BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
M20 B20 to k-jetroniks czy l-jetroniks??
Autor Wiadomo
funnaki
[Usunity]

Wysany: 2004-12-30, 13:14   M20 B20 to k-jetroniks czy l-jetroniks??

witam. bylem dzisiaj dowiedziec sie ile bedzie koszytowac zalozenie gazu do mojej bemci (e28 520 M20B20 z 82 roku) i gosciu powiedzial ze to k-jetroniks i ze nie ma sondy lambda?? to prawda??

Anonymous
Go
Wysany: 2004-12-30, 13:20   

wielce prawdopodobne

KJETRONIC to pompa mechaniczna
LJETRONIC to wtrysk elektroniczny

wystarczy spojrzec na silnik -> jak do wtryskow dochodza "druciki" to masz LJET
jak dochodza brazowawe rurki to jest KJET

a czy masz sonde najlepiej sprawdzic patrzec czy ok. 0,5m od glowicy na wydechu jest czujnik podlaczony "drucikiem"

hehe
jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o "druciki"

HAMANN E30 
German-Style

Doczy: 26 Sie 2004
Skd: BYDGOSZCZ
Wysany: 2004-12-30, 15:43   

mozesz to sprawdzic jescze,poprzez wyjecie sterownika silnika(tzw.komputerka) on prawde Ci powie :wink:

Anonymous
Go
Wysany: 2004-12-30, 15:47   

KJET nie ma komputerka 8)

HAMANN E30 
German-Style

Doczy: 26 Sie 2004
Skd: BYDGOSZCZ
Wysany: 2004-12-30, 15:53   

dlatego napisałem,ze jesli jest komputerek "to prawde powie" bo kolega nie jest pewny czy to k-jet czy l-jet. :wink:

SmasherE30 
Coś tam wiem

Pomg: 11 razy
Doczy: 19 Mar 2004
Skd: Warszawa Skorosze
Wysany: 2004-12-30, 17:15   

A Ljet ma sterownik pod maską przy nadkolu?

This post was sponsored by letter ///M like Maciek ;)

funnaki
[Usunity]

Wysany: 2004-12-30, 17:44   

no i juz wiadomo..jest to k-jet...a instalacja do niego kosztuje 1800 zl, ale bez komputera (ponoc nie potrzebyn bo sondy nie ma) i z jakas sruba (to chyba w gaznikowcach jest). jak tak dalej pojdzie podziekuje za gaz ;) pozdro

Anonymous
Go
Wysany: 2004-12-30, 18:30   

SmasherE30 napisa/a:
A Ljet ma sterownik pod maską przy nadkolu?

Ma tam gdzie Motronic.

Anonymous
Go
Wysany: 2004-12-30, 22:03   

stary,tydzien temu zalozylem instalke do m20 b20 k-jet za 1300 w wawie...
wiec jakie 1800 ? :shock:
z tego co wiem wszedzie poza wawa taniej...
instalka na srubie bo co innego wsadzic jak to mechaniczny wtrysk...
swoja droga byly w e28 seryjnie k-jety?

lukasz
[Usunity]

Wysany: 2004-12-30, 22:53   

Moim zdaniem to stanowczo za drogo ,poszukaj gdzie indziej,za taka prosta instalacje na srube tak drogo tak jak powiedzial funnaki mozesz dac cos kolo 1300, chyba ze chcesz butla w kolo to dodatkowe 150-200. Jak przyjedziesz w RADOMSKIE to ci za tyle zaloze. :twisted: Pozdro :twisted:

sarna1 
hooligan rootz

Pomg: 15 razy
Doczy: 19 Mar 2004
Skd: Słupsk
Wysany: 2004-12-31, 01:18   

funnaki napisa/a:
no i juz wiadomo..jest to k-jet...a instalacja do niego kosztuje 1800 zl, ale bez komputera (ponoc nie potrzebyn bo sondy nie ma) i z jakas sruba (to chyba w gaznikowcach jest). jak tak dalej pojdzie podziekuje za gaz ;) pozdro

mialem takie instalki w Motronikach w E30 i E34Vanos i sprawowaly sie OK wiec zakladaj.

Marcin e30 
obibok :)

Pomg: 1 raz
Doczy: 20 Cze 2004
Skd: Łowicz
Wysany: 2004-12-31, 12:34   

z własnego doswiadczenia wiem ze k-jet nie lubi gazu. podstawa to dobrze świece, przewony WN, i dobrze ustawioiny zapłon. Jak coś będzie nie tak to zaraz zacznie strzelać i kichać i będą sie różne rzeczy działy.

AMISZ 

Doczy: 08 Pa 2004
Skd: Jarocin
Wysany: 2004-12-31, 12:41   

Ja ma k-jet i własnei nie miałęm ustawionego zapłonu dobrze i wtedy wystrzały sie zaczły skutek taki ze wtrysk wylecial Wystraczyło go włożyc spowrotem) od wystrzału :( i pogieła sie blaszka spietrzająca hmm przez to nei chodzi na benzynie!!

Miki 

Doczy: 11 Kwi 2004
Skd: z kreskówki ;)
Wysany: 2004-12-31, 15:44   

lukasz napisa/a:
Moim zdaniem to stanowczo za drogo ,poszukaj gdzie indziej,za taka prosta instalacje na srube tak drogo tak jak powiedzial funnaki mozesz dac cos kolo 1300,

za drogo?
może ale lepiej zapłacic wiecej w pożadnym zakładzie niz wstawiac gaz u "pana Kazia --złotej rączki" :twisted:

Marcin 
Nurburgring Fan

Pomg: 2 razy
Doczy: 10 Sie 2004
Skd: Katowice
Wysany: 2004-12-31, 18:26   

Dwa lata temu poprzedni wlasciciel zagazowal moja 323i M20B23 na K-Jet za 1900 pln. Usluge wykonano w zakladzie Czakram (znany na poludniu Polski) uzywajac instalki BRC.

Trzeba przyznac, ze nigdy nie mialem z ta instalka problemu. Tylko raz zdarzyl sie strzal, ktory spowodowal jedynie wyrzucenie wtryskow z kolektora. Wystarczylo je spowrotem wlozyc i znow dzialalo.

Marcin e30 
obibok :)

Doczy: 20 Cze 2004
Skd: Łowicz
Wysany: 2005-01-01, 01:52   

Jeśli jest K-jet to do wtrysków dochodzą tylko wężyki z paliwem, a jeśli jest co innego to już do każdego wtrysku jest wpięta elektryka

Scigany 

Doczy: 15 Sie 2004
Skd: Gliwice
Wysany: 2005-01-01, 02:25   

Dokladnie , przy K-Jetronic podstawa przy gazie jest dobrze ustawiony zaplon, przewody WN i swiece. Mialem auto z K-Jetronic zagazowane, i zdarzyly mi sie dwa wystrzaly na poczatku co uszkodzilo klape spietrzajaca, i dobrym ustawieniu zaplonu jezdzilem przez ponad rok bez ani jednego wystrzalu. Ogolnie to odradzaja gaz przy k-jetronic, bo dosc destruktywnie cofki dzialaja na ten uklad. Ale jak ktos dba, to nie bedzie mial problemu. Ja w zasadzie jezdzilem tylko na gazie, wiec odlaczylem pozniej rure od przeplywomierza i bezposrednio w przepustnice wmontowalem filtr stozkowy, i naprawde byla duza roznica, nie chodzi mi tu o moc, ale o szybkie wkrecanie sie z niskich obrotow. Chodzi o to, ze mieszalnik jest przy przepustnicy, a przy k-jetronic droga powietrza jest dosc dluga. A tak, to zaraz przy mieszalniku byl dostep powietrza ze stozka. Wczesniej wygladalo to tak, ze wdepniecie do oporu pedalu gazu na postoju powodowalo zadlawienie sie i auto robilo kangura. W momencie jak polepszyl sie dolot, to razem z wdepnieciem auto reagowalo pieknym mieleniem kol :)

tak to wygladalo http://www.rzepaknet.us/~scigany/kjet.jpg

gg 3437874

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: