Wysany: 2009-06-14, 20:51 zawyżający licznik i głośny wał
Witam. Licznik w moim aucie przekłamuje o dość sporo.. np żeby jechać normalne 50km\h na liczniku muszę mieć 65, na setce 115km\h, jeśli jadę 170km\h to nawet znak ostrzegawczy na autostradzie się nie zapali.. Co jest powodem takiej rozbieżności? Posiadam standardowe felgi i opony.
Drugim problemem jest głośny most. Gdy przekroczę 70km\h na liczniku zaczyna się głośne mielenie z tyłu auta.. Wiem że nie jest to autko pierwszej młodości ale może coś uda się zdziałać
Drugim problemem jest głośny most. Gdy przekroczę 70km\h na liczniku zaczyna się głośne mielenie
A możę lożyska nie zaraz musi to być most.
yanoo napisa/a:
Licznik w moim aucie przekłamuje o dość sporo
mysle ze ktos grzebał w liczniku,dosc nieudolnie,albo zakładał białe tecze itp,możesz ustawic wskazówkę według Gps,choc też sa lekkie przekłamania,albo znajdz kogoś kto legalizuje tachografy,na pewno pomoże.
co do głośnej pracy tyłu to jest to jednostajne narastające mielenie które słychać centralnie ze środka a nie po bokach..
co do licznika.. jest to możliwe że te autko przy ponad 4,5 tyś obrotów na 5. biegu jechało nieco ponad 130km\h? Nie orientuję się jak jest w tych modelach z takim silnikiem
To nie są standardowe opony oryginalny rozmiar na 14 J jest 195/65R14 i to może być przyczyna oszukującego licznika
_________________ Czasami Na Drodze Spotykam Prawdziwych Szaleńców, Pędzą Na Złamanie Karku, Wbrew Rozsądkowi... Naprawdę... Czasami Aż Mi Jest Ciężko Ich Wyprzedzić !
Było E30 325 Touring , E32 730 V8 , E30 325 MT I , E34 540IA , E38 740IA
dała by coś zamiana kół na 15'' ? Ewentualnie gdzie szukać rozwiązania..
[ Dodano: 2009-06-19, 21:00 ]
Pytałem mechanika co może być przyczyną takiego zawyżania.. Powiedział że może ktoś zamienił dyfer z innego modelu. Jeśli tak to po co taka zmiana ?