BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
komputer e30
Autor Wiadomo
leon 
Poszukaj zanim napiszesz !!!

Pomg: 1 raz
Doczy: 11 Maj 2004
Skd: wawa
Wysany: 2004-06-26, 14:53   komputer e30

Byłem u Grabowskiego podobno najlepszy elektronik w warszawie bo miałem problem po wypadku bo auto mi gasło i wariowało na obrotach jak był zimny silnik i stwierdził że mam walniety komputer a dokładnie "niema termoizolacji"cokolwiek by to miałoznaczyć w komputrze jak zimny silnik to wariuje jak sie rozgrzeje jest oki.

Najważniejsze, usługa jeżeli bedzie do naprawy kosztuje 600 i w góre

Moje pytanko proste czy sie spotkaliście z czymś takim bo niechce aby mnie w konia zrobili.

tox
[Usunity]

Wysany: 2004-06-26, 16:38   komputer

witam
-cena naprawy identyczna jaką usłyszałem wczoraj z tym ze komp padł mi całkowicie i wyłaczył mi iskrę :evil: notabene w czasie jazdy :evil: , całe szczescie ze ja mam drugiego motronica :)
najlepiej znaleźc drugi komp do twojego silnika, mysle ze cena bedzie bardziej przystepna (ile?? naprawdę nie wiem).
Pozdrawiam ToX

Go

Wysany: 2004-06-27, 08:43   

tox nie koniecnzie jesli nei masz iskry padl komp! ja mialem taki przypadek i wysiadl taki kabelek (polozenia walu) i nie dawal iskry!!

KWKPiotr 

Pomg: 5 razy
Doczy: 22 Mar 2004
Skd: Radomsko
Wysany: 2004-06-27, 09:10   

Ja również nie sądze by uszkodzony był komputer......
termoizolacja- taaaa - czego z czym ? :shock: :lol:
600 zł - ciekawe ile za to mozna kompów zmienić ? - no chyba ze w Warszawie 10 minut roboty kosztuje 400zł ?
Sądze że gosć po prostu nie znał przyczyny wiec powiedział Ci cene na zapas.......
Raczej Powinieneś szukać przy silniku ( czujniki , kable ) - to moze byc drobna żecz niestety znalezienie tego moze wymagac troche cierpliwosci i pracy.

Pozdro

lokop e30 320i 
Tylko honorowo.

Doczy: 23 Mar 2004
Skd: Lubin-Haverhill
Wysany: 2004-06-27, 12:55   

Spisz numery kompa wrzuc na forum, moze ktos z forumowiczow ma taki sam i ci uzyczy zeby upewnic sie ze to napewno komp a moze ktos ma taki do sprzedania np ja 8)

tox
[Usunity]

Wysany: 2004-06-27, 17:14   komputer

hey
jak mi zgasło autko to zaciągnołem je do specmana od elektoniki i elektromechaniki samochodowej (ponoć b.dobry) po dwóch godzinach dzwoni ze znalazł przyczynę i że to komp. (nr.kompa sprawdze w poniedziałek/wtorek).
zerkałem tez na czujnik położenia wału i przewówd, który od niego wychodzi, no tak ten przewód nie wyglądał najlepiej (wierzchnia izolacja poprzepalana) ale on tak wyglądał juz od dawna i auto jeździlo, zobaczę co bedzie jak podłacze drugiego kompa -napewno dam znać.\
Pozdrawiam Tox

loko

Doczy: 19 Mar 2004
Skd: Wawka
Wysany: 2004-06-28, 12:05   

jak masz kogoś znajomego u siebie to po prostu weź na chwilę odepnij od niego kompa i przypnij do siebie i zobacz cvzy ci odpali... (ale jeśli nie odpali to wcale jeszcze nie znaczy że twój komp nie jest walnięty, może też być tak że akuratr komp kolegi nie pasuje... musiszz popodłączać kilka..

tox
[Usunity]

Wysany: 2004-06-28, 19:08   komputer

hej :wink:
juz wiem co sie dokładnie stało. Mianowicie wiazka kabli przechodząca przez gródz przetarła sie i spowodowała zwarcie -spałiło kość pamięci w której trzymane są ustawienia (dowiadywałem sie, nowa kość = 200.-), dobrze ze nie podłaczałem kompa znajomego :?
własnie poczta dostarczyła mi drugi komp. juz nie moge sie doczekac jak moje autko znów zamruczy :lol:

-zmartwiło mnie jeszcze jedno, gośc u którego zostawiłem BMW powiedział ze moja instalacja elektryczna jest w opłakanym stanie (co znalazł to popoprawiał) ale kolejne zwarcie moze byc dośc szybko, czy ktoś juz puszczał nową instalację, jaki to koszt??
-bo z kabelków to niewiele rozumiem, własciwie wiem ze płynie tam prąd dopiero jak mnie pierd... tzn. kopnie :D
pozdr. ToX

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: