Wysany: 2009-12-11, 14:10 [e36]Brak iskry i otwarcia wtryskow>>> pomocy
witam mam maly problem otóż zeswapowalem do e36 golej budy wiazke elektryczna <
budy i slinkia >wsadzilem silnik m50b25 wiazka od tego samego silnika i nie moge odpalic go
motor kreci ale jest brak iskry i wtryski nie wlaczaja sie oraz pompka nie chodzi jakby brak jakiegos impulsa???
pompke mozna obejsc ale co z cewka i wtryskami ?
Ogolnie auto mialo gaz ktory wywaliłem oraz alarm tez wywalilem, alarm mial tylko wylacznik na pompke <
na 100% nie jestem pewien czy tylko na pompke>
Juz brakuje mi pomysłów POMOŻCIE
Ostatnio zmieniony przez RoboCop 2009-12-11, 23:32, w caoci zmieniany 1 raz
wn co to jest??? ?????
mam pytanie czy jak mam kompa DME i jest montronic to czy jak je zamieni to auto jako tako odpali ?bo to moze jest winna kompa???lecz elektryk stwierdzil ze raczej nie ale znimi to roznie bywa
Ostatnio zmieniony przez boss881123 2009-12-12, 11:21, w caoci zmieniany 1 raz
wn co to jest??? ?????
mam pytanie czy jak mam kompa DME i jest montronic to czy jak je zamieni to auto jako tako odpali ?bo to moze jest winna kompa???lecz elektryk stwierdzil ze raczej nie ale znimi to roznie bywa
Siemens DME i Motronik maja inne wiazki i czujniki. Zamiennie nie zapali jeden na drugim.
bey:
jesli iskra jest to komp raczej dziala.
sprawdz czy napewno dobrze podlaczyles rurki pakiwa (dojscie/zwrot) w listwie.
kiedys kumpel pomylil i tak samo kilka godzin myslenia.
boss:
komputer moze potrzebowac masy na obudowie (mialem to samo przy swapie M42).
jak podmienialem regulator cisniena paliwa to hmm tak jakby listwa byla pusta , byla pusta w srodku , a jak pamietam to zawsze byla pelna benzyny
2 regulatory zepsute ? to paliwo leci do regulatora a on daje je do listwy ? na samym koncu z 2 strony listwy jest powrot , chyba ze odrazu ucieka do powrotu ?
Paliwo wypełnia listwę a do regulatora ciśnienia podpięty jest przewód powrotny którym nadmiar powraca do zbiornika .Regulator połączony jest z kolektorem ssącym wężykiem i w zależności od podciśnienia panującego w dolocie czytaj zapotrzebowania na paliwo zrzuca nadmiar z powrotem .
aaa czyli mam zle podpiety waz bo zrobilem ze do regulatora idzie paliwo a powrot od tylu , w sumie nie wiem czemu tak podpielem , jutro sprawdze ale jesli to to no to powinien odpalic
ej a zakładam że nie masz immobilizera?
bo jeśli jest nie obędzie się bez kodowania kluczyka.
pamiętaj o tym.
ja mam wyłączone immo i do samochodu moge podłączać dowolny komputer z obsługa mojego silnika
m50tub25
_________________ Dla Ciebie to trzy zwykle litery
Dla mnie zaś silnik i koła cztery
Śmigło na masce to bety znak,
Pruje powietrze jak wolny ptak.
Czy lat dwadzieścia,osiem czy dwa,
To tylni napęd to cudo pcha.
na logiikę z uszkodzonymi poduszkami mozna jechać.,
auto odpali tylko komputer będzie pamiętał to jako błąd i prawdopodobnie wyświetlany zostanie komunikat przez cąąły czas gdy kluczyk jest w poz zapłon
_________________ Dla Ciebie to trzy zwykle litery
Dla mnie zaś silnik i koła cztery
Śmigło na masce to bety znak,
Pruje powietrze jak wolny ptak.
Czy lat dwadzieścia,osiem czy dwa,
To tylni napęd to cudo pcha.
nie znam się jakoś nie wiadomo jak...bo od niedawna posiadam bmw...tez robiłem swapa...i jeśli w twoim silniku był gaz (zwykły) to może po prostu masz rozłączone kable od wtrysków i dla tego się nie otwierają bo przy podłączeniu gazu trzeba je rozłączyć i podpiąć pod przekaźnik jeśli napisałem coś śmiesznego czy coś to sorry ale nie wiem czy mogę się pochwalić jakakolwiek bogata wiedza
PS ja tak miałem w e30 1,8 m40 i tez była godzina szukania
Ostatnio zmieniony przez Martens 2009-12-17, 01:18, w caoci zmieniany 1 raz
nie znam się jakoś nie wiadomo jak...bo od niedawna posiadam bmw...tez robiłem swapa...i jeśli w twoim silniku był gaz (zwykły) to może po prostu masz rozłączone kable od wtrysków i dla tego się nie otwierają bo przy podłączeniu gazu trzeba je rozłączyć i podpiąć pod przekaźnik jeśli napisałem coś śmiesznego czy coś to sorry ale nie wiem czy mogę się pochwalić jakakolwiek bogata wiedza
PS ja tak miałem w e30 1,8 m40 i tez była godzina szukania
słuszna uwaga z tym że przekażnik odcina jedynie + wtryskiwaczy.
Problem rozwiązany ,przerwa na przewodzie podającym impuls z czujnika położenia wału do sterownika.
boss881123, to wyglada jak prak plusa po zapolonie jak w m20 musi buczec krokowy itp mi sie wydaje ze to to samo brak plusa po zaplonie na wiazce krecic bedzie bo to inny kabel ale wiazka nie ma pradu dlatego nie ma wtryskow bo nie ma pradu na kompie nie ma pradu na przekazniku dlatego nie ma pompy..
boss881123, to wyglada jak prak plusa po zapolonie jak w m20 musi buczec krokowy itp mi sie wydaje ze to to samo brak plusa po zaplonie na wiazce krecic bedzie bo to inny kabel ale wiazka nie ma pradu dlatego nie ma wtryskow bo nie ma pradu na kompie nie ma pradu na przekazniku dlatego nie ma pompy.
Szajbaa co Ty ?
Przecież napisałem co było przyczyną