BEEMKA - KLUB Strona Główna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Problem może wydać się trywialny ale...
Autor Wiadomość
toomasz27
Gość
Wysłany: 2004-05-17, 07:41   Problem może wydać się trywialny ale...

Zamknąłem sobie w schowku przed pasażerem radioodtwarzacz (zawsze tak na noc robię aby nie "odfrunął" z szybą ;) ) i teraz okazało się, że po otwarciu kluczykiem poruszanie klameczką nic nie daje...czyli jak zapewne słusznie przypuszczam poprostu złamał się ten "ząbek" odpowiedzialny za otwieranie.

Pytanie w takim razie jak "awaryjnie" otworzyć ten nieszczęsny schowek ?

( wyrywanie go na chama i rozerwanie połowy deski nie wchodzi w grę ! :) )

Problem zaistniał w 7 e-23 ale mam wrażenie że 5 e-28 ma to tak samo rozwiązane, także może ktoś już coś takiego kiedyś "ćwiczył" i wie jak sobie z kłopotem poradzić...

BADYL 

Wysłany: 2004-05-17, 08:50   

Dokładnie złamał ci sie ten przeklety zabek,nie wiem jak to w e23 ale w e30 wystarczy odkrecic kilka srubke od strorny komor silnika i schowek wtedy opada tyłem i mozna dotac sie do srodka.

toomasz27
Gość
Wysłany: 2004-05-17, 11:12   

W rzeczy samej...ułamało się ścierwo...w e-23 trzeba od dołu od zawiasu schowek odkręcić i wtedy przez szparę jaka powstaje na górze w przodu można mocowanie zamka wykręcić...tylko teraz musiałem to na razie profilaktycznie kawałkiem sznurka związać ;)

loko

Wysłany: 2004-05-17, 23:19   

u mnie tak jest od dwóch lat...
lecz tak zrobiłem ten zamek że teraz się zamyka i otwiera ale umiejtni... po prostu wyjąłem tą rączkę i sprężynę... i teraz jak chcę otworzyć schowe to po prostu ciągnę go do góry i ten haczyk sam się przesuwa natomiast jak chcę zamknąć to wtedy zanim zamknę to pcham palcem ten haczyk tak żeby wystawał z boku i wtedy zamykam i się trzyma... natomiast na samym końcu schowka z tyłu jest kilka śrubek które trzeba odkręcić... i wtedy palcem od wewnątrz popchnąć oba haczyki żeby się otworzyło..
miłej zabawy 8)

Odpowiedz do tematu