Wysany: 2008-10-15, 00:20 duzy OBC w miejsce malego e30
Mam duzy komp OBC do e30, niestety bez zadnej wiazki, w aucie posiadam fabrycznie malego kompa. Czy podlacze duzego tak zeby dzialalo cokolwiek czy jest to niemozliwe.
Zapytaj w Aso ale podejrzewam że cena będzie nieprzyjemna, sam kop kosztuje 600Euro wg bmw fans, a ta wiązka ma naprawdę dużo kabli i czujników,
Myślę że jedynym realnym miejscem (nie licząc szansy 1/10000) poszukiwań takiej wiązki będzie ebay.com a dokładniej USA tak większość e30 wychodziła w skórze silniku 2,5 i z OBC2.
Czyli sam komp bez wiazki jest nic nie warty? Nie ma mozliwosci podpiecia go pod wiazke OBC1? Coz trzeba bedzie szukac, ew. ile moge dostac za sam OBC2?
Pomg: 11 razy Doczy: 24 Gru 2006 Skd: Stalowa Wola/Kraków
Wysany: 2008-10-16, 12:41
Manetka nie jest potrzebna do prawidłowej pracy OBC-służy tylko do zmiany funkcji, czyli nie musimy się bawić w klikanie przycisków na kompie. "Centralka" (jak to nazwałeś) też nie jest konieczna-jest to sterownik immobilisera i bez niego nie możemy korzystać z blokady zapłonu przy pomocy kodu w OBC. Wszystkie inne funkcje działają.
Nie chcę zakładać nowego tematu, więc podepnę się tutaj.
Jak jest z OBC z wersji angielskiej/amerykańskiej? Chodzi mi o wskazania w milach na galon (zużycie paliwa) i milach (prędkość) - da się to zmienić bez problemu na "europejskie" miary?