Wysany: 2009-06-13, 16:39 Dieter Schey Alsentz - tuner BMW ?
Jak w temacie - na necie nie mogę znaleźć wiele informacji ntt, a u kolegi w garażu stoi zrobione E34 - z zewnątrz, no i silnik napewno jest grzebany - M20B25, jest sporo mocniejszy niż standardowe E34 z M20 pod maską + do tego jakiś pakiet stylistyczny z którego niewiele zostało:/ . Dokładniejsze info, czy jakieś fotki bedę miał prawdopodobnie po niedzieli.
Czy ktoś ma jakiekolwiek info na temat przeróbek ?
Jak w temacie - na necie nie mogę znaleźć wiele informacji ntt, a u kolegi w garażu stoi zrobione E34 - z zewnątrz, no i silnik napewno jest grzebany - M20B25, jest sporo mocniejszy niż standardowe E34 z M20 pod maską + do tego jakiś pakiet stylistyczny z którego niewiele zostało:/ . Dokładniejsze info, czy jakieś fotki bedę miał prawdopodobnie po niedzieli.
Czy ktoś ma jakiekolwiek info na temat przeróbek ?
A ile tych koni ma więcej i czym różni się silnik ?
_________________ Nie Umiesz Ustawić Zaworów w Swoim M20/M30 ? Call On Me !
Nie była hamowana, więc nie wiem. I pewnie nie będzie na hamowni . . . Z zewnątrz silnik poza deklem i baranami niczym się nie różni, postaram się sprawdzić kompa, może na nim coś pisze. . .
A znalazłem narazie tylko to :
http://www.lenz.de/filead...nz_de_162_D.pdf
_________________ Części do BMW E46 & E90 E91
tel.: 508 129 719
hej . .. . . . nie nie . . . koleś kupił za śmieszną kasę, i sprzedaje bo m się nie chce tego rozbierać . . . . Nie on zagazował, tylko poprzedni niby posiadacz BMW. A co do pytania, ktoś ma jakieś konkretne odpowiedzi ?
_________________ Części do BMW E46 & E90 E91
tel.: 508 129 719