BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
[E30] Wodz_rz
Autor Wiadomo
Wodz_rz 
Poszukaj zanim napiszesz !!!

Doczy: 28 Wrz 2008
Skd: Rzeszów/okolice
Wysany: 2008-11-14, 12:01   [E30] Wodz_rz

Witam wszystkich forumowiczów.

Moja przygoda z BMW trwa od niedawna(listopad 2007), posiadam aktualnie BMW e30 z 91r. 1.6 m40.Autko miało służyć mi tylko przez zimę i następnie zmienić właściciela..Plany się zmieniły i autko zostało ze mną(jak to mówią e30 ma coś w sobie).Oto kilka fotek mojego autka.

Zdecydowałem że 1.6 to za mało,wcześniej czy później będzie mały swapik i wyremontowałem nadwozie(nowe progi,usunięcie korozji itd.)Znudziło mnie czekanie na opady deszczu żeby pośmigać sobie bokiem po rondzie itd.Zacząłem szukać po necie informacji co by tu upchać pod maskę i jak to samodzielnie zrobić.Mało mam info na ten temat,ale jednak się na to zdecydowałem i zakupiłem dawce e34 z 91r z silnikiem m50b25.Silnik w dawcy do końca nie pracował jak należy. Po kilku dniach doszedłem końca z silniczkiem i chodzi bez zarzutów,równo itd,gotowy do wyciągnięcia.Oto kilka fotek dawcy.

Mam nadzieje że do wiosny złoże autko i będę mógł się nim pokazać na zlocie ;-)
Będę również na bieżąco starał się umieszczać fotki z prac nad moim”wozidełkiem”.

Pozdrawiam.
Ostatnio zmieniony przez center 2009-08-04, 23:47, w caoci zmieniany 5 razy  

JanekE30 

Doczy: 16 Sie 2008
Skd: Warszawa
Wysany: 2008-11-14, 22:16   

No pięknie, pięknie.. dobrze,że trafiłeś na taką, której udało się Ciebie rozkochać :brawo:

Brawa, że zadbałeś o budę, bo w e30 buda najważniejsza jeśli chcesz żeby Ci długo i wdzięcznie służyła.

Trzymam kciuki, żebyś dał radę ze swapem i życzę wytrwałości w pracach.

Pomyśl o wywaleniu owiewek. Do czarnej trumny idealnie pasują czarne lampy z przodu i czarna nera. Na Twoim miejscu pierwsze co bym zrobił to założył halogeny, żeby zatkać te dziury w przednim pasie i zmienił kierunki na dymione. Naklejka z tylnej klapy won. Korek od podtlenku gazotu możesz przenieść pod klapkę wlewu paliwa. Możesz też coś zrobić z tą fiutowatą rurą z tyłu.

Felgi też warto zmienić bo takie to pasują do hondy.

Spróbuj pójść trumną w tym stylu:
http://www.btcf.fi/galler...lberg_e30_3.jpg
http://images23.fotosik.p...dd7855c8med.jpg (tylko inne felgi)
http://www.felgen-man.de/E30neu/E30-6.jpg

Zrobisz co zechcesz. Jak już pisałem życzę powodzenia w pracy i zrobienia z niej porządnej germańskiej helgi :spoko:
Ostatnio zmieniony przez JanekE30 2008-11-14, 23:00, w caoci zmieniany 1 raz  

Wodz_rz 

Wysany: 2008-11-15, 04:14   

Owiewki jak na razie są,ale na stylizacje przyjdzie czas.Czarna lampa też jest w planie jak i nerki.Zdjęcia są robione tuż przed remontem budy i jak pisałeś pozbyłem się tej zbędnej naklejki i zapchałem dziury w pasie halogenami :D Felgi myślę założyć borbet T 16 calowe o szerokości 9cali x4 i je całe wypolerować,ale jak pisałem stylizacją zajmę się po swapie.
Dzięki wielkie za rady.

Pozdrawiam.

FAHER 13 
DIABEŁ TASMAŃSKI

Doczy: 07 Lut 2008
Skd: Chojnice
Wysany: 2008-11-15, 11:53   

beemka widać zdrowa jest podoba mi sie powodzenia w modach :)

G-R-Z-E-Ś 

Doczy: 22 Mar 2007
Skd: Kraków N-H
Wysany: 2008-11-15, 20:46   

Dobry trumniaczek nigdy nie jest zły to jest moje zdanie :mg: i brakuje czarnego przodu a co swapu to dobrze to wymyśliłeś życzę ci powodzenia w dalszych modernizacjach :spoko:

Było E30 325 Touring , E32 730 V8 , E30 325 MT I , E34 540IA , E38 740IA :(

Teraz jest WRANGLER , Cooper S, E81 118i :P

Melis 

Doczy: 04 Lut 2005
Skd: Ostrowite
Wysany: 2008-11-16, 00:03   

Bardzo ładna trumna! :spoko:

Wodz_rz 

Wysany: 2008-11-21, 20:18   

Witam.

Parę dni temu autko uległo małemu wypadkowi :evil: Przypomniała mi się od razu sytuacja z przed dwóch lat.Miałem na zimę przygotowany projekt jak i wszystkie graty do poprzedniego autka.Ale autko uległo wypadkowi i plany poszły na nic,a autko na złom.Tym razem podjąłem decyzje że wyremontuje beemke i zrealizuje swapa.I tu prośba do wszystkich forumowiczów,potrzebuje następujących części.
-maskę
-lewy przedni błotnik
-pas przedni(najlepiej cięty z odzysku)
-pas dolny

Oto fotki już rozebranej buni po wypadku.

Za pomoc z góry dziękuje.
Pozdrawiam.

bartas_E30 

Doczy: 03 Maj 2008
Skd: chojnice - GDAŃSK
Wysany: 2008-12-10, 20:28   

Piekna beemkaa :D mialem taka zielona i zaluje ze sprzedalem :< :< :< :< :< :< pozdrawiam..
Faher :beer: pozdrooo

B - Będziesz
M - Miał
W - Wygodę

Wodz_rz 

Wysany: 2008-12-12, 00:14   [E30] Wodz_rz ->> 1.6M40--->>>M50B25 :-)

Witam.

W końcu coś się dzieje i bunia już nie stoi w garażu przed blokiem :) Dzisiaj z kumplem który mi będzie pomagał przy pracach związanych z moim autem prze wieźliśmy bunie do niego na "monster garage".Jutro planujemy wyciągnąć z niej stare serduszko i przygotować budę do wywiezienia na płytę,żeby na ciągnąć lewą podłużnice.Oto kilka fotek z transportu autka.

Pozdrawiam.

[ Dodano: 2008-12-15, 23:02 ]
Witam.

Troszkę z opóźnieniem ale w końcu zacząłem działać :) Dzisiaj udało mi się wyciągnąć stary silniczek z mojej buni.Na szczęście nie było z tym żadnych problemów.Jutro operację przejdzie dawca i mam nadzieje że pójdzie również łatwo.Kilka fotek z operacji e30 1.6M40.

Pozdrawiam.

[ Dodano: 2008-12-20, 12:39 ]
Witam.

Na razie prace stoją,jutro (21-12-08) jedziemy naszym "wesołym busikiem" bo resztę gratów brakujących nam do złożenia EM-POŁERA :lol: .Oczywiście będą fotki z wyjazdu,hehe.Nowe serduszko nie stoi bez użytku,Już robimy testy czy się nadaje:

Jako stolik na spożycie podwieczorka sprawdza się w 100%,wygodne siedzisko itd :lol:

Pozdrawiam.

[ Dodano: 2008-12-23, 19:21 ]
21-12-08 Wraz z ekipą "wesołego busa" udaliśmy się do wawy do kolegi Szajbaa z forum po brakujące graty.

Udało się zakupić,maskę,przedni pas dolny z dokładką,przedni pas z którego kawałek się nam przyda,lampy,atrapę,zderzak,"nerki" ,końcowy tłumik i magiel ze wspomaganiem..Blacharsko mam już wszystko,do szczęścia brakuje mi wału i odpowiedniej chłodnicy żeby wisko się zmieściło.

Teraz mała przerwa świąteczna spowoduje mały zastój przy pracach,ale mam nadzieje że po nowym roku ruszymy pełną parą.

Fotki już wyciągniętego 2.5 24V wraz z kabelkami :lol:

22-12-08 Udało się jednak wepchnąć moją bunie w kolejkę na płytę. Dzisiaj około godz 16 odstawiliśmy autko fachowcom. Jutro wieczorkiem odbieramy autko :D Jak na razie wszystko idzie zgodnie z planem, a nawet lepiej. Mamy jeszcze kupę roboty do zrobienia, ale mamy zamiar około 17-01-09 odbyć pierwszą jazdę próbną. Oczywiście pierwsza jazda będzie jeszcze bez podtlenku.... hehe

23-12-08 Odebraliśmy EM-POŁERA od fachowców(blacharzy),jestem w pełni zadowolony z ich roboty.Co prawda autko nie było mocno"zdeformowane" i mogło dostać tylko nowe blach z wierzchu i nadal śmigać.Autko ma mi służyć na co dzień do jazdy jak i do zabawy.Dlatego wolałem żeby było na "cacy".W sobotę mamy zamiar ostatni raz w tym roku pogrzebać na "monster garage",mam zamiar przygotować już nowe serduszko do włożenia(nowe uszczelki,filtr oleju,olej itd).Jak czasu starczy to włożyć magiel ze wspomaganiem do budy. C.D.N.

Pozdrawiam.

Oto co mi się udało ulepić w wolnym czasie do tej pory.

C.D.N

Pozdrawiam.
Ostatnio zmieniony przez Wodz_rz 2009-07-26, 15:37, w caoci zmieniany 1 raz  

sebsoniki 

Doczy: 13 Sty 2009
Skd: Rzeszów
Wysany: 2009-07-28, 15:14   

Miałem okazje jezdzic i powiem ze zamiatacz pierwsza klasa. A teraz na tych felgach i z lampami black hella robi piorunujace wrazenie. Pare rzeczy takich jak szpera itp :) i bedzie projekt pierrwsza klasa

Reggie4ever 

Doczy: 21 Gru 2008
Skd: Rzeszów
Wysany: 2009-08-03, 22:25   

To ty kolego jak myślę poszedłeś tak ogniem w piątek koło 16 wzdłuż Heliosa :brawo: Furka konkret. Ja niestety nadal ujeżdżam m40 :help:

Szajbaa 
Fan Marki

Doczy: 04 Mar 2008
Skd: warszawa
Wysany: 2009-08-04, 01:01   

wideze że graty dojechały ; ] te foitki jakos sie dziwnie laduja?

Wodz_rz 

Wysany: 2009-11-29, 14:01   

Witam.

Gleba to podstawa :D

Pozdrawiam.

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach