BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
spalona wiazka
Autor Wiadomo
sebo 

Doczy: 02 Sie 2004
Skd: kobyłka near wawa
Wysany: 2004-12-26, 18:28   spalona wiazka

w wilgilie stary zafundowal mi spalenie wiazki przetarl sie jakis kabel no i popalilo sie troche izolacji na kablach w wiazce silnika wszystko dzisiaj rozbebeszylem wymienilem kable ktore sie ogolocily na reszte pozakladalem koszulki i zaznaczam ze zaden z kabli nie byl zweglony ani przepalony(nie mial przerwy) po podlaczeniu wszystkiego pyk silnik sie uruchomil wszystko ladnie ale po chwili odkrylem ze samochod zalapuje odcinke przy 1400 obr na zimnym silniku na cieplym zaczely spadac obroty i silnik nie reaguje prawie na gaz ja mu w gaz a on sie dlawi obroty nie sa w stanie przekroczyc 1000 i na dodatek najczesciej gdy go uruchamiam na chwile zakreci i zgasnie trzeba mu przytrzymac gaz i zaskoczy ale i tak obroty jalowe sa rzedu 400-500 nie wiem co tu dalej dzialac teraz sie ciemno zrobilo i juz raczej nic nie zrobie ale moze wy macie jakies pomysly??

była E30 320i coupe

SmasherE30 
Coś tam wiem

Pomg: 11 razy
Doczy: 19 Mar 2004
Skd: Warszawa Skorosze
Wysany: 2004-12-26, 18:33   

nie tylko instalacjaq mogła się spalić :roll: może jakies czujniki również, a może po prostu wszystkiego nie sprawdziłęs, może spaliło się coś w części osłoniętej wiązki :roll: Baaardzo kiepska sparwa :x

This post was sponsored by letter ///M like Maciek ;)

sebo 

Wysany: 2004-12-26, 18:41   

powiem tak spalil sie wlasciwie jeden kabel bo to on prawdopodobnie dotknal do masy a reszta poprostu zaczela sie topic pod wplywem temp. a co do czesci oslonietej to jak sie tym zaopiekowalem to w wiazce silnika nie bylo nawet jednego oslonietego kabelka wszystko przejrzalem i wiazka sie topila tylko wzdluz tej lini jaka biegl ten kabel zwarty tak ze w sumie tylko byly potopione kable otaczajace ten ktory zwarl hmm a spalenie czujnikow?? nie sadze zeby od tego spalil sie czujnik temp. czy polozenia przepustnicy czy polozenia walu sam nie wiem jutro jeszcze zobacze jakie ewentualnie bledy generuje komp.

była E30 320i coupe

duchPW
[Usunity]

Wysany: 2004-12-26, 21:56   

niewykluczone, że zrobił ci się jakiś błąd na kompie

sebo 

Wysany: 2004-12-27, 00:05   

ciekaw jestem czy to moze sam komputer nie padl bo prawdopodobnie do tego kabla (+12) przywarly kabelki z kompa ktore steruja przekaznikami i moze jakies obwody sterowania kompa padly ciekawe czy komp wygeneruje taki blad??? aha i jeszcze jedno ale to ktos musialby miec dobra pamiec podczas tych ogledzin znalazlem jeden kabel ktory uczestniczyl w tym zwarciu jest to cienki kabelek cos jak sygnalowy lub sterowania okolo 0,25mm2 przekroju byl w przezroczystej izolacji i wychodzil z wiazki kompa tej obok akumulatora niestety nie odnalazlem gdzie ten kabel wedrowal i czy wogole gdzies on dochodzil bo w polowie poprostu sie skonczyl czy ktos jezeli dojrzal by ten kabel w wiazce moglby zobaczyc gdzie on prowadzi?

była E30 320i coupe

loko

Doczy: 19 Mar 2004
Skd: Wawka
Wysany: 2004-12-27, 01:11   

sprobuj na chwile innego kompa podpiąć na którym ci silnik odpali.... jeśli odpali i będą te same objawy to znacvzy że to nie komp. jeśli wogole nie będzie chciał odpalić to się nie martw bo może po prostu akurat z tym kompem nie chce działać...

sebo 

Wysany: 2004-12-27, 12:00   

dobra podpjalem zarowke do kompa w celu diagnozy a tu niestety lipa brak reakcji zarowki na pieciokrotne max-min przepustnica nawet nie zamrygala raz jedno jest pewne jest reakcja na przeplywke ale wytryski odcinaja sie przy okolo 1400obr poprostu wylaczaja sie cyk cyk cyk obroty do 1400 i cyky cyk juz nie ma spadnie do obrotow okolo 1000-900 i cyky cyk znowu wraca czyli wtryski dzialaja a kompa zeby sprawdzic nie mam jak na podmianke:/ chyba ze ewentualnie bedzie dzialac z 2,5 ale to tez nic pewnego czy uda mi sie go zalatwic..

dobra wyjalem kompa rozebralem no i na pierwszy rzut wszystko ok ale po dluzszych ogledzinach nadpalona sciezka i dwie nogi ukladu philipsa (obudowa plcc) takiego duzego obok EPROMu i teraz jestem ciekaw czy duzy uklad jest martwy czy tylko mial przeciazenie i dziala dalej moze ma ktos kompa na sprzedaz do m20 b20 i poszedlby na uklad ze jak mi zadziala to biore a jak nie to nie??
nr sterownika : 0 261 200 172

proszę używać funkcji "zmień"

była E30 320i coupe

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku