BEEMKA - KLUB Strona Główna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
[E36] Sendra
Autor Wiadomość
Sendra 
Poszukaj zanim napiszesz !!!

Wysłany: 2008-10-31, 23:18   [E36] Sendra

Witam Wszystkich!!!

Wszyscy sie chwalą, to ja też sie skuszę ;) Oto mój demon prędkości :vampir:

Jak komuś chce się czytać to nieco naskrobie... Auto jak na BMW wyposażone standartowo, jeździ do przodu i w tył, nawet skręca :) Mogłbym napisać, że marze o R6, ale nie marze bo osiągi 316 wystarczają mi do sprawnego przemieszczania sie po mieście, jak i w trasie. Mogłbym napisać, że marze o coupe, ale także nie marze, bo lubię krótki "kuper" babskiego BMW * :) Dlatego mając taki pojazd jaki chce nie wybrzydzam. Auto zostało zakupione na 15" stalówkach i było w pełni przyciemnione. Jako że nie przeszło przeglądu musiałem zerwać przyciemnienie, co w sumie wyszło na plus. Jako ze ideą było połączenie miłego dla oka wyglądu i praktyczności auto "obute" zostało w felgi Rial 7JX15 z lekkim rantem. W planach na długie wieczory zimowe jest wypolerowanie rantów i odświeżenie środków felg, chodzi mi po głowie czarny mat albo grafit... Chciałbym także posadzić przód o 40mm, ale już teraz mam problemy przejeżdżając przez progi w zimie, wiec póki co sobie daruje... Zdając sobie sprawę, iż moje czynności przy samochodzie to czysta kosmetyka, nie oczekuje że będzie powalać na kolana, ale i nie o to chodziło. Chciałem by było to BMW jak najbliższe oryginalnemu wyglądowi, praktyczne i schludne i to mi sie chyba udało osiągnąć... Jednemu sie spodoba, innemu nie, ale co tam, ważne że mi się podoba, bo to moja Bunia :D

Pozdrawiam!!!

*) z czasem i tak pewnie bedzie R6 w coupe bo to naturalna kolej rzeczy ;)
Ostatnio zmieniony przez center 2009-04-14, 23:08, w całości zmieniany 10 razy  

sybir 
wiatr z dupy

Wysłany: 2008-11-05, 01:09   

Fajna pierwsza fotka. Auto też daje radę.
Wrzuć może jeszcze jakieś fotki.
sie ma

Sendra 

Wysłany: 2008-11-05, 01:53   

Dzieki :) Zamieszczone fotki sa w sumie dzielem przypadku, dojezdzajac do lysej polany zauwazylem ciekawa scenerie, a ze auto bylo czyste to pstryknalem pare "aktow" telefonem, jednak robilo sie ciemno wiec wyszlo to jak wyszlo. Innych ciekawych fotek nie mam ale jak sie pojawia to pewnie wrzuce. Pozdrawiam!
Ostatnio zmieniony przez Sendra 2008-11-05, 12:17, w całości zmieniany 1 raz  

center 

Wysłany: 2008-11-08, 18:42   

spoko kebab
fajny kolor, ostatnio mój ulubiony :)
wrzuć więcej fot

mgr inż. Jędrek ;)

kafarek 
Master of desaster

Wysłany: 2008-11-08, 18:56   

Coraz większy wysyp płci pięknej na forum :jupi: Cieszy mnie to;) A Twój kebab nie jest taki typowo babski. Kolor słuszny, taki compactowy :P Ładnie.. Pokaż więcej fot, mogą być Twoje no i wnętrza auta ;)

pammm 

Wysłany: 2008-11-08, 19:16   

kafarek napisał/a:
Coraz większy wysyp płci pięknej na forum

Kafarek, ale Sendra pisze o sobie jako o mężczyźnie..o Sendre Ci chodzi, jako wysyp płci pięknej?

P.S. Sendra ładny kompakt i felunek też :)

kafarek 
Master of desaster

Wysłany: 2008-11-08, 19:36   

pammm napisał/a:
kafarek napisał/a:
Coraz większy wysyp płci pięknej na forum

Kafarek, ale Sendra pisze o sobie jako o mężczyźnie..o Sendre Ci chodzi, jako wysyp płci pięknej?

P.S. Sendra ładny kompakt i felunek też :)

Upsss.. Teraz wyjdzie że kafar to giej :D

Sendra sorry, ale mogłeś sobie bardziej męski nick i samochód wybrać :P

Bajka 

Wysłany: 2008-11-08, 19:40   

A mi się jakoś ani felgi ani kolor nie widzą, silnik też ciut za mały..

Ostatnio pojawił się wśród moich znajomych compact 323ti i to jest to!

Aczkolwiek widać, że autko Sendry jest zadbane, za co oczywiście plus!

Sendra 

Wysłany: 2008-11-09, 04:37   

Bajka napisał/a:
silnik też ciut za mały...

Przyganial kociol garnkowi ;) Fakt ze sprint 323ti ponizej 8 sek do setki robi wrazenie, ale to raczej odlegla przyszlosc jak dla mnie. Ewoluujac mysle ze do codziennego uzytku z czasem wyposaze sie w "iske" lub 2,0, choc jak upoluje ladne M43B18 to tez nie wzgardze.
Co do koloru (Violletrot II) na poczatku widzial mi sie roznie, ale napewno jest oryginalny co jest duzym plusem, jednak szybko sie brudzi przez co traci na uroku, jak chyba kazdy ciemny odcien.
Felgi zas uwazam, ze jak juz maja byc w BMW to koniecznie z rantem, taki mam skrzywiony swiatopoglad i nic na to nie poradze :] Licze ze jak dopieszcze "kapcie" (rant na lustro, srodek na cos ciemniejszego) przez zime to odzyja...
Piekny nie jestem, a juz napewno nie jestem piekna :wstyd: Niestety Kafarek, jestem mezczyzna wiec moje foto raczej Cie nie zainteresuja :cool2:
Dzieki za opinie i pozdrawiam!
Ostatnio zmieniony przez Sendra 2008-11-09, 05:57, w całości zmieniany 1 raz  

Bajka 

Wysłany: 2008-11-09, 09:18   

Sendra napisał/a:
Bajka napisał/a:
silnik też ciut za mały...

Przyganial kociol garnkowi ;)

mi 1,6 nie wystarcza, więc dlatego napisałam, że silnik jest za mały :)

Sendra napisał/a:
Felgi zas uwazam, ze jak juz maja byc w BMW to koniecznie z rantem, taki mam skrzywiony swiatopoglad i nic na to nie poradze :] Licze ze jak dopieszcze "kapcie" (rant na lustro, srodek na cos ciemniejszego) przez zime to odzyja...

Nie do końca się z tym zgadzam, że w każdym BMW felgi z rantem, ale akurat w compakcie inaczej tego nie widzę. U ciebie akurat nie podoba mi się wzór, ale ważne żeby tobie się podobały :)

LUKAS 
Klubowicz

Wysłany: 2008-11-09, 10:46   

Pierwsza fotka powala :)
Zawsze podobały mi sie zdjcia w gorskej scenerii :D

Pokarz wiecej fotek, na tych prezentuje sie super, a silnik fakt moglby byc wiekszy ale jako turlowoz ;) jest wystarczajacy ;)

Masz wiecej fotek z gorami w tle??

PZDR!!

powered by LUKAS Performance

325i E30 Coupe mit 60% Sperre

powered by LUKAS Performance - Biała ;) => RennWagen Project
330CiA E46 - Niebieska => Auto po bułki ;)
Ostatnio zmieniony przez LUKAS 2008-11-09, 11:05, w całości zmieniany 1 raz  

Sendra 

Wysłany: 2008-11-09, 15:36   

Co racja to racja, auto sie turla, po miescie w sumie dosc zwawo, czasem brakuje jednak mocy w trasie, zwlaszcza jadac z krakowa do zakopanego sa takie serpentyny dosc mocno atakujace pod gore, jak dla mnie serpentyny prawdy dla mocy kazdego silnika, wtedy poczulem braki, ale tak to daje rade :) Zreszta pewnie kazdy wie jak jedzie 316 wiec kogo ja tu bede przekonywal ;)
Co do felg, to swieta racja, maja sie podobac ich nabywcy :] Jakbym mial wybrzydzac to moglyby to byc 16"...
Co do wnetrza pojazdu jest ono typowo typowe, czarne bez ani grama innego koloru (pelen oryginal, nawet radia nie wymieniam zeby nie zaburzyc tej scenerii).
Zdjecia jakies tam jeszcze mam, nie za wiele ale jest jeszcze pare strzalow w gorskiej scenerii, jednak musze je obrobic, bo sa zbyt ciemne poki co, a siostra buchnela mi program do obrobki zdjec :) Jak je obrobie to dorzuce...

ps. dorzucilem co ciekawsze fotki, lepiej sie ich zrobic nie dalo... Pozdrawiam!
Ostatnio zmieniony przez Sendra 2008-11-11, 15:11, w całości zmieniany 3 razy  

kamikadze 

Wysłany: 2009-03-17, 17:02   

Mnie sie kompact podoba ja mam u siebie m50b25 i powiem wam ze to maly potwor

MajekWWA 

Wysłany: 2009-03-17, 22:16   

skoro Ci sie podoba to spoko
mnie rażą kierunki inne z tyłu i inne z przodu...

veronx 

Wysłany: 2009-03-17, 23:18   

fajny compact nie martw się tym 1.6 ja mam pierwsze BMW z takim silnikiem i jako pierwsza Bawarka wystarczy , podobnie jak Tobie marzy mi się 2.0 r6 :-) gratuluje zadbanego egzemplarza i pozdrawiam !

TheKowal 

Wysłany: 2009-03-18, 01:12   

Compacty ni wała mi się nie podobają ;) ale ten egzemplarz cieszy oko,bo zadbany.
Niech służy jak trza!

Sendra 

Wysłany: 2009-04-14, 23:21   

kamikadze napisał/a:
ja mam u siebie m50b25

To fakt, ten silnik w tej budzie pobudza zmysly, ja racjonalnie patrzac mysle czy nie zeSWAPowac M44, ale to raczej piesn odleglej przyszlosci, innymi slowy jak przyjdzie do wymiany samochodu i bede mial samych malkontentow ktorzy beda chcieli kupic auto za 5 zl to sie wkurze i wrzuce M44...

MajekWWA napisał/a:
mnie rażą kierunki inne z tyłu i inne z przodu...

To mnie az tak nie rusza, bo wiele aut fabrycznie wyjezdza z taka kolorystyka, choc fakt faktem fajnie by bylo miec biale jednakze coz tu mowic, dac 300zl czy wiecej za inny kolor kierunkow to lekka przesada (wole to przeznaczyc na nowe przewody WN i swiece, ktore klaniaja sie wlasnie ku wymianie). Byc moze zrobie je cale na czerwono, bo w sumie tak mi sie podoba, a uzyje do tego karygodnej folii :twisted:

Ogolnie auto sluzy, sprawuje sie ladnie, zime przetrwalo dzielnie, felgi zostaly odswiezone i wypolerowane ranty, wciaz mnie meczy to obnizenie przodu o 30-40mm ale wpierw musze zalozyc plyte pod spod a potem znalezc odpowiednie sprezyny.

Arletka 

Wysłany: 2009-04-15, 20:32   

No proszę, Witam kolejnego posiadacza compacta ;-)
1,6 to trochę mało....hehe długo już jeździsz z takim motorem? Ja po roku zdecydowałam się na zmianę go na m44 ;-)
Jesli by to 1,6 paliło proporcjonalnie do swojej mocy było by OK...m44 to prawie 40km więcej a łyka tyle samo ;-) Dlatego nakłaniam do swapa.
Felga fajna, ale trochę maaała...
Razi mnie ten rekinek a zazdroszczę tylnej wycieraczki.

Pozdrawiam :beer:
Ostatnio zmieniony przez Arletka 2009-04-15, 20:32, w całości zmieniany 1 raz  

Long 

Wysłany: 2009-04-16, 07:16   

no wiecie nie należy ubliżać compactom każdy ma samochód jaki według niego mu pasuje do niego i jaki uważa za słuszny, jednym ten samochód się podoba a drugim nie co nie znaczy ze samochód nie jest ładny kazdy ma swój styl i zycze powodzenia w upiększaniu tej bawarki powodzenia ;)

Hardrav 
e-30 a co to jest??

Wysłany: 2009-04-17, 18:43   

jak dla mnie to wydaje mi sie ze projektanci bawaria motor stoworzyli compakta podczas oktober festu :beer: :beer: :beer: :beer: :drunk: :drunk: :drunk: :lol: :lol: :lol:

Arletka 

Wysłany: 2009-04-18, 12:39   

hehe zgodzę się z tym ! Dlatego jest zrobiony z fantazją i poczuciem humoru ;-)
Compacty są kochane i już :P

Sendra 

Wysłany: 2009-04-18, 19:59   

Arletka napisał/a:
Ja po roku zdecydowałam się na zmianę go na m44 ;-)

Chetnie omowilbym ten temat na dzisiejszym spocie, ale tak wyszlo ze musialem pojawic sie w pracy... Moze innym razem ;) A samochodem jezdze juz blisko 2 lata, raz mi w nim brakuje mocy, raz jest tyle ile trzeba i mysle ze to bez sensu kupowac wiekszy silnik do miasta i takie miewam hustawki :p

Jak dla mnie moglby compacta zaprojektowac nawet kufel z October festu, a i tak by mi sie podobal ;) Doceniam "krotkosc" budy bo pracuje w rynku, a kto jezdzi po srodmiesciu w Krakowie to wie jak tu sie przemieszcza, parkuje itd... No i podoba mi sie ta buda, ktora przy mnogosci coupe i sedanow jest mila alternatywa... Zreszta co ja sie tlumacze, lubie hatchbacki i tyle :D Pozdrawiam!
Ostatnio zmieniony przez Sendra 2009-04-18, 20:10, w całości zmieniany 1 raz  

Arletka 

Wysłany: 2009-04-18, 22:31   

No szkoda, ze nie pojawiłeś się na spocie ;-)
Jako jedyna byłam compactem - to potwierdza jego wyjątkowość :D
m44 dopiero uczę się jeździć....Jest cudnie :)

Sendra 

Wysłany: 2009-04-18, 23:28   

Arletka napisał/a:
m44 dopiero uczę się jeździć....Jest cudnie :)

Wierze i zycze powodzenia :wink:

A ponizej pare fotek po zimowych porzadkach i odswiezaniu felg...

Ostatnio zmieniony przez Sendra 2009-04-18, 23:35, w całości zmieniany 1 raz  

Arletka 

Wysłany: 2009-04-19, 07:56   

Powtórzę zatem jeszcze raz...tylne białe...aż razi ich brak ;-)

Odpowiedz do tematu