BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
[E30] Dyfer
Autor Wiadomo
Cinek 

Doczy: 30 Sie 2006
Skd: Olkusz
Wysany: 2008-04-18, 13:01   [E30] Dyfer

Witam, może ktoś opisać jak powinno się wykonać dokładnie krok po krooku wymianę dyfra? Mam E30 Turing 1.8 M40 90' podobno przełożenie mam 4,37. Muszę dawać taki sam? A co jeśli bym zamontował dyfer o przełożeniu 4,10? Albo jeszcze inny? Słyszałem że trzeba obracać wałem dotąd aż półoś wykona 360 stopni.I tyle ile musimy wykonać obrotów wałem to takie jest przełożenie. Np czteru i jedna czwarta 4 i 1/4 obrotu to dyfer 4,27 itd. Prawda to jest?

Łukasz 
Samotny Nawigator

Pomg: 22 razy
Doczy: 26 Sie 2004
Skd: W-wa
Wysany: 2008-04-18, 13:10   

masz tabliczkę na dyfrze, masz strasznie krótkie przełożenie, ja bym zmienił - jeśli do cywila - na 3.90 lub 3.73 - a 4.10 to już w ogóle na luzie. Ja miałem w 1.8 m40 3.45 :twisted:

MAJSU 

Pomg: 14 razy
Doczy: 14 Wrz 2006
Skd: Warszawa
Wysany: 2008-04-18, 14:12   

Masz pewnie przełożenie 4,27. Jeżeli zależy ci na przyspieszeniu zostaw taki jaki jest bo krótszych to już chyba nawet niema :) Jeżeli chcesz mniej wachlowac dźwignią zmiany biegów i dużo jeździsz w trasach załóż dyfer z dłuższymi przełożeniami...

Ja mam 4,27 u siebie i nie narzekam...

bono20002 
W.G.M.

Pomg: 9 razy
Doczy: 05 Mar 2008
Skd: Mińsk Maz.///Otwock
Wysany: 2008-04-22, 08:15   

siema.
po pierwsze..po co ci dwa prawie takie same tematy?? w tamtym mogłes sie rozpisać
http://beemka-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=30421

tam tez po krótce opisałem co nie co..

co do wymiany
potrzeb ci:
kanał,
druga osoba najlepiej.
i narzedzia które w poprzednim temacie wymieniłem

po krótce:
odkrecamy 16 śrub od pół osi, później 4 śruby na krzyżaku, śrubę od poduchy i 4 śruby głównego mocowania do podowzia i belki(PRZY TYM UWAŻAJAC ŻEBY NA GŁOWE CI TE 20 CZY WEICEJ KG Nie SPADŁO)

i taka filozofia..
zakładając...proponuje w odwrotnej kolejnosci....najpierw śruby od góry czyli mocowanie do belki i podwozia, później poduchę, krzyżak, i półośki...

co do zmiany przłożeń itp...załóż 4,27 bo to jest seria...przy większym juz bedziesz machał lewarkiem jak oszalały..
wiesz dlaczego te 1,6 czy 1,8 sie tak dobrze w miarę zbierają?? włąśnie dzięki odowiednim dyferkom...ja w IS'ie mam 4,27 i powiem ci że trzeba sie namachać juz..(ori 4,10)

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: