BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
Odpowietrzenie układu chłodzenia w e36 325 M50
Autor Wiadomo
Maciek e36 
Poszukaj zanim napiszesz !!!

Doczy: 14 Wrz 2004
Skd: Warszawa
Wysany: 2005-12-20, 10:24   Odpowietrzenie układu chłodzenia w e36 325 M50

Witam mam pytanie ,ponieważ mam do wymiany termostat i wiąże się z tym spuszczenie płynu człodzącego, to po zalaniu, w którym miejscu sie odpowietrza M50 325? Ps na górze chłodnicy mam plastikową śrubke na wkretak gwiazdkowy może to jest miejsce odpowietrzenia ??

el-viz 

Pomg: 1 raz
Doczy: 15 Lis 2005
Skd: z nikąd
Wysany: 2005-12-20, 10:29   

....................................
Ostatnio zmieniony przez el-viz 2007-03-11, 23:23, w caoci zmieniany 1 raz  

korzuch 

Pomg: 2 razy
Doczy: 29 Mar 2004
Skd: z stąd
Wysany: 2005-12-20, 10:51   

yo!
Tylko jej nie ukręc bo ja ja ukreciłem odpowietrzanie prosta sprawa :D
pozdro

Labrador 

Doczy: 30 Kwi 2005
Skd: Katowice
Wysany: 2005-12-20, 10:57   

Plastikowa śrubka na chłodnicy słuzy do odpowietrzenia ukladu ,Śrubke tę należy wykrecić podczas zalewania układu płynem,po zalaniu zakręć ją i pozgniataj parę razy górny wąż.Płyn w zbirniczku będzie ubywał,Następnie mozesz zapalić silnik jeśli zacznie się gotować i poziom plłynu w zbiorniczku podnosić, to wtedy zakręc chłodnice,zgaś silnik i odkręcająć lekko tą śrubkę aż do wyrzucenia pary.Jesli przestanie wyrzucać nim pare to odkręć korek od chłodnicy ,po to aby płyn zszedł na w dół w zbiorniczku a odpowietrznik zakręć następnie możesz pouciskać górny wąż z chłodnicy,jesli potrzeba to uzupełnij płyn w zbiorniczku.Powodzenia

Mój mały czarny Diabełek 323Ti compact

el-viz 

Wysany: 2005-12-20, 11:31   

jak ją ukręcisz to też nie ma tragedii.ja za nową zapłaciłem w BMW 0,99 eurocentów :D

Maciek e36 

Doczy: 14 Wrz 2004
Skd: Warszawa
Wysany: 2005-12-20, 14:43   

dzięki wielkie

Lord Lukasz 
ciągłe zmiany

Pomg: 5 razy
Doczy: 18 Kwi 2005
Skd: Sanok
Wysany: 2006-03-07, 20:06   

Podepne sie do tematu, jutro będe zmieniał płyn w mojej e30 m20b23, nie byłem pewny jak sposcić płyn i sie dowiedziałem że podobno jest jakaś sróba na bloku w okolicy filtra powietrza.

Ok ale jak mam układ odpowietrzyć ?? ?? nie widziałem żadnej sróbki na chłodnicy :? :? :? Bede wdzięczny jak mi ktoś wytłumaczy jak małemu dziecku bo dzisiaj sie zdołowałem ściągając miske bo dośc że ona pęknięta to jeszcze zauważyłem że przekładnie kierowniczą mam złamaną :( i nie mam siły już myśleć bo to auto mnie wykańcza i chciał bym to szybko zrobić jutro bo morozy atakują a ja mam wode w chłodnicy. Z góry dzięki ze pomoc lub ewentualny link gdzie pisze bo w książce nie ma nic na ten temat.

E36 325i qp

http://www.youtube.com/user/TheLordLukasz

el-viz 

Wysany: 2006-03-07, 20:33   

Lord Lukasz napisa/a:
Podepne sie do tematu, jutro będe zmieniał płyn w mojej e30 m20b23, nie byłem pewny jak sposcić płyn i sie dowiedziałem że podobno jest jakaś sróba na bloku w okolicy filtra powietrza.

Ok ale jak mam układ odpowietrzyć ?? ?? nie widziałem żadnej sróbki na chłodnicy :? :? :? Bede wdzięczny jak mi ktoś wytłumaczy jak małemu dziecku bo dzisiaj sie zdołowałem ściągając miske bo dośc że ona pęknięta to jeszcze zauważyłem że przekładnie kierowniczą mam złamaną :( i nie mam siły już myśleć bo to auto mnie wykańcza i chciał bym to szybko zrobić jutro bo morozy atakują a ja mam wode w chłodnicy. Z góry dzięki ze pomoc lub ewentualny link gdzie pisze bo w książce nie ma nic na ten temat.

odkręć dolny wąż z chłodnicy.zrób na ciepłym silniku (otwarty termostat)to wyleci wszystko

center 

Pomg: 17 razy
Doczy: 31 Lip 2004
Skd: Katowice
Wysany: 2006-03-07, 23:48   

masz srobke w obudowie termostatu, odkrecasz ja na zapalonym silniku i na ogrzewaniu na max cieplym i lejesz plyn tak dlugo az przestana leciec bombelki powietrza, bylo o tym milion razy poszukaj..
jak nie masz srubki albo masz ukrecona(jak ja) to poluzuj gorny waz od chlodnicy i to samo, mozesz ewentualnie dmuchnac pare razy we wlew plynu zbiorniczka chlodnicy..
ale 1 metoda jest mysle lepsza i prostsza i skuteczniejsza :)

mgr inż. Jędrek ;)

Lord Lukasz 
ciągłe zmiany

Pomg: 5 razy
Doczy: 18 Kwi 2005
Skd: Sanok
Wysany: 2006-03-08, 07:22   

Dzięki wielkie ! szukałem i znalazłem właśnie tlko ten post.

E36 325i qp

http://www.youtube.com/user/TheLordLukasz

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: