BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
Tylny spryskiwacz w Touringu - jaki przewod?
Autor Wiadomo
Bruner 

Pomg: 16 razy
Doczy: 16 Lip 2004
Skd: Tczew
Wysany: 2008-04-13, 11:15   Tylny spryskiwacz w Touringu - jaki przewod?

Mialem przetarty przewod do spryskiwacza tylnej szyby w E30 Touring, wymienilem go ale ten nowy mimo ze wzmocniony i zamontowany w koszulce ochronnej do przewodow elektrycznych wytrzymal jakies 3 tygodnie, przetarl sie tak samo jak stary przy zawiasie. Jaki przewod kupic zeby wytrzymal troche dluzej? Paliwowy, silikonowy, w oplocie? Jaki bedzie najmocniejszy? Ten ktory zalozylem tez niby byl wzmocniony (zbrojony), ale itak nie wytrzymal zbyt dlugo -przewod jest narazony na zalamywanie i ocieranie przy otwieraniu bagaznika. Co kupic i jak to zabezpieczyc zeby bylo ok, bo nie chce mi sie co miesiac sciagac tapicerki? Teoretycznie paliwowy powinien byc najmocniejszy, ale jest gruby i sztywny, wiec nie wiem czy sie nada, poza tym pod plastikowa oslona zawiasu jest dosc ciasno.
Aha, wie ktos moze jaka ma srednice i ile powino byc tego przewodu, bo nie pamietam? 3 metry chyba wystarcza?
E30 318i Touring '92
E30 325e '86
E30 320i '90
Ostatnio zmieniony przez Bruner 2008-04-13, 11:45, w caoci zmieniany 1 raz  

jackx 

Doczy: 07 Sty 2007
Skd: Warszawa
Wysany: 2008-04-13, 13:41   

miałem ten sam problem i trenowałem juz różne opcje ori i nie oczywiście zbrjony jakies osłony i noc nie pomagało a teraz na próbe załozyłem miękki siilkonowy węzyk akwarjowy , jest bardzo elastyczny i co najwazniejsze nie zbrojony , jak na razie wytrzymuje juz a chyba z 3 miesiąc :lol:

sarna1 
hooligan rootz

Pomg: 15 razy
Doczy: 19 Mar 2004
Skd: Słupsk
Wysany: 2008-04-13, 20:32   

hej ja mialem wczesniej akwariowy i pekl , teraz z ASO sciagnelem sobie oryginalne przewody (25 pln) razem z ta plastikowa oslonka i jest niby dobrze :D

PatrykWPR 
Poszukaj zanim napiszesz !!!

Doczy: 13 Kwi 2008
Skd: Pruszków
Wysany: 2008-04-16, 00:05   

heheh mam ten sam problem.. tez musze zmienic .. wiec jaki polecacie ? akwariowy czy ten z Aso ? :D

jackx 

Wysany: 2008-04-16, 05:54   

PatrykWPR, musisz przetrenować , akwarjowy jest wykonany z silikonu i nie zaleznie od temperatury otoczenia( zima ) bedzie miękki i sie bedzie łądnie układał pod tapicerka a po za tym jest tani jak barszcz :roll:
oryginalna rurka igielitowa jest zbrojona a co za tym idzie dość twarda i jak nie masz jakiejś osłony na niej to zawias przetnie znowu w tym samym miejscu ,
zacznij od akwarjowego za 2 zl z metra , jak nie zda egzaminu to załozysz ori i juz :spoko:

ogolny 
SEX AMBULANCE

Pomg: 8 razy
Doczy: 16 Sty 2006
Skd: KRA
Wysany: 2008-04-16, 06:47   

Kupic z jakiegoś rozbitego touringa najlepiej.Osobiście jeszcze nie musiałem wymieniać tego przewodu.
Jaki wybrać ?:
-paliwowy gumowy sie nie nadaje związki zawarte w płynie spryskiwacza rozpuszczaja wąż od środka i zapycha dysze ;/
- akwariowy silikonowy powinno być OK mam taki do spryskiwacza przedniego
- ori chyba najlepsze rozwiązanie ,a i cena do przeżycia

sarna1 
hooligan rootz

Pomg: 15 razy
Doczy: 19 Mar 2004
Skd: Słupsk
Wysany: 2008-04-16, 11:16   

25 zeta z przesylka ( pewnie transport z 10 ;d ) kosztuje kompletny wezyk - 2 czesci razem z plastikowa oslona na niego wiec chyba nie jest to jakis wielki wydatek - a wyglada przynajmniej profi ;D

Przewod jest idfentyczny jak ten do spryskiwaczy przednich - oslonka totaki twardy peszel jak zakladaja np na kable zaplonowe niektore.

PatrykWPR 
Poszukaj zanim napiszesz !!!

Doczy: 13 Kwi 2008
Skd: Pruszków
Wysany: 2008-04-16, 14:15   

tak zrobie ;P najpierw akwariowy ! hmm wlasnie skoro jestesmy blisko tylniej klapy.. czy da sie jakos ja docisnac , bo strasznie mi piszczy na dolach :/ jest moze jakas regulacja tego ? co zrobic... ? pozdrawiam

jackx 

Wysany: 2008-04-16, 16:11   

jest , po boku klapy masz dwa odboje( przynajmniej powinny być) i nimi mozna regulowac docisk klapy do zamka

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: