BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
[PROBLEM] NIVO E34
Autor Wiadomo
Anonymous
Go
Wysany: 2004-12-30, 22:55   [PROBLEM] NIVO E34

Mam pytanie, jak sprawdzić, że system regulowania wysokości tylniego zawieszenia działa poprawnie? Chodzi o BMW E34 540. Pytam się bo mam wrażenie, ze cos tył mi nisko w stosunku do przodu siedzi.....

I drugie pytanie, czy do tego układu (serwo/regulacja wysokości) zamiast płynu "PENTOSIN CGF 11 S" można wlać jakiś normalnie dostępny odpowiednik/zamiennik....

Kuba

sarna1 
hooligan rootz

Pomg: 15 razy
Doczy: 19 Mar 2004
Skd: Słupsk
Wysany: 2004-12-31, 01:13   

hej, system nivo mozesz sprawdzic w bardzo prosty sposob - wloz do bagaznika ze 100 kg obojetnie czego (albo posadz 3 roslych kolegow na tylnej kanapie) jak auto siadzie jeszcze bardziej to Nivo kaputt, jak sie podniesie do wysokosci wyjsciowej to nie masz sie czym martwic....

P.S. Tak wlasnie dzialalo Nivo w E34 Touring ktora ujezdzalem - wiec sadze ze u Ciebie bedzie analogicznie.

Co do oleju - nie pmoge - zadaj pytanie na www.bmw-klub.pl/forum
tam jest wielu uzytkownikow touringow jak i e32,e38 z Nivo wiec na pewno ci pomoga

Pozdrawiam,

Anonymous
Go
Wysany: 2004-12-31, 13:55   

A czy ktoś z was mógłby wyjasnic zasade działania NIVO? TZn od początku czyli zbiorniczka na płyn do końca czyli Amorków? Jakie yurządzenia tam są po drodze i jak to działa?

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: