Witajcie.
Jedno szybkie pytanko, czy polecacie kogoś z Allegro kto ma dobre dystanse, pytam bo nigdy nie stosowałem dystansów a potrzebuje do moich felg coś takiego zakupić.
Pozdrawiam
_________________ Życie jest bezwzględne nie lituje się nad nikim...
Pokój jego duszy...KRIS 27.09.03
Pomóg³: 4 razy Do³±czy³: 19 Mar 2004 Sk±d: Krakow/Tbg
Wys³any: 2008-05-14, 23:11
no jak masz roznice miedzy otworem centrujacym w feldze a tym co jest na piascie to da rade zrobic jak nie to musisz miec z tego co mowi Jacek z PZN minimum 10 mm - nie polecam jakis 5 mm dystansow - ja mam teraz i mi rzuca kierownica
Pomóg³: 14 razy Do³±czy³: 10 Sty 2006 Sk±d: o/PoznaÅ„
Wys³any: 2008-05-14, 23:17
urbi napisa³/a:
no jak masz roznice miedzy otworem centrujacym w feldze a tym co jest na piascie to da rade zrobic jak nie to musisz miec z tego co mowi Jacek z PZN minimum 10 mm - nie polecam jakis 5 mm dystansow - ja mam teraz i mi rzuca kierownica
mas zbicie bo prawdopodobnie felga ma duże sfazowanie i nie opiera się na kołnierzu piasty po podłożeniu 5mm dystansu, miałem tak w Schmidtach... biło jak choera, dopiero dorobienie 8mm dystansy z kołnierzem wyeliminowało problem
co do kołnierza to jeżeli otwór centujący w feldze i na piaście jest ten sam to minimum żeby taki dystans z kołnierzem zrobić musi być 18mm, jeżeli piasta ma 57 a felga p 65 to da się zrobic dystans gr 5mm
_________________ Z�OCENIE i CHROMOWANIE śrubek od felg !
Pomóg³: 4 razy Do³±czy³: 19 Mar 2004 Sk±d: Krakow/Tbg
Wys³any: 2008-05-14, 23:44
jak to 8 mm i kolnierz ? jesli mam 57 mm centrowanie w feldze to lepiej powinno jezdzic bez dystansu a nie z jeszcze wiekszym bez kolnierza ! o co kaman ?
co zrobic jesli faktycznie fela ma wiekszy frez i sie nie opiera jak nalezy ?
Pomóg³: 14 razy Do³±czy³: 10 Sty 2006 Sk±d: o/PoznaÅ„
Wys³any: 2008-05-15, 15:20
urbi napisa³/a:
ile musi miec wtedy minimalnie grubosci ?
ponoć 18mm chodzi o to że kołnierz na feldze ma 10mm jakoś dlatego też nie idzie zrobic tego kołnierza na dystansie bo po prostu nie będzi emiał się na czym trzymać
_________________ Z�OCENIE i CHROMOWANIE śrubek od felg !
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach