Tylne reperaturki to ocynk ? Jeśli nie to lipa ! Generalnie zdecydowałbym sięna wymiane repereturek TYLKO I WYŁĄCZNIE gdyby nie było wyjścia, sam mam obtarte nadkola, i z blacharzem stwierdziłem że lepiej je naprawić, WYCYNOWAĆ niż ciąć zdrowy ocynk... Wogóle to nie lubie szpachli i jak mam coś szpachlować to wole wymienić na drugie i tylko pomalować. Szczególnie że zdrowiutki oryginalny uzywany, ocunkowany błotnik czy drzwi można dostac do E30 za grosze. Za jakies 2 tygodnie oddaje swoją do lakiernika i własnie tak będe robił. Inna sprawa że moja nie jest zgnita, tylko poobcierana, obita przel lodowe muldy (efekt Winter Cup Grochów ) itd.
Super Radek że masz takie podejście do tego autka ! I fajnie że masz służbowy samochód
_________________ Części nowe i używane oraz warsztat BMW - 661 496 167
"(...) Proste są dla szybkich samochodów, zakrety są dla szybkich kierowcow" C. McRae
Tak te reperatury to ocynk, ranty były zjedzone:) a zakola - nie mylić z błotnikami tylnymi - siteczko:) więc musowo wymiana. Chciałem spawać ale po objechaniu ich diaksem palo na wymianę.
Błotniki przednie - jak pisałem oryginał, bez rdzy, kupiłem najlpesze jakie znalazlem a szukałem ok 2 tygodni
duchX [Usunity]
Wysany: 2006-03-08, 14:27
widze ze masz wieliecheci do zrobienia autka na cacy ............. tylko powiedz mi ze spawaliscie ocynk specjalnym drutem do ocynku a nie zwyklym !!!!! pozatym lepeij bylo polutowac niz spawac lut nie ma prawa nigdy zardzewiec i nie porzuca blachy przy spawaniu pwodzenia w pracy
Nie jestem spawaczem, nie bardzo się na tym znam;)
duchX [Usunity]
Wysany: 2006-03-08, 14:53
szkoda bo to miejsce jest narazone na duzo ilosc wody a jak naruszyles powierzchnie ocynkowana to prawie tak jak bys zalozyl nieocynkowane dziadostwo i moze rdzewiec w tamtych mijescach
przed remontem wygladala na bardzo zadbana... bedziesz lakierowal calosc? pomysl tez odrazu nad jakims bardzo dobrym srodkiem do podwozia zeby jak najdluzej nie trzeba bylo tam zagladac... powodzenia!!!
Igła igła - technicznie, nie zniszczony, silnikowo, z zewnątrz malina
Niestety od spodu troszke poleciał. Drzwi mi ktoś przerysował na starówce, na klapie był ślad, no i 4 ranty... i maska jakaś mało błyszcząca była:)
Co do jakości fachowca - macie rację zapytam go jak to robił, ale gościa znam od killku lat i wiem że robi dobrze. Lakierowałem u niego:
Megane cały przód i tył - dziury z rdzy
Fiat uno - reperatury tył + błotniki przód, lakier cąłość bez drzwi
Honda Civic, podobne zmiany jak Focus
I Forda Focusa...
Ostatnio zmieniony przez KotSylwester 2006-03-08, 21:41, w caoci zmieniany 1 raz
postuj w korku dluzej w palacym sloncu... kwadrans, zamykasz dach i wlaczasz klime... chyba ze jestes mega kozak i wlaczasz klimat przy otwartym dachu... na trasie czy Powolny Objazd Miasta spox ale bez klimy zyc sie nie da
A tu się nie zgodzę. Jeżdżę Baurem w lato z otwartym dachem i jeszcze mi się nie zdarzyło że było za gorąco... Poważnie tak samo wygodnie mi w Avensisie z klimą jak w Baurze bez dachu.... Też myślałem że w korku to będzie koszmar, ale to nie prawda:)
w zeszlym roku jak byly upaly to skwar byl taki ze ciezko bylo przejsc po otwartej przestrzeni... dlatego jakos sobie niewyobrazam siedzenia w aucie bedac wystawionym na bezposrednie dzialanie slonka np przez 30min...
Pomg: 1 raz Doczy: 22 Gru 2004 Skd: Poznan-Rataje/Czecha
Wysany: 2006-03-08, 23:14
Gratulacje Kocie widze ze mamy podobne podejscie do sprawy . Niedlugo ja odwiedzam blacharza to sie okaze co jeszcze mam do zrobienia oprocz jednego miejsca na tylnym pasie, poprawka podszybia prawdopodobnie. Male cykniecie w jednym miejscu przy kielichu bo jak przelecialem przez wysepke to sie troche rozczepil na jakis 1 mm. No i podloga nie wiem jak wyglada bo z zewnatrz nic nie widac wszystko sie okaze po zdjeciu tapicery
_________________ BMW E30 318 iS 90' Coupe Diamantschwarc metalic coraz blizej idealu (czyt oryginalu z lekkim upiekszeniem)
Pomg: 1 raz Doczy: 22 Gru 2004 Skd: Poznan-Rataje/Czecha
Wysany: 2006-03-09, 00:30
Dzieki pawel ale nie potrzebuje dospawania cwiartki ale dzieki za odzew . Tego sie nie da opisac dokladnie musialbym zapodac zdjecie heheh to wyglada tak hmmm do czego to przyrownac hmm tak jakbys przecial sie nozem i rana rozeszla by sie na setne czesci milimetra. Brzmi groznie a w rzeczywistosci tak nie jest
_________________ BMW E30 318 iS 90' Coupe Diamantschwarc metalic coraz blizej idealu (czyt oryginalu z lekkim upiekszeniem)
Nie wiem czy jak robię zmiany w Pierwszym poście, to czy dostajecie link, że są zmiany? A jeżeli mój post będzie ostatni i jak napiszę następny, to się on dodaje... to dostaje się link w mailu?
Jaqub - to w lublinie sa takie upaly ? Nie wiem jak większośc ale ja po 10 miesiącach zimna w Polsce z wielka radościa wygrzewałem się w słońcu w swoimj baurze, kuźwa - to nie Florencja ! Dla mnie w 75% przypadków ładowanie klimy to szpan. W nowych autach gdzie w słońcu plastiki śmierdzą jak zakłady chemiczne to ok, ale w ładowac to do klasyka.. Radek - zostaw oryginał (ale zmień silnik )
_________________ Części nowe i używane oraz warsztat BMW - 661 496 167
"(...) Proste są dla szybkich samochodów, zakrety są dla szybkich kierowcow" C. McRae
a w baur to jak sie go otworzy to niebo jest tylko nad tylna kanapą czy i nad kierowcą i pasażerem też? pytam sie bo nigdy nie widzałem takiego statku w białymstoku :d