BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
Zamknity przez: center
2010-01-07, 10:47
jak najlepiej odpowietrzyc uklad chlodzenia w m20b25 ?
Autor Wiadomo
gregor 
Poszukaj zanim napiszesz !!!

Doczy: 10 Cze 2009
Skd: Ruda Śląska
Wysany: 2009-12-30, 10:03   jak najlepiej odpowietrzyc uklad chlodzenia w m20b25 ?

jak w temacie pany pomozta i jeszcze jedno pytanko, wskazowka temperatury wychodzi mi troche poza polowe czy jest to bardzo grozne dla silnika?

bono20002 
W.G.M.

Pomg: 9 razy
Doczy: 05 Mar 2008
Skd: Mińsk Maz.///Otwock
Wysany: 2009-12-30, 10:34   

na zimnym zalewasz płynu pod korek(nagrzewnica otwarta , odpowietrznik zakręcony) lejesz pod sam korek, potem przewodami od chłodnicy pompujesz dotąd az przestanie ubywać płynu w zbiorniczku, jak ubedzie to dolewasz i tak w kołko, jak przestanie ubywac(a dziurką przelewową będzie leciał płyn), odpalasz i czekasz aż sie nagrzeje, złapie pion odkrecasz odpowietrznik, jak leci sam płyn to zakrecasz, w razie co dolewasz płynu i kita :)
Ostatnio zmieniony przez bono20002 2009-12-30, 10:35, w caoci zmieniany 1 raz  

grzesiekd111 
e30 maniack

Pomg: 5 razy
Doczy: 12 Pa 2008
Skd: jaworzno
Wysany: 2009-12-30, 11:55   

ja zawsze zdejmowałem gornego weza od chłodniy i lałem w niego plyn dopuki przez kruciec z ktorego jest wąż zdiety nie zacząl sie ten płyn wylewac ,pozniej zakładalem weza i git . jak wychodzi za połowe sprawdz wisco moze juz klęka ,silnikowi ni sie nie stanie ,chyba ze gdzies w korku ta wskazówka zawędruje jeszcze wyzej ,pamietaj ze glowice b25 sa bardzo podatne na pękania

RobertE34 
Poszukaj zanim napiszesz !!!
Bardzo Mądry Wydatek

Doczy: 05 Gru 2009
Skd: Warszawa
Wysany: 2010-01-03, 23:26   

Jeżeli chodzi o wskazówkę, to też mam m20b25 i wskazówkę mam bardzo delikatnie za połową (może o jakieś 2-3 stopnie, tak że jeszcze dotyka połowy). Nigdy mi nie wyszła dalej i jak silnik złapie temperaturę, to trzyma tą pozycję. Podobno jest to normalne dla tego silnika, pod warunkiem, że nie wychyla się bardziej.

Ale tutaj, tak jak już było wspomniane, bardzo trzeba na temp. uważać. Nie można dać się silnikowi przegrzać, bo przynajmniej uszczelka będzie do roboty (albo głowica), a to wydatek nie mały.

Wywietl posty z ostatnich:   
Ten temat jest zablokowany bez moliwoci zmiany postw lub pisania odpowiedzi
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: