witam cos bardoz mi piszcy pod maska moze ktos wie cego to mzoe bcy przyczyna?? tu daje krotki filmik z dziwkiem tego przeklenstwahttp://www.hester.konin.lm.pl/piski.MOV mam nadzieje ze dziala do otworzenia potrzebny jest quickTime
pasek jest napewnio dobry!! naciag tez!!
To moim zdaniem pisk z za ciezko pracujacej pompy wody lub wspomagania. Albo opur jest tak duzy ze slizga sie pasek albo sie lozyska zacieraja lub 1 i 2. Sprawdzi po kolei sciagajac pasek napedu pompy a puzniej napedu wspomagania. Acha moze to tez byc rozlatujaca sie rolka napinacza paska rozrzadu. Moze wisko tez moze tak piszczec?
_________________ Zabejcowac wszystkich!
"autosugestia ktora wyjatkowo silnie wplywa na zwiekszenie osiagow"! Truu!
jest to dzwięk zużytego łożyska,musisz sprawdzic gdzie hałasuje
_________________ BIAŁE MOGĄ WIĘCEJ
...tylko i wylacznie bety;)
Anonymous Go
Wysany: 2005-01-25, 17:43
no zdjalem pasek ten na alternatorze i na chwile odpalilem i nei bylo juz gwizdow ale jak nalozylem i napiolem znow sa ciezko zlokalizowac chyba opddam gdzies do mechanika bo nie wiem co to moze byc
Skoro jak zdjales pasek wszystko bylo OK to szukaj wsrod lozysk tych elementow, ktore napedza pasek, czyli lozysko alternatora, pompy wodnej i co tam jeszcze masz.
Sprawdzi czy po zdjeciu paska, na napedzanych elemetach nie ma jakiegos niepotrzebnego luzu i czy wszystkie obracaja sie w miare lekko.
_________________ Zabejcowac wszystkich!
"autosugestia ktora wyjatkowo silnie wplywa na zwiekszenie osiagow"! Truu!
Anonymous Go
Wysany: 2005-01-26, 10:08
dzieki posprawdzam podejrzewam lozysko na alternatorze neistety przy takiej pogodzie - i :cenzura: dostepie do tego paska bede zmuszony opczekac na polepszenie pogody coby nei przymarnznac