mam takie pytanko...
czy zamontowana polos powinna miec luzy "prawo lewo"...czyli od dyfra do kola i spowrotem??
czy to powinno byc dosc sztywne polaczenie??
jaki luz jest dopuszczalny?
i drugie pytanko...
czy zmieniajac most z malej glowki na duza glowke...musze tez zmieniac polosie z przegubami??bo flansze na obu dyfrach sa inne...i takie mam male watpliwosci...
Luz poprzeczny to normalka co do wielkości owego to niestety nie wiem a odnośnie półosi to skoro flansze są inne to zmieniając most trzeba zmienić półosie bo zapewne będą krótsze.
wlasnie o to mi sie rozchodzi...
tylko..ze ogladajac dyfry..widac...ze te flansze sa bardziej wystajace w malej glowce...i w duzej juz odleglosc miedzy flansza a korpusem dyfra jest mniejsza..byc moze ta odleglosc niweluje szerokosc korpusu dyfra...
ale to musialby sprawdzic ktos kto ma oba dyfry u siebie...lub od razu powiedziec ktos kto zmienial z malej na duza lub odwrotnie i czy zmienic tez musial polosie??
.....
duza glowa z dlugimi flanszami po lewej
i mala z krótkimi
u mnie nie bylo problemow taki czy taki dyfer poloski pozostaly te same !
raczej mala z duzymi...a duza z malymi
a tak wogole...to byc moze (nie rozkrecalem jeszcze dyfrow) flansze sa identyko..tylko ze w duzej glowce bardziej sie chowaja...i sprawiaja wrazenie ze sa mniejsze...a tymczasem sa tylko bardziej schowane w korpusie dyfra ...ale moge sie mylic
na głębokość wchodzą tą samą... jedynie płaszczyzny przykręcania są bardziej lub mniej odstające od dyfra... mogą się różnić flansze rozmieszczeniem otworów. ale jeśli kupisz dużą główkę z tymi samymi otworami we flanszach i będą to flansze bardziej przylegające to będzie pasować....