BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
biały dym...
Autor Wiadomo
YaHoo!
[Usunity]

Wysany: 2005-08-09, 16:44   biały dym...

Witam - tak jak w temacie z rury ulatnia mi sie biały dymek - to olej prawda?Czy przyczyna tego jest uszczelka ponad świecami?Tam tesh miałem troszkę oleju(w gniazdach świec) i na dodatek na wolnych obrotach chodzi pięknie(pomimo, że dymi) to na wyższych tak jakby pracował na 3 gary. pomóżcie mi rozwiązać ten problem. Zwracam sie tesh do osób mających zniżki w inter cars bo uszczelka do 318iS u mnie na zamówienie kosztuje 150 zł.Dowiecie sie ile u Was ? prosze o szybki kontakt bo w poniedziałek chce wyjechac a fura kaput :cry:
pozdrawiam - YaHoo!

duchPW
[Usunity]

Wysany: 2005-08-09, 16:53   

biały dymek, to raczej woda
zobacz czy nie masz piany na korku od pailiwa, oleju w cieczy chłodzącej itp.

YaHoo!
[Usunity]

Wysany: 2005-08-09, 17:36   

a co moze byc tego powodem? zmieniałem przewody od powietrza i sciagałem w tym celu cały dolot powietrza. czy mozliwe ze cos pokiełbasiłem ? ale mam nerwa... poooomocy

sarna1 
hooligan rootz

Pomg: 15 razy
Doczy: 19 Mar 2004
Skd: Słupsk
Wysany: 2005-08-09, 17:54   

no sprawdz jeszcze raz czy wszystko ok poskladales - przede wszystkim czy przeplywomierz podpiety. Skoro przed wymiana bylo ok to pewnie tam gdzies popelniles blad.

A bialy dym z rury to plyn chlodniczy dostajacy sie do komory spalania np przez przepalona uszcezlkke pod glowica lub pekniecie w glowicy/bloku. Ale skoro przed zmiana wezy bylo ok to malo prawdopodobne zeby akurat teraz walnelo. Ale kto to wie :(

Bialy dym moze tez byc jezeli jezdzisz na LPG. To para wodna.

c@liber
[Usunity]

Wysany: 2005-08-09, 18:30   

Siema.
Może to głupie co powiem, ale weż sprawdz czy nie pokiełbasiłeś czasami przewodu odmy silnika z przewodem wodnym na mixerze.
Piszę to ponieważ juz sie z czyms takim u znajomego spotkałem , no i zalewało mu cylindry wodą, a średnice tam są podobne ( w e30), objawy: spaliny białe jak chmurka , ciężkie odpalanie, i coraz więcej oleju w misie.
Pozdro.

YaHoo!
[Usunity]

Wysany: 2005-08-09, 18:36   

Sarna o lpg to wiem, ale teraz jest na fuelu palony wiec to nie woda zawarta w gazie.Caliber co do przewodów to na bank sa ok bo sam to wszystko zakładałem...Czyli moze to byc np uszczelka pod głowicą? Tesh to obstawiam ale wolałem sie upewnic...ponadto spaliny smierdza olejem :( wiec raczej uszczelka, nie? pozdro

c@liber
[Usunity]

Wysany: 2005-08-09, 21:52   

NIESTETY ALE WSZYSTKIE ZNAKI NA NIEBIE WSKAZUJA ŻE TO BĘDZIE USZCZELKA POD GŁOWICĄ LUB( BROŃ BOŻE) PĘKNIĘTA GŁOWICA.
pRZYKRA SPRAWA, NAJORSZE TE ZŁOTÓWKI CO TAK SZYBKO ZNIKAJĄ

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: