I tylko pozasłaniac folią co się tylko da co jest związane ogólnie z prądem.
PZDR - henry
_________________ HENIEK
Klubowicz
BMW E30 325i (szpera 3,25) z s50b32 - made by MGarage &(suspension) Lukas Performance !
Ale będzie jeszcze coś.......!!!
podjec na Karcher czy Slonia poczekaj az wystygnie silnik spryskaj DETERSILEM - ok 25zl puszka - poczekaj 10min splucz ciepla woda pod cisnieniem podem najlepiej wydmuchaj ze szczelin spezonym powieterzem - 15zl puszka - i wszystko
Ale podjedz na Robowash center i za 25zl Ci umyja, wydmuchaja i wysusza
_________________ Pozdr. Łukasz
Renault Espace 2.0dci '07
Peugeot Partner 1,9d '99
Fiat 126 '99
Baur TC2 '86
Pomg: 10 razy Doczy: 23 Lis 2004 Skd: Warszawa-praga
Wysany: 2005-01-23, 22:27
a najtansze wyjscie...bierzesz od mamy plyn do mycia okien z dodatkiem ludwika,pryskasz ile wlezie,pluczesz karcherem na samoobslugowej myjni tj.slon,carman itd i powtarzasz raz jeszcze ta sama czynnosc..
bylo kiedys o tym pisane ale ja osobiscie nie ryzykowalbym na wlaczonym silniku.poczekaj az wystygnie i dopiero pryskanie a po calej robocie odczekaj az troche wyschnie...w tym czasie mozesz wyczyscic na glans srodek bety plakiem itd.
pozdro
Ja myłem silnik już parę razy. Kup na sobie środek do mycia silnika, spryskaj cały (nie rozgrzany) silnik, bardziej brudniejsze miejsca wyczyść szczotką i spłukaj najlepiej karcherem, ale i szlaufem też dawało pozytywny efekt. Potem odpal silnik i niech sobie pochodzi aż wyschnie