BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
e28 - stukanie z tylu
Autor Wiadomo
elimen
[Usunity]

Wysany: 2005-03-18, 22:47   e28 - stukanie z tylu

mam do was pytanko, szukalem na forum ale nic nie znalazlem co by mi odpowiadalo.

sutuacja wyglada nastepujaco

od 50 km/h na trzecim biegu slysze stukanie z tylu (przy wolnym przyspieszaniu)

jade 80 na godzine (na IV) i kiedy dodaje gazu slysze stukanie z tylu,
jak puszcze gaz i samochod zaczyna zwalniac (nie wciskajac sprzegla) stukanie jest coraz glosniejsze ale rzadsze

mam e28 518

duchPW
[Usunity]

Wysany: 2005-03-18, 23:15   

czy to tylko od 3 biegu?, bo może to może łożysko w kole

najlepiej wpadnij na spot w niedzielę, to się zobaczy

loko

Doczy: 19 Mar 2004
Skd: Wawka
Wysany: 2005-03-19, 09:53   

dokładnie... chętnie popatrzę jako expert od e28 :-) wiele stukań już przerabiałem u siebie 8)

elimen
[Usunity]

Wysany: 2005-03-19, 12:54   

cholera niestety nie moge sie jutro pojawic, pracuje..
natomiast co zauwazylem dzisiaj rano:

stukanie rozpoczelo sie dopiero po pewnym czasie, jak samochod jest zimny to z tylu nic nie slychac. jak sie troche przejedzie to stuka na 2, 3 i 4. na dwojce jak zblizam sie np. do swiatel i samochod sie toczy na biegu. na wyzszych biegach jest tak - jak jade ze stala predkoscia to jest ok, jak minimalnie zaczne przyspieszac zaczyna stukac :(

loko

Doczy: 19 Mar 2004
Skd: Wawka
Wysany: 2005-03-19, 19:42   

musisz zajrzeć pod samochód bo i tak gdybać nie mamy co... sprawdź całe połączenie skrzyni z dyfrem i już... bo raczej napewno gdzieś tam... pod warunkiem że to rzeczywiście jest stukanie a nie wycie np...

tsuru
[Usunity]

Wysany: 2005-03-22, 23:34   

...witam

...też miałem coś takiego tylko u mnie nie do zniesienia było na czwartym biegu. czyli powyżej tak gdzieś 70 już coś bylo slychać
...
...myślałem że łożysko w kole ...po miesiącu to tak już nawalało, że powiedziałem dobra ...trza kupić łożysko ...trochę ból bo na tył są droższe ;)

...łożysko mi wymienili bo rzeczywiście było już kiepskie ale sytuacja się nie poprawiła

...okazało się że ten chałas wywołuje hmmmm jak to fachowo się nazywa ;) ;);) no ten wałek co biegnie pod autem ;) ;);)

...on prawie po środku auta ma łączenie i znajduje się w takiej metalowej oprawie przyspawanej gdzieś w okolicach nóg pasażerów z tyłu...

...i normalnie tam jest wszystko obłożone gumą żeby ten wałek nie leżał właśnie w tej obudowie ...

...no ale u mnien nie leżał bo już gumy nie było i dlatego od 70 -tki zaczynało strasznie walić .....

...radzę sprawdzić ;)

łożysko koło stówy a kawałek gumki za darmola ;) + robocizna ;)

pozdrowionka

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: