BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
[E36] Święty
Autor Wiadomo
Święty 
Poszukaj zanim napiszesz !!!

Doczy: 20 Lis 2008
Skd: Czernikowo
Wysany: 2009-01-17, 15:16   [E36] Święty

Witam.

Jakiś czas temu kupiłem sobie swój pierwszy samochód. Szukałem wszystkiego co ma większy silnik. Patrząc na allegro i otomoto wyskakiwały mi głownie bmw i czasem jakieś audi B4 2.6 litra, ale znowu quatro. Wiec zabawa byłaby dużo mniejsza. Skupiłem sie głównie na bmw 325 i 328. Te drugie były za drogie niestety wiec zostało tylko 325. Było mało konkretnych i zadbanych sztuk więc wybrałem się w daaaleką podróż po Polsce. Wybrałem sobie za cel jakieś 325 stylizowane na m3. Gdy dotarłem po kilku ciężkich godzinach jazdy okazało się kompletnym trupem. silnik niby miał mieć 220 koni a z jazdy wynikało ze zostało mu ich coś koło 140 max. Szkoda było tak dalekiej trasy więc szukałem jakieś innej w drodze powrotnej do domu. Znalazłem w okolicach Łodzi czarna 325 i po drodze podjechałem ja zobaczyć. Ta beemka była kompletnie bez jakiegokolwiek tuningi czy stylizacji. Jak ją fabryka wypósciła tak wyglądała. Po przejażdżce byłem w szoku jak jeździ w porównaniu z poprzednią. Mimo iż była już noc zdecydowałem się ją kupić i nie zrobiłem błędu.

Silnik - 325i bez gazu
Wyposażenie - Skóra, klima dwustrefowa, elektryczne lusterka i szyby, ABS, alufelgi oryginalne ( na zdjęciach zimówki ), centralny zamek, dołączany hak, poduszki, wspomaganie kierownicy.
Rok - 1994 sedan

Tak jak pisałem absolutnie tak jak fabryka ją wydała. Żadnych zmian i tuningu. Prowadzi się świetnie. Po kilkunastu próbach zmierzenia przyspieszenia wyszło średnio 7.5s do 100 km/h Sam nie mogłem uwierzyć z kumplem, ale tak wychodziło. Max prędkości nie wiem nie ma gdzie sprawdzić. 200 km/h ma bez problemu dalej trzeba hamować.

Jedyne co mnie przeraża to spalanie, które oscyluje w granicach 18 litrów przy ostrej jeździe.

Mieszkam blisko Puzona i Abu więc znają moją beemke.

Mam kilka planów ale narazię kompletny brak kasy.
- szpera to podstawa
- sprzęgło bo trochę ciągnie
- ALU żeby zwiększyć trakcje
- kilka drobnych napraw

Może jakieś przednie światła. Ale to sie jeszcze zastanowię.

Chce ją zachować w takim stanie wizualnym jak jest. Niepozorna, ale sporo potrafi. Dużo osób już sie zdziwiło.

Ostatnio zmieniony przez High-Tech 2009-03-04, 11:48, w caoci zmieniany 3 razy  

alexil 

Doczy: 24 Gru 2006
Skd: Stalowa Wola/Kraków
Wysany: 2009-01-17, 15:53   

Ładna baza. Powodzenia w modyfikacjach.

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach