Wysany: 2006-05-10, 22:49 Szpera od srodka jak to wyglada zdjecia !!!!
czy ma ktos rozmiary(srednica zewnetrzan , srednica wewnatrzna , grubosc) tarczek jakie wystepuja w standardowych blokadach 25% oraz czy ma ktos informacje gdzie takie plytki oryginalne lub nie mozna dostac !!!!!!
[ Dodano: Czw Maj 11, 2006 6:16 pm ]
Wiec zadnego znawcy nie ma ktory mial rozebrana szpere ? lub ma plytki
[ Dodano: Pią Maj 12, 2006 10:58 am ]
Wiec rozebralem swoja wytargalem plytki pomierze i wstawie wymiary tutaj moze komus beda potrzebna w tym momencie jestem na etapie szukania czym sa one powleczone i gdzie najlepiej oddac do zrobienia
Ostatnio zmieniony przez duchX 2006-05-14, 14:26, w caoci zmieniany 1 raz
xeon wasz sasiad ma szpere rozebrana na dobrego pasterza aty nic nie wiesz....podjade tam jutro i zobacze jak to wyglada:) moim zdaniem zmien olej bo to co masz to ..ujnia;) tylko TAFX-J nic innego w Mcarsie nie maja tylko misiakowa zostaje 90zl za 1litr jak to zalejesz to moge sie zalozyc ze z10Nna 60 ci skoczy odrazu zpiecie:)
duchX [Usunity]
Wysany: 2006-05-12, 20:24
plytka nr.9 na rysunku
w zeczywistosci wyglada tak:
plytka nr.8
wyglada tak :
plytka nr.7
wyglada tak :
wszystkie trzy zlozone do kupy :
kosz w miejscu gdzie sie go rozkreca jest skrecony srubkami na klucz imbusowy i przy rozkrecaniu dosc latwo zniszczyc te srubki poniewaz jest bardzo plytka dziura na klucz imbusowy zdjecie calego kosza :
po odkreceniu srub mozna zdjac czesc nr.3 i po kolei sa trzy podkladki niestey ja zrobilem zdjecie tylko dwie sztuki trzecie sie przykleila i jej nie zauwazylem nr.5,6 ( nie wiem czemu nie ma trzeciej narysowanej ? :
potem mozna wyjac plytki o nr. 7,8,9 patrzac od gory i mamy juz tylko obudowe mechanizmu roznicowego i jedna z zebatek nr.10,11
po wyciagnieciu juz widac tylko :
i wyjmujac kolejne elementy powtorzym sie wszystko tylko z odwrotna kolejnoscia
Najwazniejsza jest plytka nr.9 pokryta jest materialem ciernym acz kolwiek bardzo wazna jest tez plytka a raczej podkladka dociskowa o nr.7 ktora jak widac u mnie posiada juz lekki rant problemy ktore moga powstac na wskotek wytarcie sie tego rantu opisze ponizej .
Z tego co sie dowiedzialem procentowosc szpery mozna ustawic w sposob taki , ze podkladamy podkladke pomiedzy element nr.3 a plytke nr.7 i oczywiscie pomiedzy plytke nr.7 i obudowe kosza nr.2 z tego co wiem to maksymalna grubosc podkladki to 0,4-0,5 mm
jak widac na zdjeciu u mnie jest rancik na plytce nr.7 ktory wynosi 0,5mm wiec podkladajc takiej grubosci podkladke wroce moze do 25% .
Prawdopodobnie plytke nr.9 da sie regenerowac naniesc plasmowo jakis material o bardzo duzej wytrzymalosci ciernej kontaktowalem sie juz z firma www.pnc.pl i obiecali ze zrobia mi ten netrysk tylko musze wyslac do nich do ekspertyzy najpier plytke musza zbadac czym jest pokryta zeby oszacowac koszty .
Po doswiadczeniach postaram sie opisca cos ie dzieje i czy po podkladaniu podkladek jest efekt oczekiwany czy tez nie !!
Dla zainteresowanych podam wymiry plytek (tarczek)
nr.7:
grubosc : 2mm
wysokosc plytki (jak widac na zdjeciu jest to podkladka dociskowa) : 5mm
w moim przypadku rant : 0,5mm
witam cie widze ze pomysł o którym mi mowiles zrealizowales wreszcie koniec teoretyzowania tylko konkrety ) troche nowej wiedzy nie zaszkodzi pozdrawiam dokleic do głownego bo zniknie temat potem!!:))
_________________ bylu 327i mtech 1 a teraz jest subaru impreza i w planie e30 drift car:))
byl sobie e21 320 `79...
a jest e30 323i `84 i jeszcze PF126p 600ccm `77
no i jeszcze jest e21 320 w trakcie "renowacji"
duchX [Usunity]
Wysany: 2006-05-20, 07:58
nie mialem od E36 w rece kosza ale patrzac wizualnie juz sie rozni dwa czemu nie ma lozysk ?? i dla czego ktos sprzedaje bez obudowy , walka itp ??przed kupnem czegos takiego za taka kase napewno sprawdzil bym stan plytek
Ja moze troszke nie na temat ale czy ma ktos z was zdjecia szpery viskotycznej jak wyglada wsródku. Wystarczy bez tylniego dekla fotka. No i takie pytanie czy szpera viskotyczna była w malej glowie tez?
_________________ BMW e21 316-1.8i sprzedane
e30 325i-cabrio z parapetem
kiedys uzyskałem info juz nie pamietam kto mi to mówił że podobno warsztaty specjalizujące sie w skrzyniach automatycznych sa w stanie dorobic takie tarczki nawet o zwiekszonej granulaturze, a więc teoretycznie można sobie zwiększyc szpere.