witam , co moze byc przyczyną : mianowicie w zimie zupełnie nagle przestała dziłać mi elektryka lusterek ....silniczek wogule sie nie odzywa ... od czego radzicie zacząć poszukiwania pozdrawiam wszystkich
Wysłany: 2004-05-19, 08:08
daj se spokój, LATO idzie
a tak na poważnie to może masz sparciałą uszczelke za wkładem lusterka i w zime woda zbiera sie na silniczku i nie chodzi,
żeby to sprawdzić trzeba zdemontować wkłady a robi sie to tak:
wsadzasz cienki płaski śrubokręcik w otworek pod lusterkiem
i dociskasz w kierunku samochodu, powoduje to zwolnienie blokady i można wyjąć wkład lusterka
a z praktyki wiem, że w kierunku samochodu można dociskać ale tylko jedno lusterko (drugie od samochodu, ale nie pamiętam które i jak), jak zwolnisz blokade to słychać takie pyknięcie,
jak nie dajesz rady w jedną stronę to popróbuj w drugą, nic nie powinno popękać
to tyle
powodzonka
_________________ E30 325iA 1987r. Coupe E39 528iA 1999r. Touring E61 530dA 2005r. Touring «Nigdy Nikogo O Nic nie Proś Sami Przyjdą Sami Dadzą»
Anonymous Gość
Wysłany: 2004-05-20, 07:10
Popatrz także na kable miedzy drzwiami a kabiną. U mnie właśnie to było przyczyną wyautowania lusterek woda gdzieś podciekła pod uszczelką i zaśniedziały styki. W sumie szybka naprawa POWODZENIA