zakladam za masz iw samochodzie inst lpg !
jaki masz silnik ?
czy odpalasz samochod na bezynie czy na lpg?
cz masz peknieta lub nieszczelna obudowe filtra? (tam gdzie jest doprowadzony gaz do kolektora )
czy masz sprawny elektrozawor gazowy ? (w nowszycz inst sa 2)
na 90% stawiam na peknieta lub nieszczelny uklad dolotowy/obudowa filtra
Pomg: 1 raz Doczy: 22 Gru 2004 Skd: Poznan-Rataje/Czecha
Wysany: 2005-01-12, 23:12
Hmm pudzian a masz gaz w samochodzie? Jak tak to to jest normalny objaw po jakims czasie czasami a zwlaszcza w cieplejsze dni czuc gaz w srodku. Poprzednia bryke jak mialem zagazowana to tez po pewnym czasie czasami bylo czuc w srodku gaz jak jezdzilem, to jest niestety urok samochodu z instalacja gazowa
_________________ BMW E30 318 iS 90' Coupe Diamantschwarc metalic coraz blizej idealu (czyt oryginalu z lekkim upiekszeniem)
samochod odpalam na benzynie ale zebys wiedzial mam ten plastik pekniety od przplywki obudowa filtra powietrza klejony byl jakas zywica czy czyms taki ja nie kleilem poprzedni wlasciciel i tak a gaz czuje nie w srodku tylko na zewnatrz pozdro
_________________ sprzedam czesci do e30
gg 4521730
tel 607254606
duchPW [Usunity]
Wysany: 2005-01-12, 23:41
... a może przyokazji masz za bardzo odkręconą śrubę regulującą dopływ gazu i dlatego cały gaz sie nie spala - duże masz spalanie?
skoro masz gaz na śrubę, to można sobie samemu ustawić, a ja tam wolałbym wydać te 2-3 dyszki na gaz właśnie - przykręcić taak, zeby moc spadła i przejechać się, potem trochę odkręcić - podwyższyć kopa... i tak do momentu, aż autko przy odkręcaniu nie będzie już miało lepszego kopa - wówczas mocy już nie zwiększysz a tylko zużycie gazu - po to jest śruba, żeby wybrać co jest dla ciebie najbardziej korzystne