BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
czy ratować dyfer
Autor Wiadomo
lolosr777 
Poszukaj zanim napiszesz !!!

Doczy: 16 Lip 2009
Skd: pruchnik
Wysany: 2009-12-30, 16:45   czy ratować dyfer

Mam problem z dyferencjałem głośno chodzi mocno wycieka olej i przy ruszaniu jest tak jakby był luz myślałem że wyrzucę go i wsadze nowy ale okazało sie że jest ze szperą i szkoda mi się go pozbywać jest to dyfer z małą głową. Znalazłem tutaj osobe co zajmuje się spinaniem np na 45% oraz regeneracją czy po takich objawach można uznać że ten dyfer jest do wyrzucenia czy trzeba go rozebrać i sprawdzić i czy jestem w stanie po rozbiórce ocenić jego stan gdyż nie chce tracić pieniędzy na wysyłke lub dojazd 200 km do mechanika który się tym zajmuje a może jest ktoś w okolicach rzeszowa co się zna na tym

wally 

Doczy: 02 Lis 2009
Skd: W-wa, okol NDMaz.
Wysany: 2009-12-30, 18:44   

a skad wiesz ze szpere ma?pytam teoretycznie tylko bo sam zdjalem ostatnio swoj dyfer i jak krece powoli flansza to druga zaczyna krecic sie w tym samym kierunku, a gdy przyspiesze to druga flansza zaczyna krecic sie w odwrotnym.

co do twojego pytania to ja na twoim miejscu bym sie zastanowil co chcesz uzyskac.jezeli na szperunku ci zalezy to ja bym wyslal do remontu, jak nie to mozemy sie zamienic :P mam na stanie swoja stara mala glowe (jak cos to na pw :) ).

koszta regeneracji lub zaciesniania to koszt wyzszy niz zakupu zwyklego dyfra. decyzja nalezy do ciebie.jak nie upalasz to zaciesnianie w sumie nie potrzebne

lolosr777 

Doczy: 16 Lip 2009
Skd: pruchnik
Wysany: 2009-12-30, 21:56   

oznaczenie mam S 3,45 na specjalnej tabliczce którą niedawno odkopałem ze rdzy czyli s czyli szpera tak piszą na forum samochód myśle sprzedać i dlatego sie zastanawiam bo dopóki bym nie sprzedał jeszcze bym poużywał bo jak bokiem latam to czasami mie szmaci przy wyjściu z zakrętu ale zawsze zostawały dwa ślady przy paleniu gumy. aha jeszcze gumy nie upalam raczej a przy lataniu nie jest lepiej ze szpera 40% chyba jest nie? bo wiem że bmw seryjnie to 20% robiło

[ Dodano: 2009-12-30, 22:14 ]
aha jak masz dobry cichy dyfer to chyba bym sie zamienił bo nie chce pchać w samochód do sprzedaży i pracuje niedaleko wawy na legionowie to jest realneale samochodem tam nie dojeżdżam
Ostatnio zmieniony przez lolosr777 2009-12-30, 22:07, w caoci zmieniany 1 raz  

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: