BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
Techniczne M40 (opis niemiecki)
Autor Wiadomo
leon 
Poszukaj zanim napiszesz !!!

Pomg: 1 raz
Doczy: 11 Maj 2004
Skd: wawa
Wysany: 2005-10-18, 15:34   Techniczne M40 (opis niemiecki)

Nie widzialem zeby ktos to kiedys opisywal czy ktos to moze przetłumaczyć sadze że jest dużo posiadaczy M40 także chtęni mile widziani, a może się przydać.

http://www.silverpassion..../motorumbau.htm

drencrom
[Usunity]

Wysany: 2005-10-18, 22:22   

chodzi o przebudowe rozrzadu m40 na technike z m43. normalne dzwigienki zastepuje sie takimi z rolkami jak w m43. trzeba tez wymienic walek rozrzadu i hydroelementy.

gostek opisuje jak przebudowywal we wszystkich detalach.

troche duzo do tlumaczenia... nie chce mi sie.

czesci na taka akcje najlepiej zakupic u niemieckiego boga silnikow bmw INGO KÖTH'a. jego strona www:

www.motorrevision.de

m40
[Usunity]

Wysany: 2005-10-18, 23:15   

cóż, moze nie jes to idealne tłumaczenie.Temat bardzo ciekawy dla użytkowników M40-zamiana dźwigienek zaworowych na dźwigienki z rolkami z M43!Tyle w skrócie.Może coś zrozumiecie.Zdjęcia są w oryginalnym tekście w linku podanym w poprzednim poście.

Ta relacja jest dla M40-kierowcy i Interesował pomyśleć, te posłuchały od tego tylko, jednak jeszcze mało informacji do tego mają, sam są do motoru, do faktu, że oni nie odważają się lub nie mają na tym napuszony jeszcze lub do Kit samego. Relacja jest pomyślana także jako "szczęśliwa chwila", dla M40-kierowcy, którzy z wbiegłymi wałami rozrządu walczą lub sobie przez prowokujące Motorgeklacker prosto i denerwuje wzruszająco czują i szukają rozwiązanie.
Ta strona powinna oddać relacji doświadczenia i nie przedstawia właściwej strony oferującej. Dla pytań zwrócić się na Ingo Köth nad tym u góry zwany Lewy, tak samo jak dla zapytań części i pokrycia części. Podaję dalej tylko moje doświadczenie z Kit. To jest pomyślane jako uzupełnienie. Dystansuję się także z każdej gwarancji i rękojmi, gdyby coś powinno było nie udać, gdyby pójdzie za państwem moje doświadczenia. Każdy jest dla powstających uszkodzeń sam odpowiedzialny. Tak, formalne byłby powiedziane za tym. Chciałbym zacząć teraz także zaraz.
M40. Koniec stał się ten motor popularny po raz pierwszy w E30. Później także w E34. Motor był rozwojem czasu. Rzemień zębowy został "IN". Inne firmy sadzały początku 80er lat coraz więcej na rzemieniu zębowym. Powie się, że rzemień motorów zębowy biegają spokojniej. BMW chciało pływać z naturalnie na fali i rozwinęło do M20 także cylinder czwórki z rzemieniem zębowym. Jednak z wielu różnicami do innych motorów, co wprawdzie więcej osiągnięcia przyniosło, jednak także do kilku punktów, które prowadzili motor do krytyki. Punkt wyjścia jest więc M40-motor, który przyszedł w BMW E30 i E34, do którego operacji. Motor jest ansich wymaga konstrukcyjna na wale rozrządu dla jego wbiegnięcia zarozumiałych kobiet i wyznaje dźwignie wlokące. Obowiązuje także dalej podatność rzemienia zębowego, przez co nie niewiele doświadczone wkrętarki to zmieniają już po 40000 KM. Są także mniej obozami korbowodu dotknięci, to jednak chciałby ja przedstawią później.
Kto tak M40-motor jedzie, powinien naturalnie na tym uważać, jechać właściwy olej. Przeczytałem także już często z przyborów, które to "tani" przy tak niektóremu oferującemu i kupić da w różnych domach aukcji. Trucizna jest dla M40. Ingo Köth opisał to na jego stronie często pięknie. Ja samego zużycia na budowę wprawdzie także kilka niewiele przyborów, jednakże nie z rzekomo wątpliwym oferujących. Przybory są z.b. także z Bosch- służby lub podobnemu. Nie powinno się było zacząć tu bezwarunkowo oszczędzenia, sichs zostawił wolne miejsce w przeciwnym razie wkrótce, kiedy okręg jest tu i przesiedlono się tylko jeszcze niebieskiej chmury pary za sobą.
Każdy, on M40 jedzie, powinien dla się sam wyjmują, co on zużycia na budowę i, czy to to sobie dla motoru, przyniesie dochód wzgl. posiadacza. Postanowiłem osobiście to tak, po części także, ponieważ wiele przysięgają na Kit z Ingo Köth, powiedzą nawet, nic jest lepsze na rynku. Ciekawość i także fakt były u mnie, że chciałbym robić prosto motor trwalej. Kto nie dziwi się, kiedy on widzi M40, który już 300 TKM lub ma nawet więcej na garbie? Chciałbym dostać może także prosto tylko motor. Każdy beszta tylko na tym. Posłuchałem już "pompę próżniową powietrzną" lub "On nie zatrzymuje eh długo". Dlaczego także? To brakuje prosto pielęgnowanie. Dlaczego potrzebowałem nowy wał rozrządu? To jest do odpowiedzenie na prosto. Nie potrzebowałem ją, mógłbym jechać motor w dalszego ciągu tak, jak on jest. Jednak! Wieczne Klackern zdenerwowało mnie. Wyjąłem to dla się samemu. Każdy może sprawdzić, w którym stanie jego wał rozrządu znajduje się M40. Musi zdjąć stać się tym jedynie wieko zaworowe. Mój wał rozrządu miał już wyraźne ślady zwyczaju. Stwierdziłem później także, że dźwignie wlokące wbiegły już wyraźny. To nie trwałoby bardziej długo i poszłoby wszystkiego całkiem szybko. Nowy wał rozrządu jest z odlewu łupina twardego. Ona przez to postępowanie wykonania osiągnął twardości robi nitrowanie po zbędnie i wykaże wyraźny lepsze postępowanie zużycia się..
Który materiał, czy wzgl. które części są konieczne? Muszę zamierzyć się do tego trochę. Mój M40 klackerte. Pomyśli się tu naturalnie za dopiero wszystko na hydro - elementy wyrównania lub także krótko Hydro - Stössel. Te są do tego, aby wyrównać na napadnie luzie zaworowym. Oni pracują z olejem motorowym i służą jako powierzchnia daniny dźwigni wlokącej naprzeciwko wentylowi. Więc musiałbym wymienić to. Gdy jednak także mój wał rozrządu zaczął, wbiec, nowa powinna tu pójść było także tu. Fakt przeszkodził mnie, że stare dźwignie wlokące miały daninę - wzgl. powierzchnię tarcia i to wtyka tu już w tym. Tarcie. Tarcie prowadzi zawsze do zniesienia materiału, krótkie zużycie się. Ten fakt przeszkadzał mi grawerując, ponieważ przyjął, wbudowuję oryginalny wał rozrządu. Ona wbiegłaby znowu prędzej czy później w dający się przewidzieć czasie. Rozwiązanie? Potoczą. Teraz, Ingo Köth, jedyny sobie wyznawał zawodowiec, który ma rzeczywiste pojęcie od M40, zestawił Kit, z którym man M40 na M43-dźwignia wlec rola może przebudować. Są zawarci w tym Kit: Wał rozrządu, dopasuje na dźwignię wlec rola, odlew szary łupina twardy, dźwignię wlec rola, odpowiednią przystawkę dla przyjęć zaworowych, Hydro - Stössel, która potrzebuje mnie tak czy owak, nowe Ölrohr i Simmering dla wału rozrządu. Ja jednak zmienię zusätlich jeszcze trzon zgęszczeń zaworowe i położę jeszcze pod na dodatkowej dolnej miseczce sprężyny zaworowej, aby podwyższyć się napięcie początkowe, do tego jednak później więcej. Są zawarci w rozmiarze dostarczającym u mnie jeszcze: Zdanie obozu korbowodu, filtr olejowe, zdanie gęste miski olejowej i tytułem pożyczki wał rozrządu narzędziowy odpiąć z Ingo Köth.
De renifer rozległość była jeszcze zgodna na środki obrotowe konieczna, nie zaszkodzić może czego właściwie nigdy. Zobacz obraz. ;-)
Widzi się wyraźny wał rozrządu z mało wbiegłą zarozumiałą kobietą. Dla mnie osobiście ta okazja, zmienić to. Jak już było powiedziane , każdy powinien z sobą sam wyjmują. Oprócz tego miałem dopiero przy wysokich temperaturach zewnątrz wyraźne Klackern, było później ledwie jeszcze słyszalne nad. To zdenerwowało na lampie mnie dość.Tu nie chciałem zmienić motoru, tylko Kit przyszedł dla mnie w pytaniu. Jest zawarty w tym Kit właściwie dość wszystkim, co potrzebuje się, sadzać na zewnątrz przed, nie zmieni się z zaraz trzon zgęszczeń zaworowe. Narzędzie specjalne jest jednakże do tego konieczne i ktoś ma rzadko prywatnie takie narzędzie, aby rozwiązać kliny zaworowe. Ja jednak miał szczęście i znalazł kogoś, który to ma i ma w równym biegu roboczym także zaraz jakiś pod dodatkowe miseczki sprężyny zaworowe. To jest możliwy, tu nowe dźwignie wlec rola ca. 20g ciężsi jest, jako oryginalne dźwignie wlokące. Nie jest zmuszając potrzebny, to z wstawić. U mnie to nasunąć się.
Widzi się na zdjęciu teraz leżący wolny wentyl. Na wentylu, czerwono, widzieć pięknie, nowa trzon zgęszczenia zaworowe i rum zewnątrz duże miseczki sprężyny zaworowe. Z tym wentyl nie ścina do cylindra, podczas rozwiąże się to na piórach zaworowych, jest prasowany za pomocą narzędzie specjalne sprężonego powietrza nad otworem świecy zapłonowej do przestrzeni cylindrowej. To zatrzymuje wentyl u góry i można pracować pięknie na wentylu. Kto nie ma, upadnie temu na tym miejscu wentyla do przestrzeni palącej tego narzędzia specjalnego. Demontaż głowicy cylindra byłby przymierzony zmuszając. Więc trzeba było rozebrać bez narzędzia specjalnego kompletną głowicę.
Kompletne skłonności zaworowe są na górnym obrazie do zobaczenia. Więc trzon zaworowy w środku, kliny zaworowe są najbliższym pierścieniem, która górną miseczkę sprężyny zaworową ustali na wentylu. Widzi się na dole dolne miseczki sprężyny zaworowe. Załączyłem dwa od tego, aby podwyższyć się napięcie początkowe zewnętrznych piór, co wyższa waga dźwigni wlec rola w porównaniu do starych dźwigni wlokących, wyrówna nieomal.
Widzi się na górnym obrazie teraz u góry nowe Hydro- element, którzy są do wyrównania luzu zaworowego kompetentni, trzon zgęszczeń zaworowe z należnymi do dolnymi miseczkami sprężyny zaworowymi, wybudowany pióro zdania zaworowe, na prawo obok tego kliny zaworowe, pod tym przystawki dla dźwigni wlec rola i nowych M43-dźwignia wlec rola. Widzi się już wyraźny role, którzy krzyczą całkiem za mniej tarcia.
Tak, trzon zgęszczeń zaworowe są zmienione, na miseczka sprężyny zaworowa załączą dodatkowo i wszystko montuje znowu. Przystawki zostały nałożone teraz na wentyli, które nowego Hydro - wstawili Stössel i nałożyli nowe dźwignie wlec rola. Gdzie podczas tych poniedziałków mam zaraz pokropić wszystko z nowym olejem silnikowym, aby jest równym olejem tu, to słuchać tam.
Widzi się teraz głowicę cylindra w jego całym przepychu, gotowy do wbudowania nowego wału rozrządu. Dźwignie wlec rola krzyczą całkiem po mniej tarcia, wszystkie części pasują od pierwszego razu. Jestem do tej pory bardzo ufną i pełną nadzieją. Jak byłem naprężony na tym punkcie już i będzie biegał przede wszystkim OB motor.
Tu jeszcze raz dźwignie wlec rola, wraz z przystawce i bardziej górnej miseczce sprężyny zaworowej w szczególe.
Mario BMW , moja obojga prawych rąk, także właściciel bardzo bardziej pomocne narzędzia specjalne i mężczyzna z dużo pojęcie, stał mi rzeczywiście do strony. Gdy ja nie mnóż na motorze jeszcze nigdy, jako zrobiłby na tym dniu, on był jak to się mówi nauczycielem do wielu względu. Bez nie zrobiłbym jego to dobrze tak szybko i byłbym dobrze częściej desperacko. Bez zmiana trzon zgęszczeń zaworowe nie byłaby jego wiedza i jego różna narzędzie specjalna i podłożenie dodatkowe dolne miseczki sprężyny zaworowe możliwa. Ja nie robię habs przedtem jeszcze nigdy, wiem teraz, wskazał pójdzie i jest czym koniecznie. Moje szczególne podziękowanie obowiązuje tu na Mario, który oczyszcza prostą ją powierzchniom gęstym dla wieko zgęszczenia zaworowe. Nowy wał rozrządu przychodzi teraz czysto, to staje się tymczasem czasem, ponieważ są już prawie 4 odraczamy na motorze. Rum musiałby być wokół północy.
Nowy wał rozrządu. On pasuje. Wstawić do końca i ściągnąć z około 18 NM momentu obrotowego. Widzi się na prawo wał rozrządu most odpiąć, aby ustalić dokładną pozycję instalacji 1. cylindrów OT. Widzi się to na tym, że zarozumiałe kobiety 1. cylindra pokazują na prawo w górę i żadnego on obojga uruchamiany jest wentylami.
Wał korbowy musi zostać ustalony na dole teraz dokładnie. To staje się normalnie z wałem korbowym ciernistym odpiąć. Tu on nie odpocząć do środka jest u mnie, musieliśmy ustalić całe z udawaniami. Praca wstawiająca bez koniec. Musi się do tej pory na uważają wielu dużo, przede wszystkim, kiedy rzemień zębowy montowany jest. Nie jest uważany na tym, to może przyjść przy wystartowaniu motoru za ciężkich uszkodzeń. Z tej podstawy po wbudowaniu rzemienia zębowego najpierw raz motor kilka obrotów wału korbowego kręcą przez, aby podejdą pewny także, że nic nie uderza i wszystko powszechnie znane wolny biega.
Zdjęcie jeszcze z rozebranym rzemienia skłonności zębowy. Widzi się u góry wał korbowy z rzemień roli zębowy. Pompa wodna znajduje się nad (widokiem pozycji instalacji motorowej). W obrazie na dole (pozycja instalacji motorowa u góry) widzi się jeszcze stary wał rozrządu i brązowe wał rozrządu -Simmering.
Widzi się tu jeszcze raz pozycję instalacji wszystkich części. Na dole wał korbowy z kołem pasowym zębowym, nad tym pompa wodny. Nad tym oprawa termostatu z połączeniem dla dolnego węża chłodnicy. Nad tym stary wał rozrządu z brązowym Simmering i stary skłonność zaworowy. Na lewo Zünkabel, most kablowa zapalić się, tablica rozdzielcza kablowa zapalić się i na prawo do orientacji most zaczynający ssący.
Całe powinno było wyglądać na zakończeniu znowu tak. Nie widzi się potem od zewnątrz niczego więcej. Całe nie klapnęło u mnie tak już. Dolna śruba górnego wieka rzemienia oprawy zębowego jest zerwać się mi, co minie przy większościach M40. Także ząb, który zatrzymuje prawe wieko tablicy rozdzielczej, jest zerwać się. Klipy kablowe jest urwać się od dolnego rzemień wieka zębowy, który zatrzymuje koło kablowe przyrostu dawcy. Mogę mówić w przeciwnego wypadku z szczęścia, że nie minął już. Gdzie pracowany jest, nunmal drzazgi upadają i trzeba rozważyć, że motor jest teraz także już 15 latami w operacji powszedniej po drodze. Nie jest urwać się, komu od Was jeszcze nigdy czego?
Ingo Köth, mechanik, od którego większości słuchają więcej, niż widzą. Nikt nie wie tak słusznie, jak on wygląda. On jest cichy i słuchano o jego wałach rozrządu od innych ludzi więcej, niż od niego. Kit powinien być najlepszym, można wyrządzić M40 co. Targnąłem na swoje życie to w dzisiejszym czasie zwięzły, chociaż przy każdym pieniądze być wyda się. Wysokie ceny spirytusu i nikt nie wiedzą tak słusznie, jak idzie dalej. Stoję w krytyce i jestem podśmiewam się. Mam może akurat, dlatego chwycę za Kit. Lub ciekawość była? Lub może cel, być Revoluzer? Powiedzieć, że M40 nie jest złym motorem? Przypłynąć przeciw krytyce? Tak, może od wszystkiego trochę. Nie miej także może mnie pomóc M40, lecz M40 sobie? Przez jego wieczne Geklacker? Rzemień zmiany zębowy po 40TKM? Wbiegnięcie wału rozrządu? Każdy, on M40 ma, który wie, co sądzę. Mają sobie dobrze co przy tym pomyśleć, nie mieć może doświadczenia czas długiego z rzemieniem zębowym BMW wasz Inge? Nie wie się tego, nie chciałbym nie podporządkować tu także nikomu czego. Motor jest prosty przy wysokich cenach spirytusu gospodarczy, o ile silnik spalinowy być może lub przecież nie? On jest oszczędnie...Ingo Köth, mężczyzna, od którego widzi się nix, zrobiło dobrze, wybrakować ostatnie uparte usterki M40 z tym wał rozrządu -Kit. Nie wiem tego, on mówi, on jedzie jego wał rozrządu już nad 200TKM tak. Może powiedzieć tylko, silne osiągnięcie, rozwinąć tak trochę sam i zapłacić przede wszystkim dla ceny, która dopuszcza to jeszcze, jego, kiedy można wyjąć to z sobą samemu. Solidna wymyślona technika dla uczciwej ceny. Gdzie otrzyma się sowas dzisiaj jeszcze? Milczeć z telefonicznego serwisu całkiem. Podczas innej denerwuje już nałożą znowu, kiedy man wewnątrz zadzwoni pewnego dnia wielokrotnie, Ingo Köth bierze sobie dobrze każdą wolną minutę nad telefonem, która on ma. I jeszcze jeden mówi tu, diagnoza daleka nie jest możliwa. Kiedy chce się, wszystko idzie, tak także jakiś wał rozrządu -Kit, ders w sobie ma.
Wszyscy posiadacze wbudowywaliby ten Kit, M40 jakiś byłby dobrze potem godniejszy, kiedy także nie całkiem perfekcyjnych następców nieomal niezniszczalnego M10. Jestem naprężony, jak długo mój M40 zatrzymuje teraz. Nie wiem tego. Wynik charakterystyki motorowej został obiecany mi, motor kręci dowcipniej, gaz przyjmuje lepiej, rzemień napięcia zębowy idzie od 32kp na 18kp czy na dół jak, by nie było lubi gorący, mniej zużycia się, nie mnóż wbiegnięcia zarozumiałej kobiety, interwał rzemienia zmiany zębowy może zostać rozszerzony. Zostań widzieć mnie. Mogę powiedzieć na temat dowcipniej M40, od którego mnie pierwszemu metrowi...STIMMT, przy czym nie chcę przesadzić tego teraz jeszcze. Daję wałowi rozrządu jeszcze trochę czas, wżyć się. Jednak spostrzeże się to już przy wyjechaniu wyjazdu w dolnym zasięgu ilości obrotów, nie, przedtem już, w biegu jałowym. Głośne Klackern nie ma, motor biega spokojnie w biegu jałowym. Pewne brząkanie jest do posłuchania, jednak brzmi "zdrowo". Dobrze, rzemień zębowy brzęczy trochę i mam jeszcze odgłosu na wysokości biegacza tablicy rozdzielczej. W przeciwnego wypadku także w przejściu od 100 na 120 KM / spostrzeże się h to wyraźny. Nie powinno się było przejęzyczyć się jednakże za dużo. Wolno nie zapomnieć, to jest "fala seryjna" i żadna "zarozumiała kobieta sportu". Wszystko pozostaje w rozsypie seryjnym. To staje się jedynie częścią wewnętrznego tarcia zmniejszy. Dowcipnie przecież, więcej osiągnięcia? Dobrze ledwie. Kto chce, kupuje sobie cylinder szóstki więcej osiągnięcia, czy kocha jego M40 z od nowa wałowi rozrządu i dźwigniom wlec rola.
Po 2 dniach w operacji 04. 09. 2005: Jadę motor tymczasem przy dwóch trzecich częściach ilości obrotów maksymalnej, więc nie wyższy jako 4000 U / min. On biega bardzo spokojnie i wskazówka konsumpcyjna stoi między 8 i 10 litrom. Upadł w dalszego ciągu mi, że działanie zahamować motorowe ustąpiło przyjemnie. Mów, on wycieka dłużej i spokojniej. Kiedy ja pójdzie z gazu i działa odłączenie pchnięcia, motor nie zahamuje od auta już tak mocno. Znajduję bardzo przyjemnie. On powąchał wczoraj jeszcze mało po spalonym oleju, który nie jest dzisiaj już tak dziki. Będzie leżał dobrze na zmianie trzon zgęszczeń zaworowe. Mam przy 1500 U / min jeszcze warczenia. Zostanie załatwić musieć już geschrieben jutro jeszcze raz części, tu sobie, jak u góry, śruba zerwała się z kaptura tablicy rozdzielczej. Upadł dalej mi, że obóz pompy wodnej jest uszkodzony i rozpuści się wkrótce. Więc równaj nową czysto. Dlatego muszę otworzyć jutro tak czy owak jeszcze raz i staję się potem jeszcze raz checken, skąd odgłos obcy przychodzi. Żadne ujemne przeżycia nie w przeciwnego wypadku. Jestem zaskoczony jeszcze zawsze przyjemnie. 06. 09. 2005: Upadł mi, Klackern jest jeszcze zawsze, pomyślałem sobie także, ponieważ obozy korbowodu będą to. Zdanie is przecież już tu, należą robić tylko jeszcze.
Warczenie, który ja przy 1500U / min ma, wydaje się przyjść z jednym pasów klinowych. Będę robił dopiero jutro, przyjdę tu jutro dopiero moje pozostałe części. Ingo sądził, warczenie mogłoby przyjść z dodatku plastikowego pod wiekiem zaworowym, którego ewent. wał rozrządu dotyka. Wiem jutro więcej! 09. 09. 2005: Jak już powiem, zamierzam jeszcze raz pewną Action. Cel: Pompa wodna i termostat zmieniają, odgłosy obce szukają, skontrolują wał rozrządu, wszystkie pasy klinowe zmieniają.
Location był moim garażem podziemnym, widzi się świństwo teraz jeszcze.
Jako miej mnie zmienić pierwsze ten termostat. Widzieć na obrazie u góry, stary termostat jest. Myślę, było dobrze i zmuszaj, zwłaszcza to właściwie każdy lekki sam robi i ten termostat także nie świat kosztuje. Do czego prowadzić może, kiedy to nadaje termostatowi raz ducha, jest prawdopodobnie każdemu znanemu. Jest kompetentny w tym, w moim przypadku dolne krążenie chłodne przy 88 ° otworzyć C. Więc woda chłodząca dociera do chłodnicy, gdzie ostudza się znowu. Dlaczego całe? Krążenie chłodne byłoby już przedtem kompletnie otwarte, motor nie stałby się ciepły, to trwałoby wzgl. wieczność. Dlatego zostanie, zanim to otwiera termostatowi dolne krążenie chłodne, które powstrzyma wodę chłodzącą stosunkowo, aby staną się tym szybciej ciepło zostawić. Kiedy 88 ° C osiągnięci są, otwiera i woda chłodząca dociera do chłodnicy.
Widzi się tu górne wieko rzemienia oprawy zębowe. Dlaczego zmieniłem jego? Widzi się duży, okrągły otwór u góry. Rozdzielacz zapłonu jest przyśrubowywany na tym otworze. Do przymocowania diehnen cztery śruby dlatego run. Ona zwodzi zerwiesz się dolną dobrze przy wielu M40 niestety. Dlaczego, dlaczego,? Prawdopodobnie, ponieważ śruba ulega działaniu korozji świąteczne przez zewnętrzne wpływy prosto. Śruby nie są bardzo silne, dlatego zerwiesz się ją.
Tu jeszcze raz przyjęcie szczegółowe z obszarpanej śruby. Nie każe zapobiec się niestety. Rozdzielacz zapłonu zatrzymywałby także z trzema śrubami, jednak tu wieko kosztuje nie świat i musi przy najbliższym rzemień zmiany zębowy tak czy owak znowu na dół i także ja nie na Fuszeruj stoi, zmieniłem jego zaraz.
Widzi się na górnym obrazie teraz, że wieko rzemienia oprawy zębowe zostało rozebrane, brakuje także w dalszego ciągu ochronę dla biegacza i bieg zapalający. Spojrzenie na rzemień zębowy, jak również duże koło wału rozrządu leży wolny.
Widzi się tu teraz wieko oprawy termostatu i na dole koło pompy wodnej, za którym pompa wodna siedzi. To zmieniło termostatowi mnie już. Uwaga! przy oprawie termostatu, gdyby zmienić chcecie termostat także. Panują zostawią przy ściągnięciu najbardziej zewnętrznej uwagi!. Raz śruby za mocno ubrany, oprawa skacze Was. Momenty obrotowe garnituru są wstrzymać w każdym przypadku.
Tak, nowe górne wieko rzemienia oprawy zębowe jest zmontowane. Widzi się teraz bardzo pięknie izolację plastikową (czarniej wiek) i biegacza zapalającego. Biegacz zapalający siedzi na wale rozrządu, wzgl. na kole wału rozrządu i jest pilotowany przez to obrotu. Motor musi wiedzieć, kiedy on powinien zapalić się, który cylinder. Sterowane staje się tak. Rozdzielacz zapłonu siedzi na całym systemie. Mnóż do tego zaraz.
Więc widzi się teraz rozdzielacz zapłonu. Zewnątrz, każdorazowo na 90 ° kontakty znajdują się jeden każdy świecy zapłonowej, w zależności od tego, który cylinder powinien zapalić się. Zmień ten rozdzielacz zapłonu ja także, tu sam tego podlega pewnemu zużyciu się.
Nowy rozdzielacz zapłonu montuje do końca, przyłączy kable zapalające. To brakują tylko jeszcze prowadzenie kablowe na lewo i wieko rozdzielacza zapłonu. Beides każdorazowo także od nowa, tu te małe nosy posiadają, którzy mogą oderwać także chętnie raz.
Zmieniłem jako najbliższe teraz pompę wodną. Widzi się na dole bardzo pięknie starą pompę wodną. Dlaczego zmieniłem to? Także pompa wodna podlega pewnemu zużyciu się. Spostrzegłem, że motor po dłuższych jazdach zawsze trochę ma używany uwagę, z powodu rozwoju ciepła. Stwierdziłem przy obudowie wału rozrządu także, że obóz w pompie wodnej także już wykazał pewną grę. Kiedy to powinno było wgryźć się raz, mogę stoją zostawiać auto, tu to przegrzeje siebie. Więc, pompa wodna nie kosztuje także majątku, przegrzany motor może pójść tu już raczej do pieniędzy. Więc nowa pompa, nowa szczęście. Teraz mój M40 przyjdzie powstrzymany na temperaturze i zatrzymuje także znowu pięknie w środku ogłoszenia temperatury.
Tu pusta WaPu- oprawa. Powierzchnie gęste oczyszczają i nowa pompa przychodzi potem czysto. Można rozpoznać pozycję instalacji pięknie. Pompa nie może zostać wbudowana fałszywie. U góry i powierzchnie daniny są na dole do rozpoznania, ona potrzebuje się, aby wyrazić WaPu za pomocą śrub oprawy.
Jako najbliższe mam postanowiłem interesującą pracę i popatrzałem na nowym wale rozrządu. Ona jest teraz ca. Biegać 400km. Widzi się tu pięknie bieżniki jednak nie wbiegnięto niczego,.. Bieżniki są równe i czyste. Wszystko wydaje się wżyć się pięknie. Bieg motorowy nadal jak na początku. Słucha się ją, jednak nie więcej tak prowokująco. Jak jestem ciekawy, kiedy oczyszczam przy najbliższej zmianie oleju Ölrohr, wżył się sobie falę potem. Mamy nadzieję nie za bardzo... ;-)
Tak zamykając mam skontrolowałem jeszcze poziom oleju i dopełniałem jeszcze raz trochę olej, jednak nie nad wiekiem wlewającym, lecz nad wałem rozrządu, był, als który wiekiem zaworowym jeszcze otwarty. Prowadzenie kablowe, kabel zapalający i wieko rozdzielacza zapłonu montuje znowu. Zużycie oleju było minimalne, trzon zgęszczeń zaworowe erstmal musiały dotrzeć się prawdopodobnie trochę. Ölgeruch początku jest tymczasem kompletny precz, więc potrzebuję nie robić mi tu także nie ma obawę już. Poziom oleju powinien był ale mimo to kontrolowany był regularnie.
Nowy pas klinowy montuje i napręża. Visco- sprzęgło i boczna ściana pudła rezonansowego wentylatora montuje. Zmontować i napełnić wodę chłodzącą, po którym jeszcze system musi zostać odpowietrzony Kühlerschläuche.
Jak motor powinien był teraz znowu wyglądają na początku. Kiedy to nie zdarza się nie, zrobiliście potem państwa dobrze czemukolwiek fałszywie. De renifer rozległość powinni także żadne śruby nie pozostają.
Tak, mam nadzieję, ja miej teraz wkrótce znowu spokój i może smakować mój M40. Mam do zrobienia kilka drobiazgów jeszcze, pod przeszywający odgłos obcy, jednak jestem to na śladzie. Macie teraz znowu tak samo dużo przyjemność państwa mamy nadzieję na tym, jechać M40. Spostrzegam, że on robi mi teraz także znowu trochę więcej przyjemności. Story nie jest obok jeszcze. Opowiem jako najbliższe z odgłosu obcego. Przyjdźcie w dalszego ciągu po zwiezieniu raz wykręcenie na tym. Nie jestem do teraz jeszcze często nad 4000 U / przyjdę min. Ok, wyprzedzą oprócz kilkakrotnie, jednak musiałem dać tu net dużo gazu, ponieważ on stał się eh zwinniejszy.
Naprężam jestem także, jak on zachowuje się potem w zimie, gdyby nie powinienem był był przyjść do auta zimowego. Jest opowiadany naturalnie w dalszego ciągu. 11. 09. 2005: Mienie teraz dzisiaj jeszcze raz gecheckt, z powodu odgłosów. Izolacja plastikowa rozdzielacza zapłonu nie może być tym, Ona jest naciskana przy montowaniu przeciw górnemu rzemień wieka zębowy. Przebranie plastikowe pod wiekiem zaworowym nie może być tym także, które sprawdziłem także. Skarby, cokolwiek biega w tym rzemień kast zębowy nie właściwie. Muszę dojść dobrze jeszcze raz.

m40
[Usunity]

Wysany: 2005-10-18, 23:15   

Tłumaczone przez robota, więc zakręcone nieco :wink:

Piotr_1 
Tempiciel sekund

Pomg: 1 raz
Doczy: 11 Sie 2005
Skd: Bydgoszcz
Wysany: 2005-10-19, 00:05   

Co za absurd, założyłem nowe popychacze, wałek rozrządu jest jak nowy, dźwignie też. mam 213k przebiegu, silnik ma osiągi fabryczne i chodzi jak zegarek. Daję mu w palnik cały czas i nic się nie dzieje. Jak ktoś ma pozapychany układ smarowania i wałek mu jedzie na sucho to się nie dziwię. A jak ktoś nie wierzy to niech obejży filmik: http://slave.e-edukacja.p...?t=9566&start=0
z naszego ostatniego spotu. Biała 316i tnie 318iS oraz 320i oraz 318i M10. W zeszłą niedzielę, chłopaki twierdzą że jest grzebana. Nie jest! A takie tłumaczenie stary to wiesz, skasuj to
E30 M332 1991........ ....U__________\

m40
[Usunity]

Wysany: 2005-10-19, 00:09   

A jakiego oleju używasz???
Jak by takie patenty nie działały to by ich nie sprzedawały :idea:

Coś czuje że mi się rymuje :lol:

Baur 

Doczy: 05 Lip 2004
Skd: Warszawa
Wysany: 2005-10-19, 12:17   

Piotr_1 - Twoje m40 to wyjątek, wierz mi !! ! Gdyby wałek w m40 nie był kłopotem, to by 80 % tych silników nie klekotało, nie miało bruzd na wałkach itd. Przecież w innych silnikach BMW ten problem nie występuje !! !! Czyścić układ smarowania przy każdej wymianie oleju ? Ok, ale to nie rozwiązanie. W m10, m20, m30, m42, m43, m50 itd. nikt nic nie czyści i jest ok. Masz jeszcze zdrowe m40. Kwestia czasu :)

Pomysł znany i fajny, tylko czy warto ? Wolalbym sprzedać m40 za tysiaka, dołożyć drugiegi zamiast kupować graty do tej operacji i wrzucić is-a.

"(...) Proste są dla szybkich samochodów, zakrety są dla szybkich kierowcow" C. McRae

Bajka 

Pomoga: 4 razy
Doczya: 22 Cze 2005
Skd: Otwock
Wysany: 2005-10-19, 12:54   

m20 rulez m40 kaputt

Baur 

Doczy: 05 Lip 2004
Skd: Warszawa
Wysany: 2005-10-19, 13:08   

Off.. m50 rulez !! !

Ja słyszałem bajka że wolisz m50 :)

"(...) Proste są dla szybkich samochodów, zakrety są dla szybkich kierowcow" C. McRae

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: