licze na to ze ktos bedzie z Was tu wiedzial...
nie bede nic sugerowal ale wiec poddaje Waszej ocenie...
rekin trojeczka 323 czy wystepowal ze skrzynia tylko V biegowa czy IV tez?dosc wazne jak dla mnie a na E21 nie chce zamieszczac posta bo z tamtad posrednio mam to info...
Wedlug mnie nie było 323 z czworka ale mogę sie mylić
_________________ www.bmw-e30.pl
Go
Wysany: 2004-06-18, 20:19
i tu wlasnie tez sa moje obawy... gosc mowi ze mial 323 z IV ale kurfa jakim cudem? zaden nie przychodzi mi do glowy moze jakiegos cudaka mial...
problem mam w tym ze od niego chce kupic wal bo twierdzi ze jest od 323 ale mowi ze od skrzyni IV a ja mam swoja podejrzewam piatke!! bo tak mowil partacz-sprzedawca
Z tym że ja swoja odp. napisałem po tym jak kiedys sam szukałem skrzyni do rekinka 1,6 Wtedy gdzieś na jakims forum dostałem info o skrzyniach w beemkach ale dane te gdzies przepadly i nie mam szans na odnalezenie...
Cytat:
a ja mam swoja podejrzewam piatke!! bo tak mowil partacz-sprzedawca
a możesz to wyjaśnić??? Nie wiesz co masz za skrzynie w aucie???
_________________ www.bmw-e30.pl
Go
Wysany: 2004-06-19, 03:04
kurde kupilem bryke od goscia z koszalina on mial BMW kilka przynajmniej z tym ktorym gadalem to mial 3 6,7 i jeszcze inna 3 dostalem do niego silniek 2.5 ete do bagaznika i skrzynie rownierz wiec nie wiem jaka jest skrzynia od 323 czy IV czy V ja mam u siebie skrzynie V ale od E30 i silnik tez pochodzi od E30 moj blad ze zaufalem kolesiowi bo bym pojechal z nim na generalne sprawdzenie i pewnie by wyszlo wszystko... tylko ze tak raz, jestem studentem i nikt do auta mi zlotowki nie dolozyl to byly ciezko zatyrane pieniadze i poniewaz sam bym studentowi czegos takiego nie sprzedal to myslalem ze trafilem na rownie uczciwego sprzedawce zwlaszcza ze sie umowilem ze jak cos bedzie nie tak to przyjezdzam i kaske zwraca a ja autko, ale niestety tylko z uczciwymi ludzmi idzie tak zalatwiac sprawy... co do podpory to sie oberwala po 3 dniach od kad ja go mam nie wiedzialem ze wal jest przymocowany na podkladkach... genralnie z roboty partaczy jestem nie zadowolony ale jak do dopracuje to mam nadziej ze bedzie laleczka... troszke mu poswiece czasu i pracy a co za tym idzie i pieniedzy ale mam nadzieje ze reszta jest choc nie ztyrana
skała323 [Usunity]
Wysany: 2004-06-19, 11:46
witam,z moich wiadomosci moge powiedziec ze w e21 były montowane skrzynie:316,318 IV i V biegowe 320 IV biegowe a w 323 IV biegowe oraz V biegowe z odwrotnymi przełorzeniami czyli 1 do tyłu.pozdrawiam
Go
Wysany: 2004-06-19, 20:17
a poniewaz wiem ze kolega sie zna...to mam do Ciebie drogi kolego jeszcze jedno pytanie czy wal od IV podejdzie mi do mojej skrzyni od 323 E21?
czesc mam opryginalna instrukcje obsługi od E21 (jaka jest dodawana do kazdego nowego auta)
I w niej jest że 323i
miały
-skrzynie IV
-skrzynie V econo z nadbegiem, układ biegów normalnie
-skrzynie V sport z krótszymi przełożeniami, z jedynką do tyłu
-skrzynie automatyczną
Instrukcja (tak jak mój rekin) jest z listopada 81
Wał nie bedzie pasować w skrzyniach IV jest dłuższy niż w V
Go
Wysany: 2004-06-20, 10:55
no to zajebardzo przyjemnie pozostalo mi poszukac dalej takiego ustrojstwa!! myslalem ze po niedzieli bede mogl juz oddac samochodzik do robienia