Wysany: 2005-03-16, 20:00 Stukanie przy zmianie biegów.
Podczas zmiany biegów przy puszczaniu sprzęgła słychać stukanie,zwłaszcza przy wyższych biegach i przy dość gwałtownym puszczaniu sprzęgła.Podpowiedzcie proszę co to może być i jak to dokładniej zdiagnozowaćZ góry dziękuję za porady.Pozdrawiam.E36 318i 94r
też może być ale może być i kilka innych rzeczy... zależy jak stuka i jaki jest to stuk.. czy głuchy i tylko raz łupnie czy stuki takie metaliczne czy jakieś inne? z przodu słychać czy z tyłu? może być coś z tylnią zawiechą... poduszka dyfra, wachacze... cokolwiek...
tomek10 [Usunity]
Wysany: 2005-03-17, 17:42
Mam takie odczucie jakby to dochodziło z wału.Jak sądzicie jeśli wał to co może stukać.
tomek10 [Usunity]
Wysany: 2005-03-17, 17:44
Sorry jestem laikiem.Czy dyfer to wał.Kiedyś w Polonezie podobnie stukały mi krzyżaki.
Wiem ze to nie porównanie-ale.Czy w BMW są krzyżaki?
na 80% zamęczony most-wiem bo w warsztacie mam 6 takich .Wał jest raczej cieżko zakatować w bmw.Ale najlepiej wejdż pod auto-zaciagnij ręczny i pokręc wałem napędowym przy samym dyfrze.Jeśli ma luz to znasz przyczyne-jeśli nie to chyc wal przy skrzyni i sprubuj przekręcić-wyjdzie ci czy masz luz na wale napędowym.
tomek10 [Usunity]
Wysany: 2005-03-18, 20:08
A jeśli okaże się że ma luz,to co robić?
tomek10 [Usunity]
Wysany: 2005-03-18, 20:12
I jeszcze jedno pytanie.Czy wymienia się olej w moście.Ew.jaki wchodzi
do e36 318i.Czy jest sens wymieniać