak nie to to niewiem może gdzię miałeś jakąś reklamówke między kolektorem i dopiero wyskoczyła .Posprawdzaj węzę od układu chłodzenia na oko a potem to może być coś gorszego tyle więcej nic niepowiem bo jeszcze kolektora dolotu nieodkręcałem :) .

Grucha Jr 

Wysany: 2006-03-18, 23:10   

Kolor faktycznie podobny do tego korka co jest na dole... Ale korek jest tam gdzie powinien, nie wiem może to przypadek że to znalazłem pod maską... Niestety teraz nie chce odpalić :( (patrz mój post wyżej)...

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: