Pomógł: 11 razy Dołączył: 19 Mar 2004 Skąd: Warszawa Skorosze
Wysłany: 2004-04-21, 20:27 Ściąga w prawo
Sciaga mi samochodzik lekko w prawo, czy to przy zwykłej jeździe, czy hamowaniu. Czy to może być wina geometrii, ew. powybijanych końcówek drążków kierowniczych??
Wysłany: 2004-04-21, 20:40
przejedz sie na geometrie, szarpaki i takie tam bzdety .... sadze ze wlasnie z koncowkami moze byc juz cos nie tak a pamietajmy ze prawa strona naszej jezdni jest naprawde ciekawa ... niedlugo bedize bardziej sie oplacalo polem po ziemi przejechac niz po tych dziurach tluc ...
zaklad w ktorym ustawaiaja geometrie + szarpakiby wykluczyc luzy
Wysłany: 2004-04-21, 21:15
moze masz po prostu oponki podjechane, mnie sciagalo w lewo, zmienilem kola stronami i ciagnelo w prawo, zalozylem kola na tyl, spalilem laka, zalozylem na przod i idzie prosto - oponki sie wyrownaly...ale oczywiscie luzy w zawieszeniu moga byc powodem tej niesprawnosci.
Maciek, zanim zacznisz wydawać kase na sprawdzanie wozu w zakładzie, to sprawdź najbardziej banalną przyczynę jaka może tylko być. Sprawdź jakie masz ciśnienie w prawym kole, czy niemasz za mało powietrza.
Jak zmieniłem ostatnio opony na letnie i mi wulkanizator za mało dopompował lewą oponę, to mnie ściągało jak jechałem, oraz jak hamowałem. Okazało się, że poprostu miałem za mało powietrza w kole. Też brałem pod uwagę takie przyczyny jak złe wywarzenie kół, geomerię, czy temu podobne sprawy, ale okazało się, że poprostu miałem za mało powietrza
_________________ Nie prosta, lecz zakręt jest wyzwaniem ...
ćisnienie w kołach sprawdzam raz na miesiąc Jest GIT
no coś ty
ja sprawdzam jak widzę że mam flaka 8)
Gość
Wysłany: 2004-04-22, 07:23
loko napisał/a:
no coś ty
jedni mają fure od jerzdzenia drudzy od rodziców
Anonymous Gość
Wysłany: 2004-04-22, 07:43
DRACK napisał/a:
jedni mają fure od jerzdzenia drudzy od rodziców
Z laski swoje przestancie po sobie jechac na forum, robcie to na prv.
Dzieki,
dUSk
Gość
Wysłany: 2004-04-22, 21:16
troszke off topic
Kiedys pracowalem w firmie gdzie przyszlo Mi jezdzic samochodem ciezarowy m-ki Lublin. Penego razu zostawiajac "wozek" w ASO (fura miala ok 5 mcy) poprosilem aby poprawili geometrie, zbieznosc czy co tam chca, bo mi sciaga w prawo. Nastepnego dnia odebralem samochod. Jakiez bylo moje zdziwienie kiedy wracajac do firmy okazalo sie ze sciaga w lewo. Z lekka zajezony wracam do tegoz samego pana mechanika w serwisie i Mu o tym ze zostawilem wozek sciagajacy w prawo a po naprawie odebralem sciagajacy w lewo. A pan z grobowa powaga na twazy odpowiada - " No panie kochany w kturas musi sciagac"
kaprys Gość
Wysłany: 2004-04-23, 11:02
loko napisał/a:
SmasherE30 napisał/a:
ćisnienie w kołach sprawdzam raz na miesiąc Jest GIT
no coś ty
buahaha Loko to ty cały czas sprawdzasz?
przecież masz flaka z fiflaka
cały czas...
a co do prawej strony to fakt ... z lewej jeszcze nic nie wymieniałem a z prawej już sworznie i końcówke drązka...